Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Zyra-tylko jako support?

Asizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc! Zyra gralam tylko kilka razy w doatku wtedy, kiedy rozpoczela sie moja przygoda z lolem. Nie widzialam wtedy jej mozliwosci, nie mowiac juz o jakimkolwiek skillu. Dzis na aramie wylosowalo mi Zyre, ktora gralam oczywiscie pod ap. Poki jest w rotacji mam zamiar poprobowac nia na midzie, bo szkoda by mi bylo tracic 6,3k ip kupujac kota w worku. Tu pojawia sie moje pytanie... Oplaca sie grac Zyra na midzie biorac pod uwage, ze na ta mete na mida chodza postacie takie jaki Zed, Kha czy Jayce juz nie mowiac o Akali, Kassadini itp itd. Zyra nie ma zadnego escape systemu, jest strasznieee papierowa (nie wmawiajcie mi, ze "jak kazdy apc" i do tego powolna... Wysokie mana koszty w early i ogromny cd na ulcie...Macie dla mnie jakies porady? I build koniecznie? Zasanawialam sie nad duzym kielichem, ktory rozwiaze czesciowo problemy z mana i zmniejszy cd, pozniej moze rylai, zeby miec slowa, ktory pomoze w ucieczce?

Opublikowano

Zyra imo only supp ze względu na świetny aoe snear który działa na wszystkie trafione cele, nie tak jak w przypadku lux gdzie jej q działa tylko na 2 pierwsze cele. Ogólnie na mida jest średnia, jej harras polega na roślinkach, badzo łatwo od nich uciec.

PS ale mam wene twórczą po rozprawdze i 3 którkich formach z pl :D

PS 2 ide srać

xxx

Opublikowano

Jak najbardziej viable, zed kha czy jayce, akali raczej problemu nie stanowią wystarczy ich złapać w snare 2 roslinki + q i nie mają pół hp oraz farmić z daleka, gorzej za to stanowczo będzie z kassadinem po 6 i jego flashem co 5 sekund. Zyra ogólnie bardzo przyjemna jest na mida na wszystko oprócz wyżej wymienione postacie. Combo ma masakryczne jak się coś się da złapać w snare to już praktycznie leży po 6. Dla mnie granie nią na sup to marnowanie jej potencjały. Co do buildu: sorce,athene,rabadon,rylai,zhonya,void staff

Mana costy imho ma bardzo niskie w early... 2 skille po 70-80 many to tak dużo ? Wątpie

Opublikowano

Jak najbardziej viable, zed kha czy jayce, akali raczej problemu nie stanowią wystarczy ich złapać w snare 2 roslinki + q i nie mają pół hp oraz farmić z daleka, gorzej za to stanowczo będzie z kassadinem po 6 i jego flashem co 5 sekund. Zyra ogólnie bardzo przyjemna jest na mida na wszystko oprócz wyżej wymienione postacie. Combo ma masakryczne jak się coś się da złapać w snare to już praktycznie leży po 6. Dla mnie granie nią na sup to marnowanie jej potencjały. Co do buildu: sorce,athene,rabadon,rylai,zhonya,void staff

Mana costy imho ma bardzo niskie w early... 2 skille po 70-80 many to tak dużo ? Wątpie

Bardzo Ci dziekuje :) Build wymyslilam praktycznie identyczny, ale zamiast void staff;a zainwestuje chyba w maseczke. Powiedz mi jeszcze prosze jakie combo do harrasu i jakie pelne combo jesli mozesz:D

Opublikowano

E + WW + Q do harrasu, pełne combo E + Q + WW + ULT tzn ulta zostawiaj po prostu jak np ciebie sfocusuja albo adc i gdy zacznie uciekac wtedy puszczasz i jest to dobry engage w wiekszosci wypadkow przeciwnicy biegna dalej za toba/adc i sa podrzucani, ewentualnie jak jakas mumia/varus czy jarvan zultuja to ty dorzucasz swojego i macie kilka sekund stuna, ogółem to korzystaj z range bo masz spory i bierz blue w early w late oddawaj bo ci się do niczego nie przyda.

Ogółem postać baaaardzo podobna do lux, tj złapiesz w snare = wywalasz wszystko co masz w większości wypadków. tyle ze lux ma mniejsze CD.

Opublikowano

Imo. na midzie w obcenej mecie nie jest viable pickiem. Zdecydowanie lepiej sprawdza się na supporcie dzięki umiejętności ala "wardy", slowem z roślinek, pięknym obszarowym ultem z podrzuceniem.

Opublikowano

Nie rozumiem czemu ? sprawdza się jak najbardizej tylko trza być szybkim, jakiś zed/khazix talon czy co kolwiek innego doskakuje to puszczamy snare roslinki q ulta i oglada ten ktos szary ekran, mocny burst, dobra farma, dobry range, sprawdza się podobnie jak lux, a lux jest jak najbardziej mocnym pickiem w aktualnej mecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...