Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy ktoś by na takim servie zagrał ?

Grumm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wpadłem na pomysł postawienia serwera typ serwera będzie unikatowy którego raczej wszyscy gracze poszukują a chodzi mi o serwer survival z modami ;D Mam zmodowanego bukkita więc z pluginami nie problem ale mody mody dosyć ciekawe i rozbudowane

Lista modów które planuję dać na serwer:

-Industral Craft 2 [1.5.2]

-Build Craft [1.5.2]

-ThaumCraft [1.5.2]

-Jammy Furniture Mod [1.5.2]

Doszło jeszcze:

-Iron Chest

-Advanced Machines [Dodatek buildcrafta]

-Industral craft Nuclear control [Dodatek do IC2]

-AdditionalPipes [Dodatek BuildCraft]

I innne drobne mody :D nap mod na pragnienie picia thirst mod.

Serwer polegał by na tym że na spawnie by był tam regulamin i warpy na tabliczkach do parcour'ów SG itd a tak to się wybiega ze spawnu lecicie gdzieś robicie baze rozwijacie nowe odkrycia w thaum craft i bawicie sie z industral i build craftem czy mój pomysł się podoba piszcie pod tym tematem ;D

Opublikowano

Ja nie zagram. Nie lubię serwerów z modami. Instalować musisz.... a jak chcesz iść na inny serwer na chwilę, to musisz ForceUptadować.

Potem chcesz wejść na serwer, to se instalujesz. Strasznie uciążliwe.

Jednak gdybyś go dobrze dopracował i dał fajne mody, to może i zagram.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeszcze dodaj parę modów 4Fun, co do tematu to zagrałbym xD

Chciałbym zdobyć Blue Member ;x

Opublikowano

Ogólnie spoko pomysł tylko instalowanie modów i usuwanie troche wpienia

Mam rozwiązanie na to co napisałeś mogę poprosić kolegę skryptera żeby napisał plugin gdy jak wejdziemy na serwer mody się automatycznie się pobierają i instalują ale do tego żeby mody usunąć radzę zrobić kopię minecraft.jat czystego i go sobie wklejać gdy będziecie wchodzić na inny serwer lub singla bez modów

Możecie napisać jakie mody byście jeszcze chcieli ;D

Opublikowano

Najlepiej zrobić Launcher dla serwer'a oraz aby tworzył odzielny folder .minecraft (np. .minecraft-NazwaSerwera) Takie coś jest możliwe i nawet nie trudne do zrobienia.

Opublikowano

Chętnie bym sobie pograł, mógłbyś zrobić coś w stylu swojego klienta minecraft z wgranymi już modami. Instalujesz i grasz na twoim serwerze.

Opublikowano

NIe ufam serwerom z modyfikacjami ;> nawet jesli daja bardzo dobry skan ;) . i tak nie . Ja bym osobiscie nie zagrał

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Serwerów z modami w polsce jest mało a prawie wszystkie z nich to są tylko dla premium te podstawowe receptury craftingu w minecraft są nudne. Wejdzcie na kanał Wichu1993 i oglądnijcie sobie Techniczne przygody sezon 4 wciąga to ;D

Opublikowano

Jakby była oddzielny launcher, która tworzy folder PO ZA .minecraft i dobra maszyna + połączenie ze stonką to chętnie bym zagrał...

Opublikowano

Nie zagrałbym, poniewaz nie lubie modow... znaczy serwo z modami, za duzo z tym wszystkim roboty

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...