Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosta odpowiedź na proste pytanie, proszę aby wypowiadali się Ci, którzy nią grali/grają

Opłaca się na mida/jungle? Dużo wniosły te nerfy? Dalej ma połowę na combo?

Opublikowano

Po nerfach dalej jest mocna. Dobry na mida, na jungle są lepsze picki od niej, aczkolwiek też jest spoko.

Zrobisz rabadona, i enemy adc/apc jedziesz na combo, musisz tylko trafić z Q.

Polecam ją :)

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Jak najbardziej sie nadaje. Jungle czysci swietnie, problem pojawia sie z gankowaniem, jesli enemy ma jakiegos dasha (przed 6) po 6 masz 2 doskoki takze elegancko. Troche ciezko bez drugiego blue, wiec dobrze ja pickowac kiedy masz na midzie postac z energia np. Na midzie problemy do 6, potem gwarantowany kill. Roznice troche czuc, ale nadal jest bardzo silna postacia. Wystarczy, ze nie dasz sie zabic przez 6. Polecam jak najbardziej.

@edit

Co do wypowiedzi up nigdy nie zdecydowalabym sie na rabadona na Dianie tak szybko. zawsze czekam do 4/5 itemu. Zarto zainwestowac w mr, armora lich bane albo nashora i wtedy mozna sie zastanawiac...

Opublikowano

Jak najbardziej sie nadaje. Jungle czysci swietnie, problem pojawia sie z gankowaniem, jesli enemy ma jakiegos dasha (przed 6) po 6 masz 2 doskoki takze elegancko. Troche ciezko bez drugiego blue, wiec dobrze ja pickowac kiedy masz na midzie postac z energia np. Na midzie problemy do 6, potem gwarantowany kill. Roznice troche czuc, ale nadal jest bardzo silna postacia. Wystarczy, ze nie dasz sie zabic przez 6. Polecam jak najbardziej.

@edit

Co do wypowiedzi up nigdy nie zdecydowalabym sie na rabadona na Dianie tak szybko. zawsze czekam do 4/5 itemu. Zarto zainwestowac w mr, armora lich bane albo nashora i wtedy mozna sie zastanawiac...

Jak masz feed to rabadon jest dobrym wyborem. Masz bardzo duży dmg i spoko tarczę. Rabadon to powiedzmy 3 item a nie ostatni :)

Po nerfach jest dalej dobra lecz musisz nią ogarniać gdyż nie ma escape.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

@edit

U mnie też, ale to zależy od przeciwnego teamu. Jeżeli enemy adc jest nafeedowany, to zawsze 1 składam Klepsydrę, a jak apc to berełko. No i 2 item rabadon, gwarantowany rozkurw. A jeżeli ci idzie gładko i ciśniesz, to możesz nawet 1 rabadona składać. A co do Nashora lub Lich Bane, zawsze składam jedno z nich na końcu, poprostu są bardziej przydatne itemy od nich :)

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

U mnie też, ale to zależy od przeciwnego teamu. Jeżeli enemy adc jest nafeedowany, to zawsze 1 składam Klepsydrę, a jak apc to berełko. No i 2 item rabadon, gwarantowany rozkurw. A jeżeli ci idzie gładko i ciśniesz, to możesz nawet 1 rabadona składać. A co do Nashora lub Lich Bane, zawsze składam jedno z nich na końcu, poprostu są bardziej przydatne itemy od nich :)

dlatego nashora lub lich bane składa się jako 1 / 2 item bo najbardziej się przydają w early, bo drastycznie zwiększają nasz burst, potem rabadon do tego i bijemy masakrycznie z aa

Opublikowano

lxhfcrb.jpg

Zephyr lub Nashor,

Prawdę mówiąć oba itemy są dobre i zależne od sytuacji.

Abyssal możesz zamienić na Warmonga jeżeli jesteś zbyt papierowy lub coś sytuacyjnego.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ja mam taki sam jak wyzej, ale bez zephyr'a, rabadon troche pozniej. ostatni item to czasem death fire, ga... sytuacyjnie ;d

Opublikowano

Diana wciąż viable, fajna jungla, i dość dobry mid. Ganki trochę ciężko, bo brak dobrego cc, nasz burst będzie słaby bez Q jednakże jeśli ma się silną albo z dobrym cc linie to jest ok.

Standardowy build (imho):

Sorcerer's Shoes, RoA, Abbysal, Rabbadon, Zhonya, Lich Bane.

Można gdzieś wcisnąć tego Nashora, np. za Abbysala, trzeba też przemyśleć, czy nie będzie nam potrzebny Void Staff (czy enemy ma dużo m.res.)

Opublikowano

Build:

Sorce/Tabi/Merce (od sytuacji)

Zhonya/Abyssal/RoA (od sytuacji)

Rabadon

Deathfiregrasp

Rylai

GA/Warmog (od sytuacji)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...