Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Format + nowy patch = Pożegnanie z Lol'em

exsco

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Mam dość powszechny błąd podczas uruchamiania aplikacji " nie mozna uruchomic aplikacji , poniewaz jej konfiguracja nie jest wlasciwa.Problem moze ten rozwiazac ponowne zainstalowanie aplikacji" wczoraj poszukałem trochę po "googl" i dowidziałem się że może brakować jakiegoś sterownika po czasie gdy problem dalej był nie rozwiązany znalazłem stronkę na której mogę się dowidzieć czego potrzebuje by dana gra ruszyła i wszystko jest ok tylko mam problem z....?

"Video Card

Minimum: DirectX 9.0 capable video card support Shader 2.0

You Have: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family"

I tu cały szkopuł nie mam pojęcia o co chodzi, podobny temat znalazłem tylko na ang forum z którego oczywiście dużo nie zrozumiem :P

Dodam że przed formatem gra chodziła normalnie na tych samych sterownikach i tym samym systemie (xp sp2 home edition na sp3 też nie działa ;d )

Opublikowano

Directa masz zainstalowanego ?

gdyby problem był taki prosty to bym nie pisał tego posta, wszystko co jest potrzebne mam zainstalowane jedyny problem stanowi to

"Video Card
Minimum: DirectX 9.0 capable video card support Shader 2.0
You Have: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family"
Opublikowano

Może masz za nowego directa Tutaj pisze że twoja karta musi obsługiwać minimalnie Direct-a 9.0 oraz Shader 2.0

Jeżeli mam ci pomóc to odpisuj szybciej bo czasu niemam

oynk.png

Opublikowano

żeby zainstalować starszą wersje directa muszę odinstalować pierw nowszą bo do instalacji nie dojdzie... jak to zrobić he he ?

Opublikowano

Z tego co ogarniam wejdź w dodaj lub usun programy usun tą nowszą i zainstaluj 9.0 ale najpierw napisz mi specyfikację bo chyba wiem o co chodzi

oynk.png

Opublikowano

W dodaj /usuń programy nie można usunąć directa ;d

coś takiego ?

Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_rtm.040803-2158)

Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
System Model: R509
BIOS: Phoenix SecureCore NB Version 01LP.M002.20090304.Jay
Processor: Intel® Pentium® Dual CPU T3200 @ 2.00GHz (2 CPUs)
Memory: 2008MB RAM
Page File: 796MB used, 3109MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode
Opublikowano

Więc tak z tego co widzę to masz tylko i wyłącznie grafike zintegrowaną ale również czytałem od wielu osób że grają na tej grafice i nic nie jest ;] na 100% masz zainstalowane do niej sterowniki ?

oynk.png

Opublikowano

Jak widzisz problem lezy w gpu wiec zaaktualizuj sterownikido najnowszych oraz windows update ma byc zainstalowane cale ( bez jezykow niemiecki turecki itp.) Jezeli mowisz ze to po formacie to wlasnie w win update moze lezec problem

oynk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...