Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ty te bezpieczne na 100% ?

adamogo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio napisalem ze chce wymienic sie eq z jednego serwa na durgi na PL'u

Zgłosiła mi sie osoba ktra handluje yangami / kontami / eq na allegro.

Proponuje mi korzystny układ na którym mogę wyniemic cale eq.

jest to jednak duza suma w kkk.

Chce on rowniez dolozyc mentala.

chce on to zrobic albo przez allegro ze kupie cos np. za 1zł i wtedy mam 100% pewnosc ze mnie nie oszuka

CZY TO JEST BEZPIECZNE I LEGALNE?

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz zostać oszukany - nigdy nie dawaj nic pierwszy, nawet po rozmowach na ts jak to proponują zazwyczaj..

Trzymaj się tego, a będzie ok.

Jeżeli przez allegro to jak najbardziej tak, tylko pomyśl, zanim co kolwiek zrobisz, by nie zostać oszukany w sposób 'legalny' ;-)

Opublikowano

Tylko pamiiętaj aby przeczytać dokładnie opis ;) Na allegro , ilośc repurtacji ;) i
czy nie jest to Junior ... , bo jak Junior to może cwaniakować :D . I nigdy nie dawaj nic jako pierwszy bo to jest najłatwiejszy
sposób aby kogoś oszukac - naiwność

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Sprawdź jego komentarze na allegro , i najlepiej nie dawaj nic pierwszy , ponieważ zawsze możesz zostać oszukany.

To samo może też czuć osoba z drugiej strony , że też ona zostanie oszukana ...

u6pv.jpg

Opublikowano

Może Cię oszukać lub nie. Jak up napisał NIE DAWAJ PIERWSZY, owszem może to utrudnić całą wymianę, ale lepiej się trochę pomęczyć niż stracić.

Opublikowano

Nawet gościu na allegro, który ma 100% pozytywów i komentarzy może okazać się złodziejem.

Także zawsze uważaj na to, co robisz. Najlepiej popytaj ludzi którzy wymieniali z nim cokolwiek.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Najpierw spytaj o reputacje danego gracza na danym serwerze drogą forum czy też gry. Ewentualnie yang czy eq handluj w małych ilościach . Np 200kk za dany item itp. Nigdy nie dawaj nic pierwszy. Jeśli ktoś chce dać ci dużo lepsze eq niż twoje za wysoce atrakcyjną cenę- nawet nie próbuj.

Opublikowano

nie będziesz miał 100% pewności nawet jeśli wymiana będzie przez allegro. po prostu wymieniajcie item za item lub niech on da pierwszy.

Opublikowano

nikt nie chce dawac nic pierwszy ale w koncu ktos musi ... starajcie sie mniejwiecej w tym samym czasie dawac sobie eq, zacznijcie od najmniej wartosciowych przedmiotow, allegro ci i tak malo da jak bedzie chcial cie oszukac to i tak oszuka najwyzej bedziesz mogl mu dac negatywny komentarz a i tak ty bedziesz na tym bardziej stratny ... pamietaj tez aby wymieniac sie po jednym przedmiocie aby zminimalizowac ewntualne straty, nigdy nie masz 100%pewnosci .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...