Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zagrać w Tera?

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Gra ktoś z was w TERE?

Bo zastanawiam się czy nie zagrać ,i może ktoś z was mógłby mnie przekonać/zniechęcić ^^

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Witaj,tutaj na MPC to raczej mało użytkowników gra w tera,ale grę mogę Ci polecić bo naprawdę w nią warto zagrać.

Ja właśnie sam zastanawiam się nad zrobieniem nowej postaci bo na jednej już wbiłem 60-tkę,więc mogę Ci wytłumaczyć to i owo.

Zapraszam na serwer ''Zenobia'' bo gra tutaj na prawdę dużo polaków i jest parę mocnych Gildii.

Opublikowano

A możesz mi wytłumaczyć chociaż m/w jak wygląda gra w TERĘ , co się tu robi?

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

To samo, co w innych MMORPG.

Czyli: PvP, PvE -> expienie, robienie questów, wojny gild, takie tam bajery. Jedynie co jest najlepszego w tej grze to na pewno grafika oraz kreatywność postaci. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Zrób sobie pierw jedną postać i wbij na niej 60 lvl, bo jak będziesz co chwile robić nowe [tak jak ja to robiłam] to szybko gra znudzi się, gdyż robienie 10 razy+ tych samych misji jest chore, ale co zrobić, gdy moje niezdecydowanie góruje :rolleyes:

Polecam gierkę i sama zastanawiam się, czy nie wrócić do niej. Mam Sorca 41/42 lvl, Berserker ~22, Mystic ~20. Wygląd postaci jest tak genialny, że aż chce się grać w tą grę, a o krajobrazach to już nawet nie wspomnę <3

Opublikowano

A coś o klasach i rasach?

Opublikowano

Hmm co by tutaj pisać o klasach i rasach.

Może zacznę od tego ,że jest 7 ras postaci w tym 8 klas.

Każda rasa ma inne buffy rasowe,ale nie jest tak,że dana rasa musi mieć taką klasę,możesz dostosować dowolną klasę do dowolnej rasy.

Napiszę Ci coś o klasach postaci bo to jest najważniejsze.Jeżeli grałeś w inne mmo to będziesz wiedział ocb :)

Lancer : Jest to typowy Tank,blokuje on dmg za pomocą swojej tarczy.

Warrior : Uniwersalna klasa moim zdaniem bo może być DPS'em i w późniejszym czasie dobrze sprawuje się jako Tank.

Priest : Typowy healer wspomaga grupę

Mystic : Jest to pół mag ,a pół healer ,ale do grupy zazwyczaj dołącza jako Healer ,aby wspomagać grupę.

Sorcerer : Najlepszy DPS w grze , robi on największy DMG.

Archer : Jak sama nazwa wskazuje łucznik ,atakuje na odległość,postać która robi spory DMG.

Slayer : Postać z jednym 2ręcznym mieczem , ma spory dmg lecz jest klasą ,która prawie najwolniej biję.

Berserker : Postać z Toporem , również spory DMG i klasa ,która bije najwolniej.

Opublikowano

TERA jest bardzo łatwą grą.
Lvl jak na tak niski lvl cup wbija się bardzo szybko...

itemów nie da rady spalić jedynie traci się materiały a broń zostaje na tym samym + co było...

Jednakże grafika jest oszałamiająca :)

Opublikowano

Jak oglądałem trailer to widziałem jakąś klase ala asasyn czy coś , z 2 mieczami.

Taka też jest?

Opublikowano

A czy ktoś z was mógłby mnie wprowadzić w świat gry? Najlepiej poprzez wspólną rozmowe (skype)

Nie chce rzadnych itemów ani nic - chce sam się dorobić ,ale ktoś kto by mi pomogł dobrą radą by się przydał

Opublikowano

W sumie to ja bym chyba miał czas,ale nie chce mi się ściągać Skype,ts3 dla mnie jest przyjemniejszy ^^

Opublikowano

Również posiadam.

Napisze Ci jutro na pw to się ugadamy.

Mogę jeszcze prosić o stronę na której moge zalożyć konto i pobrać klienta?

Opublikowano

Było by bardzo fajnie ^^

@up

Do soboty nie ucieknę ^^

Opublikowano

Mam problem - mianowicie nie chce mi przyjść email aktywujący konto.

Czekam już dobre pół godziny i nic. Z 5 razy kazałem im wysłać go ponownie i nadal nic.

W spamie pusto

(poczte mam w interii)

Opublikowano

Podłączam się do pytania ^^

Opublikowano

Zależy od serwera. Ja grałam na Arcadia i dużo osób jest, ale mają już 60 lvl :p

Sprawdź, czy nie masz w zakładce "spam", albo spróbuj dać, aby jeszcze raz Ci wysłali link z aktywacją.

Opublikowano

Dużo osob gra czy swieci pustkami ?

Osób gra bardzo dużo bo ostatnio odnotowano ,że 2 mln graczy jest z samej Ameryki,a czy chodzi Ci o Polaków to już zależy na jakim serwerze grasz.

Z pewnych informacji wiem ,że podobno najwięcej graczy z polski występuje na serwerze ''Zenobia'' i ''Fraya''.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...