Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie część tej ramki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wziąłem się ostatnio za edycje wyglądu klienta ale nie mam pojęcia gdzie jest tekstura odpowiadająca za tą część ramki:

http://zapodaj.net/a2e6f0569a681.png.html

Chodzi tutaj o ten środek gdzie się zapisuje passy.

Mógł bym te czarne paski zrobić na taki sam kolor jak reszta (czyli środek) ale niestety nie da się.

Zamieniałem ten czarny kolor na kanał alfa (przeźroczysty) ale w grze wychodzi jako biały.

Dałem również ten czarny kolor na R:0 G:0 B:0 (totalna czerń) bo sprawdzając kroplomierzem na starej ramce właśnie takie wartości otrzymałem. Ale niestety ramka wyszła taka jaką widzicie na SS. Dałem również kolor biały (R:255 G:255 B:255) ale w grze wyświetla się jako biały a nie o taki jaki mi chodzi ;/

PS. Zapisywałem w rozdzielczości 16 bit, 24bit, 32bit ale niestety każda z nich nie działa. Na 16bitach nie widać obrazka(jest cały przeźroczysty) a na pozostałych dwóch tak jak opisałem wyżej. Używam Photoshopa CS6

Podsumowując. Chodzi mi o to abyście powiedzieli jak "prawidłowo" zapisać taką ramkę albo powiedzieli gdzie znajdę środek tej ramki.

Do zamknięcia sprawa rozwiązana

8910814572903361049127.png

Opublikowano

@up

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja szukam pliku graficznego odpowiadającego za środek tej ramki. Jak widzisz rogi oraz boki zostały już edytowane.

A z tego "loginwindow.py" dowiedziałem się tylko tyle że to jest 'type' : 'thinboard',

Praktycznie co druga ramka w kliencie ma wygląd "thinboard" np. Wybór serwera, klawiatura, info o postaci, menu pod [Esc], szept itp.

8910814572903361049127.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...