Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki motorower / cross ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Rodzice chcą kupić mi coś większego niż skuter , chcę crossa (dużo lasów , pół u mnie) i teraz jaki? Cena max do 3000 zł. Mam 170 cm wzrostu. Oczywiście pojemność 50/80 ;) Lajki za odpowiedź.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Po pierwsze nie cross, a enduro, no chyba że nie masz zamiaru tym jeździć po drogach normalnych, jak chcesz jakies fajne enduro w 50 to tylko i wylacznie aprilia albo jakas yamaha nie bierz zadnych hond, suzukich bo to gowna i dobre modele zaczynaja sie od 125 wzwyz, a jak chcesz cos pojezdzic po terenie 50 to tylko aprilia albo yamaha, aprilia rx albo pegaso, ale polecam rx z silnikiem derbi, najmocniejszy w rodzinie rx'ów.

logo_black3.png

Opublikowano

bierz DT 50

jak masz zamiar brac dt to uwierz mi ze musisz pozwiedzac pare motorkow bo przewaznie ludzie sprzedaja katowane, (czyt. wał na wyjebaniu, pierscienie, cylinder itp - byle by jakiemus losiowi na poczatek sezonu sprzedac), albo robią dwa ślaby - krzywa rama po wyjebaniu sie, zawsze sprawdzaj wszystko, przedewszystkim czy nie robi dwoch sladow - wtedy masz pewnosc ze nie bylo na nim powazniejszej gleby

logo_black3.png

Opublikowano

Dzięki chłopaki za odpowiedzi , po lajku leci , ale czy uciągnę DT przy takim wzroście? Nie wiem ile dokladnie i jej nie widzialem na żywo , ale podobno ma około 150 cm ;x

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Yamaha TZR Valentino Rossi <3

Nie oszukujmy się, za 3 000 zł niestety nie kupisz Yamahy ;x Jak za tą cenę to kupisz Rometa CRS, kolega ma i dobrze się sprawuje.

Opublikowano

Waga ; 65~

Za 2800~ widzialem dobra yamaszke , ale nie wiem co i jak z nia , musial bym tam z rodzicami podjechac.

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Yamaha TZR Valentino Rossi <3

Nie oszukujmy się, za 3 000 zł niestety nie kupisz Yamahy ;x Jak za tą cenę to kupisz Rometa CRS, kolega ma i dobrze się sprawuje.

tzr - najwieksze gowno jakie kiedykolwiek powstało, jak dla mnie sam plastik wartuje wiecej niz silnik, a valentino rossi to o ile sie nie myle tylko malowanie za ktore trzeba doplacic z 500-1000zl lekko, zreszta naucz sie czytac ze zrozumieniem i nie nabijaj sobie bez sensu postów - ja za 3,600zl dorwałem aprilie rx 50 z ukladem conti chr, 12KM sprowadzana z francji - zrobiona na typowego crossa, osiagi o wiele lepsze niz kumpla yamaha xt a za 3000 zł jak dobrze poszukasz i będziesz cierpliwy możesz dorwać naprawde fajne moto, i w ogole kurwa spierdalaj z tymi pseudo rometami, moja motorynka sie w garazu zalewa jak slysze o tych chinczykach.

@SyberianHusky

Przy mojej wadze - 95kg wzroscie 186cm przy 16 latach, jak siadam na mojego RX'a 50 ktory jest dosc wysoko zawieszony, ledwo siedze na nim majac plasko stopy na ziemi, nie wspominajac o RXV 450. To jest tylko kwestia kontroli nad motórem, pare gleb i sie nauczysz, nie ma czegos takiego ze nie utrzymasz.

logo_black3.png

Opublikowano

tzr - najwieksze gowno jakie kiedykolwiek powstało, jak dla mnie sam plastik wartuje wiecej niz silnik, a valentino rossi to o ile sie nie myle tylko malowanie, zreszta naucz sie czytac ze zrozumieniem i nie nabijaj sobie bez sensu postów - ja za 3,600zl dorwałem aprilie rx 50 z ukladem conti chr, 12KM sprowadzana z francji - zrobiona na typowego crossa, osiagi o wiele lepsze niz kumpla yamaha xt a za 3000 zł jak dobrze poszukasz i będziesz cierpliwy możesz dorwać naprawde fajne moto, i w ogole kurwa spierdalaj z tymi pseudo rometami, moja motorynka sie w garazu zalewa jak slysze o tych chinczykach.

Wiesz, że w wszystkich tych swoich ,,Pro" motorach jest chyba jeden i ten sam silnik- AM5?

@Ewentualnie możesz Routera w TESCO kupić ;D Aczkolwiek tak jak mówię Romet CRS jest crossem. Kolega ma 5 rok i jeszcze nic z tym nigdy nie miał, a jeździ prawie codziennie przez dłuższy czas.

Opublikowano

Wiesz, że w wszystkich tych swoich ,,Pro" motorach jest chyba jeden i ten sam silnik- AM5?

@Ewentualnie możesz Routera w TESCO kupić ;D Aczkolwiek tak jak mówię Romet CRS jest crossem. Kolega ma 5 rok i jeszcze nic z tym nigdy nie miał, a jeździ prawie codziennie przez dłuższy czas.

w mojej RXV jest vTwin a w RX jest silnik derbi/piaggio, a jak minarelli to tylko AM5, am6 ktory jest montowany w tzr to dla mnie szajs, ale kazdy ma swoje zdanie.

logo_black3.png

Opublikowano

Ja mam 170cm i 65kg wagi, tak samo jak Ty i mialem bandita, r1, honde rebel, a teraz mam fz6 i jedna noga zawsze dosiegam, ale musze sie pilnowac na gorkach jak stawiam nogi, bo czesem jej zabraknie. Jezdzilem na rx125 o ile taka istnieje, w kazdym badz rasie cross od aprili 125 dosc wysoki i dalem rade tylko, ze ja jestem doswiadczony i wiem z czym to sie je. Ale Ty tez dasz rade.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Co jeszcze polecacie?

@Tak btw, to ta yamaszke brac ta starsza nie? :D

Jak dla mnie - temat wyczerpany Albo yamahe DT 50 albo Aprilie RX, do 3-3,5 tys dorwiesz naprawde fajny okaz. nie patrz sie na rok, patrz sie na stan :) jedz ogladac motór najlepiej z osoba ktora siedzi w tym fachu.

logo_black3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...