Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mniejszy bic

encoreeFTW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam mniejszy biceps na lewej rece o 2 cm, i wgl cala lewa reka taka jakby mniej napakowana, nie umiem nia robic takich skomplikowanych cwiczen, da sie cos na to poradzic?

Co jest skomplikowanego w ćwiczeniach na biceps ?

Opublikowano

Rob o jedną serie więcej lewą ręką niż prawą.

To potem lewa będzie większa... -.-

@Top

Jedziesz dalej obydwie takie samo obciążenie i taka sama liczba serii i powtórzeń na każdą, z czasem to się wyrówna... ;)

Opublikowano

No proszę Cię, przecież trzeba być bardzo, bardzo mało inteligentnym żeby pomyśleć że moja rada jest na całe życie...

To potem lewa będzie większa... -.-

@Top

Jedziesz dalej obydwie takie samo obciążenie i taka sama liczba serii i powtórzeń na każdą, z czasem to się wyrówna... ;)

Pracuj ciężej słabszą ręką, jak jest słabsza a będziesz ją tak samo katował jak drugą to dalej ta granica będzie podobna. Najprawdopodobniej źle robisz ćwiczenia, ew. pracujesz fizycznie przez co masz takie dysproporcje, nie wiem, nie znam Cię. W każdym bądź razie musisz trochę bardziej teraz przyłożyć się do słabszej ręki, więc moja rada wydaje mi się dobra, jedna seria więcej słabszą ręką, aż poziom się wyrówna.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Jakiej wagi masz hantle ?

Zmniejsz wage hantli zebys zrobil tak 10 powtorzen, ta slabsza robisz 10/12 powtorzen a 2 robisz 7/9 ta sama waga hantelka. To jest jedyny sposob, nie ma innego na powiekszenie tej slabszej reki, dodatkowo rob wiecej ta slabsza reka, nos zakupy itp itd

Cwicz tak przez miesiac i powinno byc lepiej.

Co najwazniejsze abys dokladnie od samego dolu do samego konca podnosil hantelki. Podkreslam nie za szybko nie za wolno, w srednio wolnym tepie. Najlepiej stan sobie przy scianie wyprostowany i wtedy podnos, bez zadnych wygibasow jak to niektorzy robia ( zamiast pracowac reka pracuje caly tulow bo chca podniesc jeszcze raz )

http://www.kulturystyka.pl/atlas/ tu jest opisane jak dokladnie podnosic hantle

Jak juz bedzie ok, to dobierz sobie tak ciezarki abys podnosil po 10 do 15 razy serie, tak abys ten 15 raz jeszcze dal rade podniesc. Nie liczy sie ile wezmiesz i jak duzo razy podniesiesz a technika

Opublikowano

roznymi robie, robie takie ymm, piramida to sie nazywa?

15 x maly ciezar

12 x sredni

10 x duzy

10 x duzy

12 x sredni

15 x maly

i jest pompa xD

duzy i maly w sensie, ze np najpierw najmniej, potem wiecej o 2-3 kg, potem znowu wiecej

zobaczymy co mi wyjdzie, teraz topic chyba close, potem sie odezwe xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...