Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. zawodówki

232

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Czy do szkoły zawodowej przyjmą z jedną oceną NDST ( tzn. bede pisał poprawke z matmy) dodam że chce isc do szkoly samochodowej.

.

Opublikowano

Tak przyjmą Cie jak zaliczysz egzamin poprawkowy z tego przedmiotu,bo i tak jak masz ndst z matematyki to nie dostaniesz świadectwa dopiero jak zaliczysz egzamin :)

1379148048-U870856.png

Bywalec
Opublikowano

no o to mi chodziło, połowa mojej klasy pisze poprawke z matmy. ;D

.

Opublikowano

Czy do szkoły zawodowej przyjmą z jedną oceną NDST ( tzn. bede pisał poprawke z matmy) dodam że chce isc do szkoly samochodowej.

Co jest równoważne z nieprzejściem do następnej klasy... Przecież nie dają świadectwa jak się ma z czegoś ocenę ndst z tego co wiem ;D

Co do tej zawodówki, serio chcesz sobie zniszczyć życie i pracować za 1 000 zł? Potem kłótnie z żoną o pieniądze- no bo wiadomo i koniec. Przemyśl to proszę...Nie wiesz co chyba robisz.

Opublikowano

Jeżeli chciałbyś się przenieść z innej szkoły ponadgimnazjalnej to Cię wezmą bez problemu. Ale jeżeli z gimnazjum to niestety musisz poprawkę napisać, bo inaczej nie dostaniesz świadectwa, a z tego, co mi wiadomo to do zawodówki Cię nie wezmą bez ukończenia gimnazjum.

Bywalec
Opublikowano

w szkole mnie miesiac nie było i dlatego mam poprawke. Gdyby klasyfikacja była za tydzien to bym zdążył poprawic ale niestety jest juz jutro. Poprawke napewno zdam

.

Opublikowano

Co jest równoważne z nieprzejściem do następnej klasy... Przecież nie dają świadectwa jak się ma z czegoś ocenę ndst z tego co wiem ;D

Co do tej zawodówki, serio chcesz sobie zniszczyć życie i pracować za 1 000 zł? Potem kłótnie z żoną o pieniądze- no bo wiadomo i koniec. Przemyśl to proszę...Nie wiesz co chyba robisz.

hahaha co za pierdoły, rodzice Ci tak napierdolili do głowy czy kto? Takie pierdolenie że "ucz się bo jak nie to będziesz tak ciężko zapierdalać jak ja!", no kurwa dzisiaj to każdy che być jebanym kierownikiem tylko na jaki chuj jak nie ma ludzi do łopaty? Trzeba ruszyć trochę głową, a nie słuchać takich pierdół, jak chce iść do zawodówki to nich idzie nie koniecznie musi skończyć z pensją 1000zł/mies. są ludzie którzy siano zbierają bez matury więc kurwa jak to się ma do rzeczywistości?

Z tego co wiem to świadectwo dostajesz po poprawce we wrześniu, a papiery składa się chyba zaraz po zakończaniu roku (nie?) więc jako tako to raczej nie masz szans (tak "technicznie") ale w praktyce to wiesz :D zawsze możesz odwiedzić szkołę do której się wybierasz i zapytać się.

Opublikowano

Ludzie co wy za głupoty piszecie? 1000zł?

Po co się wypowiadacie jak nie wiecie dokładnie co robią ludzie po zawodówce i ile zarabiają...

Mój 2 kumpli jest po zawodówce i zarabia 2100zł. Musisz tylko wybrać dobry zawód, szybciej znajdziesz prace od tych którzy pokończą technikum, teraz biorą ludzi z doświadczeniem.

A jak już będziesz miał prace możesz dalej iść się uczyć co za problem??

Opublikowano

Beka z ludzi którzy uważają że po zawodówce nic nie masz. Właśnie prędzej po zawodówce dostaniesz prace niż po takim liceum.

Opublikowano

Ludzie co wy za głupoty piszecie? 1000zł?

Po co się wypowiadacie jak nie wiecie dokładnie co robią ludzie po zawodówce i ile zarabiają...

Mój 2 kumpli jest po zawodówce i zarabia 2100zł. Musisz tylko wybrać dobry zawód, szybciej znajdziesz prace od tych którzy pokończą technikum, teraz biorą ludzi z doświadczeniem.

A jak już będziesz miał prace możesz dalej iść się uczyć co za problem??

Masz trochę racji,ale po dobrym kierunku w Technikum jakim jest teraz gastronom łatwo znaleźć pracę:).

I powiem ci że w zawodówce na Mechaniku nie jest łatwo,jest tam rozszerzona Fizyka i na prawdę wymagają na tym kierunku.

Opublikowano

hahaha co za pierdoły, rodzice Ci tak napierdolili do głowy czy kto? Takie pierdolenie że "ucz się bo jak nie to będziesz tak ciężko zapierdalać jak ja!", no kurwa dzisiaj to każdy che być jebanym kierownikiem tylko na jaki chuj jak nie ma ludzi do łopaty? Trzeba ruszyć trochę głową, a nie słuchać takich pierdół, jak chce iść do zawodówki to nich idzie nie koniecznie musi skończyć z pensją 1000zł/mies. są ludzie którzy siano zbierają bez matury więc kurwa jak to się ma do rzeczywistości?

Z tego co wiem to świadectwo dostajesz po poprawce we wrześniu, a papiery składa się chyba zaraz po zakończaniu roku (nie?) więc jako tako to raczej nie masz szans (tak "technicznie") ale w praktyce to wiesz :D zawsze możesz odwiedzić szkołę do której się wybierasz i zapytać się.

Dokładnie ,dobrze mówisz tylko każdy by chciał zostać kierownikem itp ludzi też trzeba do innych prac.A co do tematu idziesz do zawodówki to idz na to co jest największe zapotrzebowanie a tak naprawde to co lubisz robić! Jak nauczysz się porządnie zawodu to dobrze będziesz nawet zarabiać

Ja nie raz słyszałem ludzie co studia kończyli i też na kasie w markecie skończyli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...