Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Zmienianie Koloru Ikonek

CzeresMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pewnie będzie dużo komentarzy typu TuTek zbędny itp ale to mój 1. TuT (nie DL) więc go napisze

Jak Zmienic Kolor Ikonki ?

1. Odpalamy ikone za pomocą programu gimp (w moim przypadku gimp 2.6)

2. Kilkamy: Kolory --> Balans Kolorów (tu ustawiamy kolory)

3. Gdy Ustawimy Kolor Klikamy Kolory --> Odcień I Nasycenie (tu ustawiamy jasnośc odcień)

Zamiast 2/3 można poprostu wejśc w Kolory --> Barwienie i tam przestawiac

Linki :

Gimp -:

http://www.pcformat.pl/program-GIMP,8.html

Wiem że temat zbędny ale może komuś się przyda

@ Edit : Przykładowy SS Zmiany

Beztytuu.jpg?async&0.8331061922945082

beznazwy1bu.png

Opublikowano

Odmieniło to moje zycie

ja bym to uznał za spam ale nwm jak moderator

@Down :: Postów troche chcesz sobie nabic ? ?

@ 2 Down :: Ja Tam NWM Czy Było Ale może komuś się przyda

beznazwy1bu.png

Opublikowano

Uznałbym twą wypowiedź teraz także jako spam

A ja bym uznał obydwie wasze wypowiedzi za spam + temat. Podobne tematy powstawały w latach 2009/2010.

@Aw. Temat nie potrzebny. Już był.

Opublikowano

JA PIERDOLE!

Zaraz przyjdzie Diabełek albo ten Osama przez U i za pewne dostanę kolejnego warna co zbliża mnie do bana, ale chuj, niech stracę. W sumie jedyne co stracę to brak możliwości oglądania dobrej komedii, ale.. takie jest życie :(.

Gratulacje, dzięki tobie i innym gwiazdorom tego działu cofamy się w rozwoju. Nauczmy się od nowa robić serwer i klienta :D. ZAJEBISTY POMYSŁ. Zaczniemy od początku a będziemy już tyle potrafić, będziemy ZAJEBIŚCI.

Pis JOŁ.

@Aw: Nie czyta mi .tga. Jakieś pomysły? To mój błąd czy może strona techniczna ?

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

JA PIERDOLE!

Zaraz przyjdzie Diabełek albo ten Osama przez U i za pewne dostanę kolejnego warna co zbliża mnie do bana, ale chuj, niech stracę. W sumie jedyne co stracę to brak możliwości oglądania dobrej komedii, ale.. takie jest życie :(.

Gratulacje, dzięki tobie i innym gwiazdorom tego działu cofamy się w rozwoju. Nauczmy się od nowa robić serwer i klienta :D. ZAJEBISTY POMYSŁ. Zaczniemy od początku a będziemy już tyle potrafić, będziemy ZAJEBIŚCI.

Pis JOŁ.

@Aw: Nie czyta mi .tga. Jakieś pomysły? To mój błąd czy może strona techniczna ?

Weź go nie poniżaj, bo nie da poradnika jak wgrywać query.

#guwno.

Opublikowano

Na forum nie było mnie od ponad roku, a nadal są poradniku za czasów Gierka...

Ludzie używajcie wyszukiwarki, jeżeli nic nie ma to nie wstawiajcie tak poniżających poradników.

Jeszcze trochę i ktoś nagra jak włączyć plik .exe

Nikt nie prosi nikogo o poradniku tego typu, nie widzę w Działe Tworzenie, aby komuś się to przydało... Odemnie byś miał minus, no ale już ich nie ma..

@Pytanie

Skąd wziaść tą ikonke?; Może poradnik dla zielonych jak wydobyć ikonke z clienta?

Zrobić screena pulpitu zapisałem w paincie jako .bmp I nie wiem jak wgrać to spowrotem do clienta.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Na forum nie było mnie od ponad roku, a nadal są poradniku za czasów Gierka...

Ludzie używajcie wyszukiwarki, jeżeli nic nie ma to nie wstawiajcie tak poniżających poradników.

Jeszcze trochę i ktoś nagra jak włączyć plik .exe

Nikt nie prosi nikogo o poradniku tego typu, nie widzę w Działe Tworzenie, aby komuś się to przydało... Odemnie byś miał minus, no ale już ich nie ma..

@Pytanie

Skąd wziaść tą ikonke?; Może poradnik dla zielonych jak wydobyć ikonke z clienta?

Zrobić screena pulpitu zapisałem w paincie jako .bmp I nie wiem jak wgrać to spowrotem do clienta.

To ty nie wiesz :O? W sumie.. Masz małe zaległości bo to prawie rok. Masz tutaj (kolejnego miszcza :))

http://www.mpcforum.pl/topic/939664-tut-jak-wyciagnac-cos-z-innego-klienta/

Weź go nie poniżaj, bo nie da poradnika jak wgrywać query.

Ehh.. Nie pomyślałem o tym w sumie. NO I CHUJ, CAŁY MISTERNY PLAN POSZEDŁ W PIZDU i serwera nie zrobie. ;(

.:@CzeresMT2:. oo MISZCZU BOTÓW.. PROSIMYYYY CIEEEEBIEEEE OOOOO TUUUTOOORIAAAAAL

JAK MAM WGRAĆ QUEEERYY?!

(Na melodie jakieś pieśni kościelnej)

Jeszcze pewnie bana dostanę za niewłaściwą treść -,-

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

Japier*ole ! Mistrzostwo ! Jakbym wiedział ze tak mozna to już dawno by mój serwer wystartował !

A tak na serio to do kosza z tym, nikomu nie potrzebne, każdy kto robi serwer zna takie podstawy.

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

Opublikowano

Ktoś zrobił tutorial to to uszanujcie.

Są na tym forum użytkownicy, którzy pewnych rzeczy nie umieją, bądź nie rozumieją.

Prosze o nie pisanie postów, które nic nie wnoszą do tematu ;<

Opublikowano

Ktoś zrobił tutorial to to uszanujcie.

Są na tym forum użytkownicy, którzy pewnych rzeczy nie umieją, bądź nie rozumieją.

Prosze o nie pisanie postów, które nic nie wnoszą do tematu ;<

:facepalm:

@Topic

ZAJEBISTE, WIENCEJ TAKIH PORADNIKUW!

#guwno.

Opublikowano

żenada. dotego w gimpe a nie profesjonalnym photoshopie cs6 heh cofamy się 4lata wstecz pozdro.

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Opublikowano

Ten poradnik odmienił moje życie dzięki ci.

żenada. dotego w gimpe a nie profesjonalnym photoshopie cs6 heh cofamy się 4lata wstecz pozdro.

sigpic1_2.gif

beznazwy1bu.png

Opublikowano

Przyznam, że jesteś zajebisty... Ten tutek otworzył mi oczy. Wcześniej o tym nie wiedziałem, naprawdę... Oby więcej takich tutów.

Czekam na kolejnego tuta. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie wstawisz coś typu "Jak utworzyć bazę danych w navicat" - bo nie wiem, albo "Jak zmienić znaczek GM", bo nie wiem jak Was, ale mnie to przerasta... ;[

@down

Tak naprawdę to chujowy ten tut i uważam, że każdy kto posiada gimp'a wpadł na to po pierwszym otworzeniu jakiegokolwiek itemka w nim....

Ale cóż... Posty trzeba nabić :D Liczyłeś na zdjęcie %, czy raczej na hejty? ;x Bo jeżeli na to drugie to udało Ci się.. Gratulacje :33

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Moderatorze ;) , ja też chce kilka % co mi tam.

Temat bezsensu chyba każda osoba która miała styczność z programami takimi jak PS, czy Gimp potrafi coś takiego zrobić. Poza tym mogłeś dodać kilka słów o np. cieniowanie, obrys, światło itp....

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...