Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mocny ADC - 6300ip

Koxmans

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję mocnego ADC do gry. Linie obojętne, lecz najlepiej mid, top, bot. Jungli nie zbyt lubie. Myślałem o Kha'Zixie co wy na to?

Postać ma być mocna 1vs1 jak i w teamfightach. Kupiłem Dravena i mi nie podszedł zbyt bardzo, znaczy słabo mi nim idzie i inną postać chcę kupić.

Opublikowano

Witam, poszukuję mocnego ADC do gry. Linie obojętne, lecz najlepiej mid, top, bot. Jungli nie zbyt lubie. Myślałem o Kha'Zixie co wy na to?

Postać ma być mocna 1vs1 jak i w teamfightach. Kupiłem Dravena i mi nie podszedł zbyt bardzo, znaczy słabo mi nim idzie i inną postać chcę kupić.

ADC to caitlin.

Dobry escape.

Łatwa to pozycjonowania

Może być na lini 1vs2.

ogromny range.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

miałem Caitlyn i jest słaba jak dla mnie, nigdy nie mogłem nią gry wycarryować itp. chciałbym aby nie był to papier czy coś. a może coś za 6300?

Opublikowano

Varus jest całkiem dobry. Ale moim zdaniem ciężki do ogarnięcia na początku.

Ma bardzo fajne ulti do team fightów i spore dmg zwłaszcza jak się nafeeduje. Ale też w sumie mogę polecić Vayne. Jest w rotacji i grałem nią z 4 razy.. true dmg, a jak złożysz potem coś do speedu ataku to hohoho :D

Opublikowano

Polecam Varusa

+ można go robić pod ap/as

+ jako adc

- na początku ciężko się gra

Opublikowano

Grałem jak był w rotacji pare rundek i nie przypadł mi , Varus odpada. Powiedzcie mi coś na temat Kha'Zixa najlepiej ten kto nim grał.

Opublikowano

Zed. Op 1 vs 1

Z ranged to Ezreal ofc, miss i mój graves <3

zed to nie adc

Niee, Varus nie dla mnie ;d grałem i nic fajnego.

no to jestes nobem

Grałem jak był w rotacji pare rundek i nie przypadł mi , Varus odpada. Powiedzcie mi coś na temat Kha'Zixa najlepiej ten kto nim grał.

khz to nie adc

z tego wynika ze nie wiesz sam czego szukasz

Co do kha to fajny jest, teraz wyłąpał małe zmianki stał się lepszy 1v1 lecz ma troche gorsze w. Oczywiście nie wspomne o braku możliwości użycia w w czasie skoku.

xxx

Opublikowano

Po mini reworku mechaniki potrafi zabić jeszcze szybciej niż wcześniej, jedyny minus to brak możliwości castowania W podczas skoku.

• Mocne 1v1
  • Niewidka z 50% redukcją dmg
  • DMG od %straconego hp
  • Dash z resetem cd po killu/asyscie
  • Poke
  • Mocarny roam
  • Dobra pasywka
  • Sustain

652601399840421198520.png

Opublikowano

Jeżeli mówimy już tak całkiem poważnie to nie wiem czy warto kupować Kha'Zixa bo w następnym patchu pewnie nerfa dostanie, gdyż cały czas go wzmacniaja podobnie będzie z Varusem.

Opublikowano

eżeli mówimy już tak całkiem poważnie to nie wiem czy warto kupować Kha'Zixa bo w następnym patchu pewnie nerfa dostanie, gdyż cały czas go wzmacniaja podobnie będzie z Varusem.

W tym patchu go znerfili. Varus może dostanie nerfa gdyż wszystkich ad carry nerfili a jego zostawili w spokoju :)

Adc - może być również jako ad caster zależy jak to to rozszyfruje.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Nie zgadzam się z tym, że Kha'Zix dostał nerfa wręcz przeciwnie:

• 20px-Taste_Their_Fear.jpgTaste Their Fear
    • Isolation bonus now increases damage by 45%.
    • Evolution adds 8% missing health damage (can be further increased by Isolation).
  • 20px-Void_Spike.jpg Void Spike
    • Now slows targets hit by 20% for 2 seconds.
    • Mana cost reduced to 55/60/65/70/75 from 60/70/80/90/100.
    • Bonus damage ratio increased to 1.0 per attack damage from 0.9.
    • Evolution no longer consumes or applies 20px-Unseen_Threat.jpg Unseen Threat.
    • Can no longer be cast during 20px-Leap.jpg Leap.
  • 20px-Void_Assault.jpg Void Assault
    • Damage reduction while in stealth increased to 50% from 40%.
Opublikowano

Nie zgadzam się z tym, że Kha'Zix dostał nerfa wręcz przeciwnie:

• 20px-Taste_Their_Fear.jpgTaste Their Fear
    • Isolation bonus now increases damage by 45%.
    • Evolution adds 8% missing health damage (can be further increased by Isolation).
  • 20px-Void_Spike.jpg Void Spike
    • Now slows targets hit by 20% for 2 seconds.
    • Mana cost reduced to 55/60/65/70/75 from 60/70/80/90/100.
    • Bonus damage ratio increased to 1.0 per attack damage from 0.9.
    • Evolution no longer consumes or applies 20px-Unseen_Threat.jpg Unseen Threat.
    • Can no longer be cast during 20px-Leap.jpg Leap.
  • 20px-Void_Assault.jpg Void Assault
    • Damage reduction while in stealth increased to 50% from 40%.

Dostał zwiększenie opłacalności ewolucji Q BUFF

Nie można teraz castować W w locie NERF

ult znerfiony

Ogólnie najbardziej wpłyneło castowanie W podczas skoku a riot chciał byśmy częsniej używali Q a nie opierali wszystko na W.

Także zbalansowali go gdyż jeden skill był lepszy od drugiego. Coś w tym stylu.

Opublikowano

Jaki znerfiony ult jak on dostał większą redukcję obrażeń z 40 na 50%? Jego Q dostało buffa, a W zostało zbalansowane. Czyli generalnie i tak jest minimalnie ulepszony niż przed tym patchem.

Opublikowano

Jaki znerfiony ult jak on dostał większą redukcję obrażeń z 40 na 50%? Jego Q dostało buffa, a W zostało zbalansowane. Czyli generalnie i tak jest minimalnie ulepszony niż przed tym patchem.

Tak tylko że musisz wybrać ulta czy Q do ulepszenia. Teraz jest większy nacisk na ulepszenie Q.

A i ult oczywiście buffed.

Jak nerf to nerf osłabili W to znaczy nerfed a nie balanced :)

Opublikowano

To według mnie tak - chcesz ADC, OK,czyli nie będziesz miał żadnego tanka, nie szło ci dravenem, caitlyn to se poćwicz nimi grać, bo to naprawde ciekawe postacie i dodatkowo mocne :) naprawde, jak chcesz ADC i masz juz dravena to naucz sie nim grać, a jak już nauczysz to se kup innego ADC, bo większością tego typu postaciami gra się tak samo/podobnie - bijesz z AA w Late game, zbijasz wszystkich na 5 hitów, a i oczywiście w early farmisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...