Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] EU vs. RU

PanParagraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czoł(gi)em...

Zastanawiałem się, czym się te dwa serwery różnią, po za językiem, graczami, ceną złota (na korzyść RU) i ilością graczy ? Wyczytałem, że MM jest tam dużo łaskawszy (pewnie przez większą ilość graczy) i, że większość grających tam to "tłumoki", jak mówię, tylko wyczytałem. Zachęcam do wypowiedzi :)

Pozdrawiam, Paragraf.

Opublikowano

A jeszcze jakieś inne różnice? Bo te "pomidorki" (nie mówię, że sam jestem jakiś "pro") już doprowadzają do szału, gram jedną bitwe, spoko, wygrana, gram drugą bitwę i czuję się jakbym grał sam przeciw 29...

Opublikowano

Obecna norma... po prostu "gimbaza" się rzuciła ;) A tak naprawdę, to gra sporo osób, i to w różnym wieku, i po prostu nie ogarniają. Czasami widzę lepiej grających 10-latków, niż ponad 20-sto latków ^^ Śmiech. Dostęp do gry, dla niektórych, jest za łatwy. Odkąd wg. postawiło na spam (bo to już nie reklamy) i przybyło "graczy", zrobiło się na prawdę dziadowo. To nie ta sama gra co pół roku lub rok temu. Myślę, że na serwerze RU nie jest w cale lepiej. Także zdarzają się tam bitwy 1 vs 29, ale może rzadziej.

@dawits100
Na europejskim też są czołgi za free LOL
@topic
Słyszałem, że na wyższych tierach są bardzo dobrzy gracze (Lepsi niż na EU i NA)

Bardzo dobrzy gracze, ale nie na randomach. Spójrz na czołówkę ESL-a i wszystkie masowe imprezy związane z wot-em. Rosyjskie teamy to ich nieodłączny widok. Niektórzy gracze "przeszli" już wota i grają na serwie EU. Oczywiście osoby które mają po 20,30 tysi bitew nie spotykają się na radnomach, lecz w baaaardzo ogarniętych kompaniach lub turniejach.

Opublikowano

A grałeś tam ? Potrzebuję opinii osoby, która tam grała co najmniej z miesiąc. MM wydaje się być lepszy tam (bo w końcu więcej graczy).

nie grałem ale są to moje przypuszczenia, ale lepiej graj na EU bo tak xD. Grałem na US i tam to jest porażka nie MM...

Sig.png

Opublikowano

Szukam klanu eu 7 X [to nie do tego tematu alei tak szukam] Na eu gra sie zdecydowanie lepiej na ru gralem 3-4 miesiace same koksy na 7-10 tierach chociaz sam na eu mam effi na 1500

Opublikowano

Jakby nie bylo tworcy rozgraniczyli mozliwosci finansowe wiec nie jest dziwne ze ru jest tansze. Poza tym jak sie oglada top killerow to dominuja tam ruscy wiec wcale latwiej nie bedzie a rzeklbym nawet ze trudniej. W grze jednak wole ang na chat a nie cyrylice nawet jesli jest drozej :P

Chyba mam uraz z lat mlodzienczych.

Opublikowano

Jakby nie bylo tworcy rozgraniczyli mozliwosci finansowe wiec nie jest dziwne ze ru jest tansze. Poza tym jak sie oglada top killerow to dominuja tam ruscy wiec wcale latwiej nie bedzie a rzeklbym nawet ze trudniej. W grze jednak wole ang na chat a nie cyrylice nawet jesli jest drozej :P

Chyba mam uraz z lat mlodzienczych.

(nie tylko ty do cyrylicy.. ) jest taniej na serwerze RU ale trudniej do topki dojść :P

Sig.png

Opublikowano

Woli ścisłości - to nie cyrylica, lecz grażdanka :) Mam ten język opanowany, także problemów nie będzie, a swoją drogą lepiej grać z "killerami" przeciw "killerom" niż z "pomidorkami" przeciw "killerom" (EU i ten wyśmienity MM...)

Opublikowano

Woli ścisłości - to nie cyrylica, lecz grażdanka :) Mam ten język opanowany, także problemów nie będzie, a swoją drogą lepiej grać z "killerami" przeciw "killerom" niż z "pomidorkami" przeciw "killerom" (EU i ten wyśmienity MM...)

Jak zwał tak zwał 6 lat nauki a ja dalej nie potrafiłem podpisać się po Rosyjsku, ta jest tam Lepszy MM wszystko tańsze i co z tego jak nie chciałem i nadal nie chcę się uczyć języków zaborców. Tia a zagraj sobie na NA to zobaczysz jaki tam jest poziom ^^

Sig.png

Opublikowano

Nie no jeżeli chcesz sobie pograć na wysokim poziome to znajdź klan i na esl innego wyboru nie masz zawsze trafisz na slabyszych lub gorrszych graczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...