Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

likus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki komputer:

CPU:Intel Core i3-3220

RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

MOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V

GPU: Sapphire ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit

HDD:Seagate 500GB SATA3

PSU: Corsair VS Series 450W

Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST

CASE:SilentiumPC Brutus 410

Komputer chodził świetnie wręcz idealnie ale jakieś 3 lub 4 tygodnie temu znacznie spowolnił mimo że procesor jest zużywany minimalnie strasznie długo wszystko się włącza.

Na razie defragmentowałem dyski i przeskanowałem komputer avastem i nic nie wykrył a defragmentacja nic nie dała nadal wszystko strasznie wolno się włącza co może być tego przyczyną ??

Ostatnie co instalowałem/pobierałem to the sims 2 dla siostry i FLVPlayer, a tak to nic nie pobierałem ani nie instalowałem. Zaradzi ktoś coś na to ? Ostatnio się normalnie zachowywał po sprzątnięciu ikon z pulpitu ale teraz znowu spowolnił.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Pokaż temperatury z programu HWMonitor i wyczyść wnętrze kompa. Zapewne wysokie temperatury i procesor zmniejsza taktowanie.

graphic.png

Opublikowano

Temperatury spoko. Może sprawdź czy na dysku nie ma badsectorów. Pobierz HDTune i sprawdź w zakładce health czy jest "Health status: ok", a potem error scan i kliknij start.

Jeżeli w error scan pojawią się czerwona kwadraciki, to masz badsector.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...