Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]lagi i ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam 10slotow na enderchest i ma 720MB Ram usunołem pare pluginów i mialem 21 pluginów usunołem mam 19 pluginów i patrza a tu 90% Ramu prosze o pomoc nie wiem co sie dzieje !!!

MLhIXmj.gif

Opublikowano

Jest to problem, na który ty nie masz większego wpływu. Musisz niestety usunąć większość pluginów (zostaw te które chronią serwer przed lagami oraz przed cheaterami), albo zminić hosting. Nic więcej nie da się zrobić...

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

720MB na 10 slotów to nie jest za dużo ;) Powinno być 100MB Na 1 slot, No ale ok proponuje zmienić Widoczność z 10 na 7, Nic praktycznie nie zmieni a bardzo pomoże ponieważ zmniejszy się o połowę ilość wysyłanych do gracza chunków,Ustaw też ograniczenie świata worldborder'em Ponieważ przy dużej mapie serwer zaczyna mocno lagować. ;) Na lagi nie wpływa tylko sam Ram, CPU też się trochę liczy. A na hostingach przeważnie nie mają najlepszych. ;)

Opublikowano

Tak zrób tak jak powiedział @TKA zmień widoczność z 10 ale nie na 7 tylko na 4 bo to jest najlepszy wybór potem podłącz pluginy oraz bukkit do MySQL (tylko pluginy które mogą być podłączone).

Opublikowano

ale jaką widocznośc

Wujek ja mam wszstkie potrzebne rzeczy więc moze skopiowac folder usunąc i zaraz jeszcze raz to wkleic ?

MLhIXmj.gif

Opublikowano

Widoczność w pliku server.propeties ;) Nie zmieniaj na 3 bo to że mniej nie znaczy że lepiej. Będzie wysłana bardzo małą ilość chunków co zmniejszy widoczność, I zdenerwuję graczy. Min. to 5 :)

Opublikowano

Zmniejsz widoczność (to jest dobry pomysł).

Napisałeś mi, o tych pluginach. Masz ich 19. Jestem na 100% pewien że nie jstet to tylko Lagclear itp. Chodziło mi o to abyś zostawił tylko potrzebne pluginy (ew. factions czy coś.)

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

Opublikowano

[iNFO] Plugins (19): LagMeter, WorldEdit, iConomy, Colors, ColoredSigns, Vault, PermissionsEx, PlotMe, Multiverse-Core, WorldGuard, Essentials, Citizens, EssentialsSpawn, Multiverse-Portals, xAuth, AZRank, TreasureChest, EssentialsChat, Factions

to są moje pluginy

ale jak to sie nazywa bo mam po ANG :)

znaczy sie ta widocznosc

MLhIXmj.gif

Opublikowano

Ma pluginy a nie wie do czego sa...

Gotowiec ?

[iNFO] Plugins (19): LagMeter, WorldEdit, iConomy, Colors, ColoredSigns, Vault, PermissionsEx, PlotMe, Multiverse-Core, WorldGuard, Essentials, Citizens, EssentialsSpawn, Multiverse-Portals, xAuth, AZRank, TreasureChest, EssentialsChat, Factions

Zaznaczone na zielono to co jest w Essentials albo jest do wywalenia ( dotyczy citizens )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...