Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] DE vs. PL

PanParagraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem...

Mam na polskim globalu kilka (średnio) cennych itemów (wartość ok. 10kk), ale przeglądając tematy o DE coś mnie podkusiło, aby zapytać czym on się różni od PL po za cenami i językiem? I czy warto tam zaczynać od 0 czy dalej grać na PL ? Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

PS. Który serwer najlepszy pod względem ilości graczy ?

Pozdrawiam, Paragraf.

Opublikowano

Ja bym grał na polaku na niemieckim jest taniej ale tutaj masz itemki lvl jakieś a tam od zera byś zaczynał

Zostań na polskim

Jeśli chodzi o niemiecki to chyba s1 a polski s1 s2

0dqn.png
Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem...

Tutaj można dokonać małego porównania na przestrzeni wieków Polski i Niemiec. Skoro interesujesz 2 wojną światową to powinieneś znać odpowiedź na to pytanie. Nie polecam tam grać w h*j wysoki poziom. Szwabki są bogatsze od nas i za przykładowe 10 zł my mamy 10 NosDolarów ,a oni za 10 Euro 40 ND. Tam jest zasada że jeden gracz musi być od drugiego lepszy i napie*dala kase jak ziemniaków do mordy. W NT gra wiele Polaków z niższych sfer i w miarę nie trzeba pakować kasę żeby kimś być (ale ja wpakowałem he he :*) jeżeli ktoś chce być pr0 to ładuje i owym się staje. Na niemieckim ta różnica jest taka że jeżeli nie wpakujesz nic to możesz z ziemi zbierać itemki po elitach (: .

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Zainstalowałem już tego DE i sprawdziłem faktyczne ceny i to co mam na PL jest tutaj warte śr. z 5 razy mniej. Na PL mam 43 lv, więc nie tak ciężko wbić, zwłaszcza, z tymi cenami ancków. Kurcze, sam nie wiem... czekam na dalsze odpowiedzi.

@UP Huh, to aż tak tam jest? Póki co mam 1 lv i brak znajomości niemieckiego, jedynie angielski, a tym to tam mało osób pisze.

Opublikowano

@ Up

Kotku ... Ancki są tanie ,ale co z tego? Nigdy nie dojdziesz do fam ,a dobra rodzina to podstawa w tej grze. Prócz ancków , pereł transportu i paru pierdół EQ na poważny level jest drogie jak diabli nie mówiąc o osłonkach. Na anckach wbijesz level ,a co potem? I tutaj pada pytanie. Skoro nie znajdziesz fam , bo owych polskich jest mało to po gimbusa ci ancki? Nie pójdziesz na LoD nie wbijesz level . A niemieccy polacy uciekają jak diabli z DE serwera bo tutaj mogą zaszpanować jak to ich ojciec brał od tyłu matke i mają kaske.

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Huh, no tak, "brutalna rzeczywistość..." To jednak zostaję na PL'u ;) A i jeszcze jedno pytanie co do gry. Którą postacią zagrać? Mag vs. łuk? wiem, że mag na początku wsysa mane (dosłownie) ale podobno później jest lepiej.

Opublikowano

Ancki są tanie i każdy sobie wali przy tym , bo Niemcy są tolerancyjni dla wszystkich próćz siebie :3 Polskiej fam nie znajdziesz,a na 1 Niemieckim jest i tak mniej fam niż na 1 naszym :)

Mag to postać która wymaga finansów. Jeżeli nie masz szczęścia lub nie zamierzasz pakować sryliardów to bierz łucznika. Fajna , łatwa postać.

Opublikowano

Witam chciałbym się dołączyć do tematu niedawno grałem na s4 De i powiem ,że było super . Wiecie czemu ? ceny małe , często pomagają ^^ . A języka nie trzeba znać . Ja ze znajomością angielskiego i niemieckiego na podstawowym poziomie dałem rade . Uwierz mi nie jest tak ciężko .Owszem mało fam polski . Ale mi to nie przeszkadza bo i bez tego dobra jest zabawa a nawet większa ^^

Opublikowano

Witam chciałbym się dołączyć do tematu niedawno grałem na s4 De i powiem ,że było super . Wiecie czemu ? ceny małe , często pomagają ^^ . A języka nie trzeba znać . Ja ze znajomością angielskiego i niemieckiego na podstawowym poziomie dałem rade . Uwierz mi nie jest tak ciężko .Owszem mało fam polski . Ale mi to nie przeszkadza bo i bez tego dobra jest zabawa a nawet większa ^^

Paragrafie zauważ że powiedział ''grałem'' i ''niedawno''. Czyli już tego nie robi. Owszem pograj sobie tam ile chcesz ,ale nie polecam wkładania pieniędzy i zagłębiania się w jakieś większe granie. Nie ma tam Polaka który by coś więcej osiągnął - smutna prawda. Dla 4funu można sobie pograć tam ,ale nic więcej..

Opublikowano

Czy ja tam wiem ,,nie dawno '' użyłem tego iż zostałem zbanowany ,ale szybko zacząłem grać dlaczego ? Bo miałem i mam fam niemiecką gdzie jest miła atmosfera

A co do trudności grania tam w 3 tyg uzbierałem sobie na wk i na krzaka bez nd więc wiesz dla mnie tam łatwo .

Paragraf jak chcesz moge ci pomóc jak na razie mam woja by zarobić na s4 na s1 jest polska fam moge ci podać nicki to sie zgadasz , a na s4 nie widziałem polskiej fam nie wiem może dlatego ,że nie szukałem zbytnio i nie chce szukać moja stara fam wystarczy :P A i jeszcze o 16 i 19 LoD i chyba o 21 lub 22 nie pamiętam

Opublikowano

I tak złotóweczek/"ojro" pakować w ta grę (ani żadną inną) nie miałem zamiaru, ani tu, ani tu. Ja nie gram dla osiągnięć, lecz dla zabawy,rozrywki. Póki co wy się tu wypowiadacie, jeden jest "za", drugi "przeciw", może poczekamy, aż ktoś trzeci się wypowie ?

Opublikowano

@ref.

Renzrul - miałeś rację, pograłem chwilę, wbiłem do NosVille, żeby poprosić kogoś o pomoc w CP 26 (oczywiście po ang, bo niemieckiego nie ogarniam >,<) -> Zostałem natychmiast zwyzywany, że anglicy ssą, żebym wracał na UK, ba ! Nawet jeden polak (nie pamiętam nicku, coś z ...69PL na końcu) mi spamował "wypierda*aj" prawdopodobnie nawet nie wiedział, że umiem polski x_x. Porażka! Nie radzę tam grać, jak nie umiesz biegle j.niemieckiego. Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Powiem tak. Na niemieckim Nostale (przynajmniej S4) po angielsku dogadasz się z każdym. Ceny najmniejsze z pośród serwerów, w miarę dużo graczy (są wolne kanały na spotach, ale nosville pełne). Jednak jest pewna różnica. Nie ładując NIC, kompletnie NIC w NosDolary - będziesz nikim.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

@up te same stwierdzenie pasuje na pl'a i na każde serwery , ale za to na de można ogólnie duzo rzeczy zdobyć nie pakując w nd , ja tak uważam .

Dziękuje nq

Opublikowano

@Kubaman - z tym, że ta historia z wyzywaniem to właśnie na S4 była :) Jednak zagram na PL, za te 10kk sobie nakupuje dobre eq do 30 lv i nubki porobie :)

Do zamknięcia !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...