Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złożenie kompa

barabaszek5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to w 3000 nie zmieścisz się z twoimi wymaganiami. Do czego ten komputer ma być, że chcesz i7 i tyle ramu ?

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Hmm, a możesz podmienić i5 na jakiegoś dobrego intela i7 i, żeby było 16 gb ramu ? ;o

i7 jest pod rendering w grach jest tak samo wydajny jak i5.

A 16Gb Ram jest zbędne, bo gry nie wykorzystują więcej jak 4, a do renderingu i tak więcej jak 10, to już gruba przesada.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No macie rację, ale ja mimo wszystko wolę mieć za dużo niż za mało :) A komputer ma być poprostu do gier tylko, że ja zazwyczaj mam np odpalonych kilka gier na raz, i jeszcze czasem frapsa dołożę więc boję się, żeby lagów nie było.

@2x up napisałem przecież, że może być też do 5k ;)

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...