Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] error occurred failed to download config file

lowca32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz 2 z tym samym problemem.

W poprzednim poście radziliście mi zmienić przeglądarkę na IE.

I tu pojawia się kolejny problem <_< "program IE nie może wyświetlić witryny sieci web'

Próbowałem wszystkiego ccleaner , przeglądanie rejestrów , miliardy innych tematów i nic.

CZY jest jakis inny sposób na tego bfa ?(strasznie mnie korci w niego zagrać)

Opublikowano

Przeczyść przeglądarkę (ciasteczka też), usuń dodatek od BFa, uruchom jako admin. Możesz też pobrać Chrome (czy tam Mozillę), ściągnąć i potem usunąć przeglądarkę jeśli jej nie chcesz, gra powinna się odpalać na tej co masz bez problemu. Jeśli dalej nie działa, pobierz na innym kompie i zrzuć na dysk dodając do rejestru.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A jeśli bym ściągną z thepiratebay utorrentem i jakbym dodal do rejestru to działało by ? /// czyściłem ccleanerem , odinstalowywałem i od nowa instalowałem chroma jedyne co mam z bfa to BF4FUpdater

Opublikowano

reintal powinien pomóc w ostatecznym przypadku

A co ja mam reinstalować jak ja tej gry nawet na dysku nie mam bo nie moge pobrać

Opublikowano

A jeśli bym ściągną z thepiratebay utorrentem i jakbym dodal do rejestru to działało by ? /// czyściłem ccleanerem , odinstalowywałem i od nowa instalowałem chroma jedyne co mam z bfa to BF4FUpdater

Tak, jest szansa. Dodawanie do rejestru jest w podpiętym MegaTucie jakby co.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wrzuciłeś BFa do domyślnej ścieżki?

Chodzi o to ?

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"="E:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"
Patrzyłem HKEY_LOCAL_MACHINE >>SOFTWARE>>Electronic Arts>>EA GAMES i było tam battlefield play4free i pisze cos takiego po prawo
Nazwa: Typ Dane
(Domyślna) REG_SZ (wartość nie ustalona)
Installation Dir REG_SZ E:\Program Files\EA games\Battlefield Play4free
Language REG_SZ EN
Nie wiem czy o to chodziło , ale tak zrozumiałem
Opublikowano

Chodzi mi o to, gdzie wrzuciłeś ściągniętą grę. Bo najlepiej gdy jest to Program Files/EA Games/ Battlefield Play4Free. Jeśli wrzuciłeś gdzie indziej, musisz zmienić ten wpis.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No raczej dobrze wpisałem , grę mam wypakowaną (ściągałem ją z utorrentów i jest w formacie .rar) E:\Program Files\EA Games\Battlefield Play4free

I w notatniku mam :

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"="E:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"

"Language"="EN

Opublikowano

Czyli system 32 bit? Hmmm... ale jaka jest teraz sytuacja przy uruchamianiu? Nic się nie dzieje, czy jakiś błąd w launcherze?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak 32bity vista , nic się nie zmienia cały czas ten sam błąd , próbowałem odpalić poprzez bfpf ten w folderze battlefield play4free , ale przerzucało mnie na stronkę. Może da się jakoś odpalić bez wchodzenia na stronę ?

Opublikowano

Nie, nie da rady. Skoro cały czas próbuje ściągnąć grę, to znaczy, że nie widzi wpisu w rejestrze... Nie mam pojęcia, może ktoś inny będzie w stanie pomóc :/

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Masz antyvira ? Jak to off, zapora również. Sprawdz czy w pliku hosts nie masz coś poblokowanego.

Ie ma problemy z bfp4f nie uzwyaj go. tylko mozille albo chrome

Skasuj folder bfp4f w moich dokumentach (Cache)

OndteAw.png
Opublikowano

anty virusa wyłączyłem , zaporę windowsa też , a tego foldera bfp4f nie mialem w ogóle w moich dokumentach . A ten plik hosts gdzie sie znaduje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...