Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

praca we wakacje

encoreeFTW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ulotki sa nieoplacalne, caly dzien na ulicy i grosze za to, poszedlbym do jakichs truskawek / innego gowna sezonowego ale nie wiem czy to oplacalne, bo niektorzy mowia ze placa zlotowke za koszyk, inni ze na kilo, inni na godziny xD

Opublikowano

W tamtym roku byłem w sadzie u gościa codziennie od ~8 do ~15/16 w zależności co trzeba było zrobić. Płacił od godziny 6 zł.

Zawsze znajdzie się jakaś robota i nie narzekaj że zapłacą Ci 500 zł bo wiadomo że oni szukają właśnie młodych co chcą sobie dorobić przez wakacje.

Pamiętaj że pieniądze nie śmierdzą i każdy grosz się przyda.

Opublikowano

Za kilka stówek , jeśli są ładne i nie popisane xD

Możesz zapytać się kogoś kto wykonuje jakieś prace przy drodze w twojej miejscowości bądź na budowach , np. pomoc przy układaniu kostki na chodniku , możesz wozić beton , podawać drobne rzeczy itd ...

u6pv.jpg

Opublikowano

Ja np. zbieram jabłka i nie narzekam, 5 dych dziennie, niecałe 8 godzin. Zwykle nawet 7. Tylko jedno "ale", dla mnie to nie problem bo pochodzę ze wsi i trochę się nazbierałem ziemniaków w polu, jednak jeśli nigdy czegoś takiego nie robiłeś to zbieranie (szczególnie spadów) może dać o sobie znać w nogach ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

nie ma lipy u mnie, silka, te sprawy xD

ziemniaki tez ostatnio zbieralem u babci takze wiesz XDD

macie jeszcze jakies pomysly?

Jeżeli mieszkasz w miejscu gdzie są żniwa (wieś/miasteczko) to możesz tam pomagać.

Opublikowano

W sadzie pomagać czy tam w polu uprawnym. Albo możesz wychodzić z psami sąsiadów bądź pilnować dzieci (rodzice nie mają zaufania do facetów dość często), albo możesz zbierać śmieci w sensie taki kijem i oddawać, zrobisz coś dla naszej planety. Albo kosić trawę sąsiadom. :D

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Ja mam 15 lat i chodze na działki do starszych osób, (chociażby pomagać przekopać) tak na kilka działek to z (edit: około) 180 zł wpadnie jak na 1 dzień to nie jest źle..

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Najlepiej to z kimś pracować, bo samemu zawsze to nie to samo.

I może sam się nie ośmielisz coś ponegocjować/zagadać i razem szybciej czas leci :P

Najlepiej to samemu coś obczaić, jak masz jakieś lasy obok, to czy np coś tam rośnie, jakieś miejsce sobie znaleźć i sprzedawać, bo nie zawsze masz jakiś sad, czy coś w okolicy.

Ewentualnie jak się znasz na kompach, to możesz naprawiać komuś, normalnie informatyk za same ruszenie dupska z domu kasuje 50zł, także wiesz :D

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...