Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki kupic telefon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstepie chciałbym przeprosic jezeli złe miejsce ale wydaje mi sie ze to chyba to...(zawsze lepiej napisac tu niz np w zakładce minecraft ipt) ok bez owijania w bawełnę.

Chce kupic telefon/smartfon 500zł +/-60

Najlepiej jagby miał:

-Wi-Fi

-Android

-Aparat no taki żeby tylko był :)

-Mocna bateria

-Ekran dotykowy

-Wejscie na karte pamieci to oczywiste chyba

-USB mini tez by było fajnie

;):)

Opublikowano

który lepszy Smartfon SAMSUNG Galaxy Young Biały GT-S6310 czy Smartfon SAMSUNG Galaxy Ace 2

Opublikowano

@up

Ace 2 ma 2 rdzenie, a neo v 1. Tak poza nawet słaby już galaxy S+ jest lepszy od NEO V

@Top

Weź tego ace 2, bo 2 rdzenie to jednak coś.

graphic.png

Opublikowano

@up

Ace 2 ma 2 rdzenie, a neo v 1. Tak poza nawet słaby już galaxy S+ jest lepszy od NEO V

@Top

Weź tego ace 2, bo 2 rdzenie to jednak coś.

2 rdzenie to nie zawsze znaczy, że lepiej bo fon szybciej zużywa baterię, przynajmniej tak mają (hehe starsze) modele sony.

Galaxy S+ to bebechami praktycznie to samo co Neo/Neo V :P.

Nie porównuj s+ do neov prosz :D

To są dwa różne telefony i splus gniecie go pod każdym względem w praktyce.

Lepszy wyświetlacz, aparat, nie tnie się tak, dobre zarządzanie baterią etc.

Oczywiście jeśli masz andka powyżej 4.0 bo te wersje na 2.3 to są takie żałosne, że aż boli.

Polecam wgrać cyanogenmoda z andkiem 4.2.2 i możliwość OC, ja sobie wybrałem do 18024Mhz, a na stockowym jest 1401Mhz.

Na benchmarku atutu po porównaniu na andku 2.3.6 a 4.2.2 i podkręconym profkiem fon zyskał ponad dwukrotnie na wydajności.

Jedyny jego minus to brak diody LED zarówno z przodu jak i z tyłu, ale to też idzie obejść.

Także polecam poszukać używanego s+, albo znajdź sobie coś stąd.

http://www.skapiec.pl/site/cat/200/filtr/_0_0_0_0_0_0_0_49161,107493,107495_300-600_0

436951440626370320491.png

Opublikowano

W sumie otrzymałeś odpowiedź - Galaxy Ace 2 ;).

Xperia U to próg cenowy 100zł niżej no i wada to brak możliwości rozszerzenia pamięci. Z tego co widziałem na XDA do będziesz zadowolony także ze wsparcia nieoficjalnego, o ile będzie miał ochotę pobawić się z softem.

Opublikowano

Jeśli zależy ci na dobrej baterii, to dobrym wyborem byłby Sony Xperia E. Aparat będzie lepszy od proponowanego wyżej Galaxy Ace2, choć ma mniej mpx (megapixele nie są najważniejsze. Dla przykładu porównaj zdjęcia Nokii 808 Pure View z matrycą 41 i zdjęcia Galaxy Camera ze sporo mniejszą matrycą. Od razu powiem, że zdjęcia są nie porównywalne
lepsze na korzyść Galaxy). Procesor teoretycznie gorszy, ale zapewnia
płynność przy podstawowych czynnościach, no i przy mniej wymagających
grach. Dodatkowo dla Xperii przemawia jakość wykonania, no i Walkman oraz pare innych systemowych aplikacji.

Opublikowano

@UP I 2x niższa wydajność. Walkmany i bzdety systemowe można sobie samemu wgrać, to żaden problem ;).

Po co komuś jakaś ekstra wydajność, skoro i tak jej nigdy nie użyje? Z tego co się doczytałem (i z tego co się domyśliłem), to JONNY szuka bardziej telefonu multimedialnego, nie konsoli i narzędzia pracy.

Opublikowano

Po co komuś jakaś ekstra wydajność, skoro i tak jej nigdy nie użyje? Z tego co się doczytałem (i z tego co się domyśliłem), to JONNY szuka bardziej telefonu multimedialnego, nie konsoli i narzędzia pracy.

Samo użytkowanie jest przyjemniejsze, sam mam podobny telefon i nie wyobrażam sobie użytkowania bez O/C i CyanogenMOD'a.

A po co komu extra wygląd ? Do szpanowania ? :)

Opublikowano

Samo użytkowanie jest przyjemniejsze, sam mam podobny telefon i nie wyobrażam sobie użytkowania bez O/C i CyanogenMOD'a.

A po co komu extra wygląd ? Do szpanowania ? :)

No, mi się osobiście nie podoba, ale przyznaj - jakość materiałów w porównaniu do Ace'a jest powalająca.

Opublikowano

masz racje

Opublikowano

Używany telefon też bierzesz pod uwagę? Jeżeli tak, na Twoim miejscu wziąłbym Galaxy S II -telefon wciąż dobry, ma dostać aktualizację do androida 4.2.2. Wszystko co wymieniłeś posiada. W dodatku możliwość dokupienia zewnętrznej baterii. W granicach 500-600zł myślę, że jesteś w stanie znaleźć w idealnym stanie.

Opublikowano

Używany telefon też bierzesz pod uwagę? Jeżeli tak, na Twoim miejscu wziąłbym Galaxy S II -telefon wciąż dobry, ma dostać aktualizację do androida 4.2.2. Wszystko co wymieniłeś posiada. W dodatku możliwość dokupienia zewnętrznej baterii. W granicach 500-600zł myślę, że jesteś w stanie znaleźć w idealnym stanie.

no uzywany tez moze byc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...