Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupić nowe czy przenieść się?

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Mam konto 30 lv na ruskim. Przenosząc się żałuję teraz tego i chcę wrócić na EUNE. Wydając kasę na RPki aby się przenieść stracę dużo więcej niż kupując nowe konto. I teraz pytanie. Opłaca się kupić nowe konto na allegro czy przenieść się?

csyt2-signa.png

Opublikowano

Zależy.. Jeśli masz tam tylko ten 30 lvl i powiedzmy z 2/3 skiny takie nie drogie czy coś to się nie opłaca :P
Inna sprawa jeśli masz powiedzmy koło 90+ champów jakieś elo i trochę skinów ;d to tak na moje

Poza tym z allegro itd. nigdy nie masz 100% pewności, że nie pozbędziesz się konta po 3-4 tyg bo tamten ovner napisze do riotu że hack czy coś ^^

Opublikowano

Nie kupuj nowego konta. Trafisz na jakiegoś nieuczciwego sprzedawce, i jak zapłacisz mu za konto on napisze do Riotu, że został zhakowany.

Z drugiej strony kasy na przeniesienie też szkoda, więc jak tam masz mało championów/run/skinów to ja bym zrobił nowe konto.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Mam full runy. Próbowałem zacząć na nowo ale nic nie wychodzi. Dziś na botach w dupę dostawałem. Nie dość że lagi mam to jeszcze brak runek i bije tą ashe po 30... Nie wytrzymam.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Mam full runy. Próbowałem zacząć na nowo ale nic nie wychodzi. Dziś na botach w dupę dostawałem. Nie dość że lagi mam to jeszcze brak runek i bije tą ashe po 30... Nie wytrzymam.

Nie kupuj konta z allegro, pewnie po jakims czasie sprzedawca napisze do supportu i odzyska konto, dużo lepszym wyjściem jest kupienie rp na przeniesienie.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Coś koło 60 zł (PSC) byś potrzebował, 40 zł ~1900 rp + 20zł ~ 840 rp. A przeniesienie chyba - 2600.

#top

Ja bym Ci wolał jeszcze zostać na tej Rosji, pograć chwilę (jeżeli teraz nie masz kasy) i poczekać, może coś się zmieni i będziesz tam chciał grać, jak nie to ładuj RP i się przenoś. :)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Mam 100 zł. Jutro pójdę po PSC i się przenoszę. Co prawda polaczki, ale przynajmniej rozumieją "ss" nie to co na Rosji. I tak zyskałem tam dużo. A powie ktoś jak dokładnie ogarnąć to PSC? Jak to się kupuje? :D

csyt2-signa.png

Opublikowano

PSC są za 20, 30 (tak, widziałem w Inmedio w TESCO), 50, 100 i 300 złotych. Myślę, że lepszym wyjściem byłby zakup tych dwóch kart za 50 i 20zł, co daje 1780, 840 i 400 RP. Po przeniesieniu zostanie Ci 20 + 400 RP, więc przy okazji na coś tam będziesz miał.

Na allegro mogą cię oszukać w sposób, który podali koledzy wyżej, a wiem, jak ciężko jest grać na nowym koncie, gdy na starym ma się full runki. Robiłem refferala to myślałem, że nie wytrzymam - too low dmg.

@UP

Wchodzisz na

https://www.paysafecard.com/pl-pl/

Szukasz sobie następnie punktów sprzedaży w Twojej okolicy.

Gdy już znajdziesz, leziesz tam.

Prosisz o PSC za 50 i za 20 złotych (chyba, że bierzesz od razu za stówkę :D), sprzedawca drukuje Ci 2 papierki z PINami (kodami).

"Purchase RP" no i kupujesz. Podajesz te PIN'y z PSC.

Raczej nie ma w tym nic trudnego.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

RP'ków za PSC nie kupisz na ruskim, tylko kartą kredytową. Chyba że dali możliwość płatności PSC. A PLN zamieni Ci na Ruble.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

OMG, ja nie mam konta w banku -.-

To nie kupisz na ruskich RPkow.

Skoro więc nie możesz kupić transferu na ruskim, a eliminując allegro na którym roi się od oszustów zwłaszcza w transakcjach kont z LoLa to zostają 2 wyjscia:

1. Nowe konto

2. Kontakt z supportem, wtedy pozwolą ci uzbierać RPki na innym regionie np. za PSC na eune i wtedy przeniosą cię na wybrany region ręcznie za RPki z konta na innym regionie. Opcja potwierdzona, sam dostałem takę propozycję, it works.

To, którą opcję wybierzesz zależy od tego ile warte jest twoje obecne konto. Jak sporo władowałeś weń kasy, to wybierz opcję drugą. Jak jest mało warte to rób nowe konto.

Opublikowano

Tu nie chodzi o kasę. Napisałem im czy jest taka możliwość przeniesienia mnie, a potem odebrania mi RP za to. Zobaczę co odpiszą.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Na rosji za 50 zł PayPalem dostajesz około 3,8k RP. Mój kolega przeniósł się, bo tam taniej wychodzą RP, więc jak dla mnie kup paypalem i się przenieś. :)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

• Hello Summoner,

Thank you for contacting me. I am sorry for the difficulty you are

having transferring back to European servers. You are free to go back to

your original server, but in order to do so I will need you to purchase

2600 RP on a secondary account on a European server of your choice. If

you don't have a secondary account, you must create a new one. I will

then transfer this RP from your European account to your Russian

account. After your RP is transferred, you can buy the transfer token to

transfer to a server of your choice.

You can find the transfer token ("Перенос на EU Запад" -> EUW and

"Перенос на EU Север и Восток –> EUNE) in "Другое" tab under store in

the Russian client.

If you would like to proceed with this request, please provide me with the following information:

Primary (Russia) account:

Username (name you use to log in):

Summoner Name (name you see in-game):

Server to which you wish to be transferred:

Original e-mail address used to create account:

Secondary (European) account:

Username (name you use to log in):

Summoner Name (name you see in-game):

Current server:

Original e-mail address used to create account:

Please let me know when you have purchased 2600 RP on your secondary

account, and I will transfer the RP to your Russian account. Let me know

if you have any questions.

Regards,

Ornella11

Player Support Riot Games

O tak mi odpisali :)

csyt2-signa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...