Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Firma z domenami- jak to działa? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, nie wiem wszystkiego odnośnie techniki informatyki ;P

A więc moje pytanie odnosi się do tego, co musiałbym zrobić aby założyć firmę z domenami .pl/ .eu etc.

Stronę z domenami potrafiłbym stworzyć aczkolwiek nie wiem jak działa system tych domen.

Jeżeli miałbym przykładowo domenę hosting.eu.pl to potrafiłbym stworzyć system tylko, że użytkownicy posiadaliby prawo do zakładania tylko i wyłącznie domen z końcówką: stronawwww.hosting.eu.

Nie chcę zakładać żadnej firmy, tylko po prostu ciekawi mnie ten system i jak to działa....

Za sensowne odpowiedzi będę wynagradzał.

Opublikowano

Chyba podpisują subdomeny ? np cba.pl tam sie tworzy sub domena a potem subsub domeny:P Co do domen to sam nie wiem i chętnie się dowiem

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Mu chodzi o rejestrowanie domen .pl itp.

Nie pamiętam jak się nazywa (firma/strona), ale firmy podpisują umowę z nimi (i oni ustalają ceny domen). Przez ich system rejestruj się domenę.

Maruusek.png

Opublikowano

Mu chodzi o rejestrowanie domen .pl itp.

Nie pamiętam jak się nazywa (firma/strona), ale firmy podpisują umowę z nimi (i oni ustalają ceny domen). Przez ich system rejestruj się domenę.

Pewnie chodzi o NASK - krajowy rejestr domen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...