Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ogar w grze

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Od jakiegoś miesiące zacząłem znowu grę w lola.

Miałem wcześniej konto 2 letnie także myślę że całkiem ogarniałem.

Teraz mam problem z powrotem.

Gdy widzę jakiegoś dajmy na to newbie lub feedera zaczynam od razu flameować i mi gorzej idzie i mojej drużynie bo czuję się niekonfortowo.

Nie wiem co zrobić.

Co radzicie?

Raczej bym nie mutował kogoś bo np. jak piszę ss to nie widzę lub inne ważne info.

Opublikowano

SIema. Moja rada to:

Jeśli widzisz "newbie" to go naucz grać, tzn. daj mu wskazówkę, powiedz mu co ma robić, żeby dobrze wyjść na tym. "Feeder"? To samo... Ja wiele razy dawałem mute całej drużynie i wygrywałem (jednak musisz się liczyć z tym, że będzie ciężej... Trochę nie rozumiem Twojego zachowania, grasz aby przegrać? Po co odrazu obrażać gracza, któremu źle poszło (inna sprawa jeśli on to robi specialnie)? Jeśli już zdecydujesz się na mute to napisz żeby pingowali, wardy w dłoń i jazda :D. Wkońcu ty też należysz do drużyny.

Pomogłem kliknij "Lubię to", a pomogę znowu :).

Opublikowano

Bierzesz teleport i robisz ganka, pomagając takiemu newbie. Poza tym 1 newbie to jeszcze nie jest przegrana gra, wyfarm się dobrze i poszukaj jeszcze chociaż jednego ogarniętego typka i we 2 już można wycarrowac gre. Staraj się pogadać z takim newbie w czym ma problem, ewentualnie możesz nakłonić junglera żeby mu buffa oddał.

I nie flejmuj, flejm to recepta na lose game.

Opublikowano

Napisz mu co robi źle, pomóż mu w grze. Na pewno go nie flejmuj, bo to tylko prowadzi do przegrania gry.

Możesz iść z nim na linię, patrzeć jak gra i wtedy mu daj jakieś wskazówki.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Tak tylko zazwyczaj to się kończy tak:

Ja: Ezreal please play def if they all time killing you
Ezreal: stfu or I go afk
Opublikowano

Tak tylko zazwyczaj to się kończy tak:

Ja: Ezreal please play def if they all time killing you
Ezreal: stfu or I go afk

W takim razie mutujesz go i sprawa załatwiona.

Chyba że to normal to piszesz ok .

Nie ma sensu się denerwować, najlepiej zmutowac wszystkich.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Sam mam problem z flejmem, z mojej strony (powoli zaczynam się ogarniać ,ale czasami nie daje rady) ,wiesz jaka jest moja rada dla Ciebie (bo wiem o co chodzi), po prostu gdy widzisz ,że ktoś flejmuje ,gra słabo, lub nie umie grać ,tłumacz mu ,lecz jeśli tłumaczenie nie pomaga ,to po prostu śmiej się jak debil przed kompem xD, myśl o jakiś dowcipach itd. itd. ,lecz jeśli to nie pomaga bo koleś obraża twoją rodzinętd. itd. to po prostu mute :}.

Moja porada nie jest przekozacka ,ale przynamniej mi to pomaga.

Opublikowano

Dobra dzięki ludzie.

Teraz grałem dość trudny meczyk.

Pogadałem ze wszystkimi, pouczyłem itd.

Wynik:

iol8xf.jpg

Może i mieli afka ale ja za to miałem dość mało ogarnięty team.

Opublikowano

rada : nieflejmuj bo to nic NIEDAJE! ja dzisiaj gralem decydujacego rankeda do platyny i przegralem wiesz przez co ? przez flejmowanie moze oni dopiero zaczynaja tylko graja z kolegami 30 lvl?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...