Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyłączanie się kompa podczas gry.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, już pisałem o tym w jednym temacie, ale tamten temat był poświecony karcie graficznej, a tu chciałbym całkowicie rozwiać moje wątpliwości. Komputer wyłącza mi się podczas gry w Lol'a na średnich ustawieniach i wyżej. Kiedyś wyłączał się na najniższych ale otworzyłem klape i jak na razie chodziło. Ściągnąłem SMITE i po ok. 2-3 minutach grania na tutorialu komputer wyłącza się tak nagle, próboje się włączyć (tak przez 2 sekundy się włącza), po czym się znów całkiem wyłącza i dopiero potem włącza całkowicie. Co to może być? Kiedyś mi tam kumpel mówił że to przez chłodzenie może być, bo jak mi tam instalował płytę główną to podobno mi chodzenie nie chodziło. No ale trochę to dziwne, bo kiedyś wrzucałem tutaj screena z temp. i było ok. Kompa skanowałem i nic. Dodam że dzieje się tak po tym, jak tą nową płytę główną kupiłem, przed tym chodziło wszystko tak jak należało.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Komputer sie wylacza bo masz ustawione w biosie alarm taki ze gdy procek osiagnie np. temperature 80 C to sie wylacza zeby cale mobo nie spalic.Podaj temperatury gdy niegrasz i podczas stresu.Programem HwMonitor.

nostaleh.png
Opublikowano

Na 99%, to temperatury.

Tak jak wspomnieli koledzy wyżej, podaj temperatury w idle i jak włączasz grę no i podaj wszystkie podzespoły (razem z zasilaczem!!!)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2160 @ 1,80GHz

Zasilacz: ATX KY-400W

Płyta głowna: ASRock G41M-GS3 (CPUSocket)

Karta graficzna: Zintegrowana

Temp. przed graniem:

58276827075253816688.jpg

Temp. podczas grania w metin2 przy pełnym kanale, w pełnym mieście na full detalach jakie mogłem dać (lagowało mi jak skurwysyn, miałem pokaz slajdów, poczekałem z 2-3 minuty i zrobilem ss'a):

50997092252842922860.jpg

Wydaje mi się że temperatury są ok, chyba że za szybko zrobiłem ss'a bo w metinie jak mi sie komp wyłączał to tak po 15 minutach gry na full ekranie i detalach, jak dam na mniejsze to juz mi sie nie wylaczal.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jaki zasilacz?

Nie było pytania xD

Nie zauważyłem, że napisałeś już.

Do wymiany ten zasilacz, pewnie to przez, to że napięć nie trzyma.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kurde, wiem, tylko taki najtańszy co by mi potrzymał tego kompa i karte graficzną nową pociągnął to ile kosztuje?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Pseudozasilacz noname... Do wymiany Forton 450 w starczy jeszcze z zapasem mocy , ciesz się że kolega nie zabrał ze sobą już przyjaciół. Spróbuj zrobić test OCCT jakoś tak się zwie, nie pamiętam 15 minut starczy.

Opublikowano

Test OCCT:

Zamieszczam wam tu wszystkie wykresy które wyszły po tym 15 minutowym teście (troche tego jest wiec daje download):

Download:

Skan:

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@UP . Zasilacz do wymiany. Niedługo dym ci się zrobi w pudelku. I zabierze kolegów (płyta główna , ram , procesor , grafika... )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...