Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Twisted Fate

RedPompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam kilka pytań odnośnie TF'a, bo wiem co można robić tą postacią, a zanim zacznę rankedy chciałbym wiedzieć co i jak.

- Jak grać tj. co wziąć pierwsze (Skill/Itemy), co robić przeciwnikowi na linii, żeby zabijać, i nie ryzykować śmierci?

-W jaki sposób najlepiej Roamować?

-Kiedy najlepiej Roamować?

-Najgroźniejsze kontry, i na jakie postacie można go spokojnie pickać?

-Czy warto liczyć w myślach te "Pick a Card'y"? tj. Blue, red, gold, blue, red, gold, czy polegać na szczęściu podczas wybierania karty?

-Najlepszy build

-Combo

To chyba tyle, ale możecie podać jeszcze kilka istotnych informacji. Cześć

Opublikowano

1. Na 1lvl bierzesz W, natomiast maxujesz jako 1 Q, a W jako drugie. W early zacznasz z flaszką i potami, robisz szybkie dorans ringi i w okolicach mid game powinienes miec juz rabadona.

2. Podchodzisz w kierunku gankowanej linii na tyle by miec zasieg ulta, ultujesz za plecami wroga lub ew. w bushu kolo wroga. Wracając zgarniasz wraithy.

3. Od 6lvl

4. Najgrozniejsza kontra to Fizz, warto tez uwazac na Diane i Zeda. TF warto brac vs Liss oraz Ryze.

5. Lepiej przemyslec i liczyc nastepną karte.

6.

http://www.solomid.net/guides.php?g=11000-dyrus-twistedfate-build-guide

7. Na początku 2-3 harassy z samego Q. Gdy wrog ma ok 70% hp to zaczynamy kombo. Nabijamy autoataki na minionach by włączyc E. Wybieramy yellow card.
Yellow card z Lich - Q - autoataki - ignite
Opublikowano

wiem że dostanie celownik na q (droga lotu każdej z 3 kart) , co do w to myślę że tu raczej warto liczyć to , chyba że będzie cię to trochę rozpraszać . Co do na kogo grasz mało ważne , ja na bronzik i srebro lecę każdego mida nawet ryza i fiza . Co do ganków na top/bot to myślę że już po 6 lv jeśli wiesz że coś zdziałasz . A tf zawsze coś robi (stun). Na lini harras karta na mane proste w miarę regeneracji q , jak masz zabić to stun , i zawsze mniej 4 kartę z e .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Na początku bierzesz W, a potem maxujesz Q. Żeby nie zginąć to najlepiej być ostrożnym ;D Nie podchodź za blisko harrasuj z Q i pamiętaj o tym że niebieska karta w skillu W odnawia ci mane, jest to bardzo ważne i pomocne, bo dzięki temu tf może bez przerwy atakować. Roamujesz kiedy masz ulta czyli raczej od 6 lvlu ;p Ze skillem W nic nie liczysz tylko patrzysz jakie on tam ma nad głową, jeśli chcesz kogoś zestunować no to czekasz aż ci się pojawi żółta, jeśli chcesz zadać większy dmg lub odzyskać manę do czekasz na niebieską, a na slowa czerwoną, chyba że potrzebujesz szybko zadać dmg to od razu klikasz W i rzucasz.

Opublikowano

najlepiej jeszcze jak jesteś na linii to harassuj przeciwnika z niebieskiej karty gdyż jest najmocniejsza.polecam mi jeszcze zagrać tf pod ad wtedy maksujesz na przemian w i e.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...