Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Automatyczne posty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam stronę internetową na hostingu klatka.pl. Mam mały problem otóż na stronie głównej

dodaję codziennie coś w stylu "wiadomość dnia" i na początku szło dobrze ale teraz nie mogę codziennie rano wrzucać postów ( nie korzystam z żadnego menedżera postów - piszę je w pliku index) i tu moje

pytanie czy da się zrobić abym mógł przygotować raz posty na cały tydzień a one same by się

aktualizowały na stronie ?? jakieś wczytywanie czy coś....

beznazwyhd.jpg
Opublikowano

Mógłbyś sobie zrobić ,,panel administratora" gdzie miałbyś tylko input w którym wpisywałbyś treść i zostałaby ona bezpośrednio wysłana do MySQL w komórę newsów ,,dnia". To byłoby najrozsądniejsze, bo zawsze przy zmienianiu czegoś w indexie możesz się z czymś pomylić aczkolwiek zawsze należy robić kopie zapasowe ;x

Opublikowano

Cron działa na zasadzie tego co chciałeś, czyli okresowe uruchamianie skryptów, jeżeli chodzi o crtontab to wykonujesz go w panelu ,,direct admin". Jeżeli myślę o to o co Ci chodzi ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...