Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] wychodzenie z "elo hell"

barsonify

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, pragne poradzic sie Was, (kieruje to do ludzi z lig ~ platyna,diament) jak najlepiej wychodzic z 5 dywizji srebra, czym grac albo cos w tym stylu? czy moze lepiej nowe konto zalozyc bo rozegralem ok 340 rankedow i jakos nie moge sie wspiac wyzej ;/ bylem w s2 a przegrywajac pod rzad 5 rankedow spadlem az do s5 dlatego chcialem zapytac rowniez czy mogl to byc bug albo cos w tym rodzaju.

Opublikowano

witam, pragne poradzic sie Was, (kieruje to do ludzi z lig ~ platyna,diament) jak najlepiej wychodzic z 5 dywizji srebra, czym grac albo cos w tym stylu? czy moze lepiej nowe konto zalozyc bo rozegralem ok 340 rankedow i jakos nie moge sie wspiac wyzej ;/ bylem w s2 a przegrywajac pod rzad 5 rankedow spadlem az do s5 dlatego chcialem zapytac rowniez czy mogl to byc bug albo cos w tym rodzaju.

Dlatego że nie zmainujesz sobie jednej postaci.

Znając życie grasz postaciami max 5 razy i myślisz że grasz dobrze?

Też tak miałem

Wystarczy zagrać jedną postacią 100 gier i hulla na rankedy.

Najlepiej musi być ona wszechstronna. Powiedzmy jedna postać na każdą linie którą rozegrałeś 50 normali. Potem wystarczy abyś grał dalej tymi samymi postaciami.

Następny tip

Nie tylko support kupuje wardy. Jak możesz startuj z wardem i potkami.

Wardy wygrywają grę.

Nie wbijaj się sam i nie spamuj pingami jak oszalały.

Skup się na grze i mutuj wszystkich.

A i jeszcze jeden tip.

Nie zawsze ty jesteś najlepszy prawda?

Musisz dostrzegać swoje błędy i powiedzieć a dobra tutaj zrobiłem błąd więcej tego robić nie będe.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

nie ma sposob wedlug ktorego wyjdziesz z jakies dywizji bo to nie jest takie proste co z tego ze bedziesz gral duo z kolega jak jestescie prosami to nawet z 3 feederami nie dacie rady.. Wedlug mnie najlepiej wyuczyc sie 2/3 pozycji nie zawsze dostaniesz to sa mainujesz i bedzie kiepsko wiec lepiej ogarniac pare, i grac na nich jak sa dostepne,nie gonic fragow jak nie widzisz przeciwnikow bo wpadniesz w trapa i chuj,wardowac tak jak napisal up i nie flejmuj tylko pisz co robia zle zeby nastepnym razem bylo dobrze ,ja gram z kolegami duo ja ide np topa on mida lub bot i wtedy najlatwiej wygrac bo jak bysmy np obaj bot to wieksza szansa na lose bo tamci nie ogarna :D Mysle ze to dobre rady

Opublikowano

A ja na wyjście z Srebra V potrzebowałem luck'a i niezbanowanego blitza(na supporta)

Jak ogarniesz supporta to łatwo twój adc się naffeduje(chyba ze ułomny lub coś)

Najlepiej ogarnij jakiegoś op supporta(blitz/lulu/thresh/leona) i graj( bo jeszcze nigdy nie widziałem żeby ktoś spamował "supp"/"supp or feed"

Polecam tez premade z jakimś dobry adc i GG

Opublikowano

jak jestem zmuszony grac bot lane to mainuje tresha, ktorym aktualnie mam 12 wygranych i 6 przegranych.

a wardy zakupuje praktycznie przy kazdym zakupie niezaleznie od linii, nawet jako adc sie zdarzalo ;] ale czasami zdarzaja sie gry z takimi warzywami ze to sie w glowie nie miesci ;/

Opublikowano

Nie chodzi tutaj o stawianie wardów w krzaki na topie, tylko w mid-late wardowaniu również jungli. Dzięki temu macie kontrole nad enemy-teamem i z łatwością możecie ich wtłuc. Powiem tak. Dziś grając rankeda (jestem w brązie I) pisze "ADC", ktoś zaraz po mnie napisał również ADC. Zaczęliśmy się kłócić kto na ADC. On był 3 pickiem i wziął ezreala, a ja ostatnim i wziąłem Vayne. Wyszło na to że 2 ADC na bocie było. Ja musiałem wardy kupować. Ja miałem około 6/2 i się zaczęło. Midder nafeedował Veigara który w late miał 1000 AP! I wiadomo. TF = Veigar W = zgon. I tak o to przegraliśmy grę. Nasza drużyna chodziła solo, a przeciwna full team i nas wybijali. Ja sam nic nie zrobię nawet nafeedowaną Vayne bez tanka który zabijał 1 i uciekał jak miał pół hp. Jedyne co widziałem to "NUP ŁEJNI PLXXX REPORT NUB OMG 9X REPORTED" tylko dlatego bo padłem w tf'ie. Najlepiej jest się dogadywać ze swoim teamem, nie flejmić. Jeżeli widzisz że ktoś jest uparty odpuść mu. Zachowanie typu mid or feed nie ma sensu bo ktoś to wykorzysta przeciwko tobie odpuści mida i zacznie "failować". Najlepiej graj z jakimś znajomym duo np. ty grasz ADC, a on support wtedy macie dużo większe szanse na wygraną.

csyt2-signa.png

Opublikowano

graj tam gdzie druzyna cie poczebuje a nie gdzie ty chcesz isc! i dobieraj piki z aoe stunami i skilami np leona, fidlestik nwm sam pomysl srebro nie jest trudne pozdrawiam i powodzenia :D

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak "EloHell". Otóż dlaczego? A dlatego, iż w brąz/srebro jest najwięcej "polaczków"(wiem z własnego doświadczenia, gdyż też siedzę w S1...),a jak to polak, lubi się pokłócić, nawyzywać, nie zapominając o "trolling'u". Może nie gram dobrze, ale to sama prawda ... Trzeba podejść do tego na luzie, dogadywać się z team'em, a nie tak jak to robi większość, wyzywając każdego, bo "podwalił" ci pozycję, "nafeedował". Każdą grę można wygrać, tylko trzeba tego chcieć =). Tyle z mojej strony.

Opublikowano

Graj jungle żeby zrobić dobrą przewagę w early. Miderem/ADC żeby wycarrować team, mówię tutaj o czymś AOE, nawet seju na mida to nie zły pick, elo.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Kup kassadina ,naprawdę bardzo łatwo nim wygrać w srebrze.Sam wyszedłem z srebra 4 do gold 5 kassadinem w tydzień?Nawet jak przegrasz linie to wystarczy ze skoczysz na topa/bota i zgarniasz darmowe fragi bo ludzie nie kupują wardów

Opublikowano

Dlatego że nie zmainujesz sobie jednej postaci.

Znając życie grasz postaciami max 5 razy i myślisz że grasz dobrze?

Też tak miałem

Wystarczy zagrać jedną postacią 100 gier i hulla na rankedy.

Najlepiej musi być ona wszechstronna. Powiedzmy jedna postać na każdą linie którą rozegrałeś 50 normali. Potem wystarczy abyś grał dalej tymi samymi postaciami.

Następny tip

Nie tylko support kupuje wardy. Jak możesz startuj z wardem i potkami.

Wardy wygrywają grę.

Nie wbijaj się sam i nie spamuj pingami jak oszalały.

Skup się na grze i mutuj wszystkich.

A i jeszcze jeden tip.

Nie zawsze ty jesteś najlepszy prawda?

Musisz dostrzegać swoje błędy i powiedzieć a dobra tutaj zrobiłem błąd więcej tego robić nie będe.

No pewnie. Jedna postać. I to będzie tak wyglądać:

- Mid

- Can u play only mid fucktard?

A flame niszczy gre.

Wszystko zależy od teamu. Najlepiej grać 3-4 premade jeśli jest kilku co dobrze umie grać... bo jak masz grać z kolegą który ,,gra'' w lola, a nie ,,umie grać'' to daruj sobie.

Opublikowano

Nie chodzi tutaj o stawianie wardów w krzaki na topie, tylko w mid-late wardowaniu również jungli. Dzięki temu macie kontrole nad enemy-teamem i z łatwością możecie ich wtłuc. Powiem tak. Dziś grając rankeda (jestem w brązie I) pisze "ADC", ktoś zaraz po mnie napisał również ADC. Zaczęliśmy się kłócić kto na ADC. On był 3 pickiem i wziął ezreala, a ja ostatnim i wziąłem Vayne. Wyszło na to że 2 ADC na bocie było. Ja musiałem wardy kupować. Ja miałem około 6/2 i się zaczęło. Midder nafeedował Veigara który w late miał 1000 AP! I wiadomo. TF = Veigar W = zgon. I tak o to przegraliśmy grę. Nasza drużyna chodziła solo, a przeciwna full team i nas wybijali. Ja sam nic nie zrobię nawet nafeedowaną Vayne bez tanka który zabijał 1 i uciekał jak miał pół hp. Jedyne co widziałem to "NUP ŁEJNI PLXXX REPORT NUB OMG 9X REPORTED" tylko dlatego bo padłem w tf'ie. Najlepiej jest się dogadywać ze swoim teamem, nie flejmić. Jeżeli widzisz że ktoś jest uparty odpuść mu. Zachowanie typu mid or feed nie ma sensu bo ktoś to wykorzysta przeciwko tobie odpuści mida i zacznie "failować". Najlepiej graj z jakimś znajomym duo np. ty grasz ADC, a on support wtedy macie dużo większe szanse na wygraną.

Właśnie pokazałeś ,że zasługujesz na bronze i nic więcej. Nie dziw się ,że przegrywasz, skoro pickujesz jawne troll picki, kradniesz farmę i kille swojego adc. Narzekasz ,że w teamie nie było tanka, przecież mogłeś picknąć tanky supporta. Ale jasne, lepiej zwalić winę za przegraną na team.

@Temat: Graj duo, zwracaj uwagę na counter picki.

Opublikowano

Graj duo np. premade bot albo jungle i mid. Wtedy jest rozpierdol, ja tak gram z kumplem. Tymi liniami spokojnie wykierujecie, nawet słabszego topa.

Opublikowano

Zawsze też możesz wziąć udział w ,,Piekielnej Dywizji" Gimperra, lecz nie jestem pewien czy nadal się tym zajmuje.

Opublikowano

No pewnie. Jedna postać. I to będzie tak wyglądać:

- Mid

- Can u play only mid fucktard?

A flame niszczy gre.

Wszystko zależy od teamu. Najlepiej grać 3-4 premade jeśli jest kilku co dobrze umie grać... bo jak masz grać z kolegą który ,,gra'' w lola, a nie ,,umie grać'' to daruj sobie.

Mówimy o tej samej grze?

Mówimy o normalach czy może o rankedach?

Od kiedy rankedy można grać 3-4 premade?

Nie ma takich przypadków. Jak napiszesz grzecznie poproszę mida to może Cię piszczą. Jeżeli zobaczą że masz przegranę 50 rankedów daną postacią z win ratio 60 % to uwierz mi że Cię puszczą. A kto mówi o midzie? Możesz zmainować supportem a i tak carrujesz.

Zależność od teamu to pojęcie względne. Napisałem w poście, postacie które nadają sie na kilka lini :)

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

@up a moze pomysl ze nie ogarnia tej postaci? ja tez nie ogarniam jej i co? a jestem w s1

Dzieki za troske, ale akurat wiekszosc champow w moim posiadaniu ogarniaam ;] ryzem akurat nie idzie najgorzej ale gralem nim tylko 6 gier z czego 5 wygralem ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...