Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak polepszyć statystyki ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym być w sferze średnich graczy. W tym momencie jestem w strefie "bad players"( statystyki sprawdzam na http://wot-news.com/stat/calc/en/eu ).

Od lutego 2013 roku zacząłem znowu grać w wota po 10 miesięcznej przerwie. Miałem już przegrane 1200-1300 bitew. Teraz mam 1600.

Zauważyłem, że moje statystyki się polepszają, ale bardzo wolno. Jak polepszyć je szybciej. Zacząłem grać IS nie dawno, ale rzuca mnie na wysokie tiery i nieraz nie mogę się przebić. Jeśli bitwa jest dość dobra to robię 1200 DMG i 1-2 fragi. Czerpię radość z gry, ale chciałbym dołączyć do jakiegoś lepszego klanu.

Średnie doświadczenie na bitwę to 176 :D

Pojazdy zniszczone na stracone 0.55

Obrażenia zadane przyjęte 0.53

44 % zwycięstw

Teraz zainstalowałem XVM i zacząłem jeździć za graczami, którzy są dobrzy. To trochę pomogło.

Tutaj są statystyki:

statystykis.png

Opublikowano

Jak polepszyc staty? Graj lepiej.

nie jezdzij za lemmingami tylko w takie miejsca gdzie sie przydasz.

Nie graj Ht jak lt a lt jak mt, czytaj poradniki.

Staty sprawdzaj na noobmeter

Opublikowano

Na twoim etapie, nie wiedziałem co to staty. Na razie nie przejmuj się nimi. Ucz się grać, a potem teorię musisz wdrożyć w życie. Staty na pewno ci podskoczą. Bardzo dobrze nabija się staty na capowaniu lub zbijaniu capa. Jest to jednak troszkę głupi sposób. Lepiej nabić sobie trochę dmg, lub wbić fraga. Na chwilę obecną nie martw się też o klan. Większość klanów, myśląca o cw przyjmuje członków od min. VIII-IX tieru (wymaksowanego) i najlepiej nie jednego. Oczywiście gracz musi ogarniać, bo po co komu początkujący... Proponuje się także mało spinać. Teraz w zwykłej grze na luzaka i zwykłym 4funie możesz więcej osiągnąć, niż jak postawisz sobie poprzeczkę. Tak się będziesz starał, że może się to odwrócić przeciwko tobie. Z czasem na pewno polepszą ci się statystyki, musisz po prostu do tego dojść poprzez regularną grę. Pozdrawiam !

Jak polepszyc staty? Graj lepiej.
nie jezdzij za lemmingami tylko w takie miejsca gdzie sie przydasz.
Nie graj Ht jak lt a lt jak mt, czytaj poradniki.
Staty sprawdzaj na noobmeter

1. Czasem masz w teamie samych "lemmingów" i nic na to nie poradzisz, a poza tym taktyki wroga nie znasz. Może zrobić kompletnie co innego, mimo że to random...

2. A kto gra HT jak LT ? On musi się sam nauczyć, to kwestia czasu. Pograj w kompaniach, tam możesz się sporo dowiedzieć, pod warunkiem, że prowadzi ją ktoś z głową.

3. Czego noobmeter ? Jest wiele stron i programów. Ja polecam http://wotcs.com/ (zwykli gracze, jak i klany). Możesz sprawdzić też to: http://www.mpcforum.pl/topic/918551-z-cyklu-przydatne-wot-statistics/#entry7009894

Opublikowano

Polecam wnikliwie przeczytać ten poradnik : http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/79468-jedyny-sluszny-poradnik/
Jak i sprawdzić inne z głownego forum. Poza tym nie da się w jeden dzień stać "pro elo". Doświadczenie, znanie parametrów innych czołgow, plusów minusów, umiejetność ich wykorzystania....

Zarabiam pieniądze tu - http://czarnyiczerwony.info/noroslaw , zalecam to także Tobie, nie jest to zanadto złożone, a zarobić można nieźle;)

Opublikowano

Huh, ja gram w tą grę od niedawna (dopiero jeden V tier mam, StuG'a ^.^) i staty mam zdecydowanie lepsze przy ~250 bitew mam WN6 na poziomie 801,a EFF 1032, a ilość fragów na bitwe 1.02, śr EXP 235, śr DMG 355 przy 60% win ratio. Co do "polepszania" statów to ja proponuję kupić i wymaxować T18 i na nim nabijać Fragi (sam przy 25 bitwach mam 60 fragów ~2,40/bitwa) i śr DMG.

Opublikowano

Huh, ja gram w tą grę od niedawna (dopiero jeden V tier mam, StuG'a ^.^) i staty mam zdecydowanie lepsze przy ~250 bitew mam WN6 na poziomie 801,a EFF 1032, a ilość fragów na bitwe 1.02, śr EXP 235, śr DMG 355 przy 60% win ratio. Co do "polepszania" statów to ja proponuję kupić i wymaxować T18 i na nim nabijać Fragi (sam przy 25 bitwach mam 60 fragów ~2,40/bitwa) i śr DMG.

O tym właśnie zapomniałem, T18 ! :) Cudo do nabijania fragów. Szkoda, że musiałem sprzedać, ale odkupie na pewno ! 95 bitew = 203 fragi, 61% win rate (chociaż nie wiem dlaczego ludzie się tym jarą...) i śr. 2,14 fraga na bitwe :) Nie ma to jak załoga na 100% (40% perku), wentylacja...

Opublikowano

Kto gra ht jak lt? Jak zachce mi sie znowu grac w wota to zapraszam cie do plutonu to ci pokaze, wlasnie przez same przegrane zrobilem sobie przerwe bo taka gra nie ma sensu, jedzie taka pala swoim "szybkim" isem i pada jako 1, ostatnio to coraz czesciej widze wsrod pomidorkow, najczesciej gdy trafia sie mapka obrona bazy.

Opublikowano

O tym właśnie zapomniałem, T18 ! :) Cudo do nabijania fragów. Szkoda, że musiałem sprzedać, ale odkupie na pewno ! 95 bitew = 203 fragi, 61% win rate (chociaż nie wiem dlaczego ludzie się tym jarą...) i śr. 2,14 fraga na bitwe :) Nie ma to jak załoga na 100% (40% perku), wentylacja...

Ja mam ramera (jakoś tak się to pisze, chodzi mi o "Dosyłacz"), wentylke i załogę 87%, Cud, miód i malina, tak samo dobrym "fun/toy-tankiem" jest Pz II ^^ A na ciut wyżysz tierach to przyjemnie się gra Hetzerem z TrollGunem, te wyzwiska od "cheaterów" jak się z"one-shotuje" jakiś czołg - bezcenne <3 I to tyle z moich obserwacji, bo dalej póki co nie zaszedłem.

Opublikowano

Kupiłem T18 zobaczę jak się gra. A Hellcat jest dobry ?

Za pierwszą bitwę dostałem 1500 kredytów i 4 XP.

Przegraliśmy 3<15.

Słaby początek.

EDIT:

A jak się sugerować tym noob meter ?

Opublikowano

To Ty poważnie musisz nie umieć grać, nigdy, jak grałem (a gram w to pierwszy raz) przez te 250 bitew nie miałem expa mniejszego niż 100. Weź sobie jakiegoś kolegę z WN6 +1k i z +15k bitew i potrenuj na bitwach treningowych. T18 masz każdy czołg na strzał, chyba, że inne T18 to może wejść za 70-80, bo w końcu z HE strzelasz. PS. nie ma czołgów ewidentnie dobrych/słabych, każdy ma swoje wady i zalety, a to jak się nimi gra i czy się osiąga dobre wyniki zależy od "skilla" prowadzącego dany czołg :)

Opublikowano

XVM pokazywał, że mamy 11% szans na wygraną więc wiesz....

Opublikowano

Ech ... panowie ... Lavertis zaznaczył ,że miał noobowaty team i podał wyniki z pierwszej bitwy ,gdzie miał stockowe działo ,które masakry nie robi ... Mógł też mieć pecha i zajechali od tyłu biedaka :( . Dlatego taki wynik :( ,a pozatym ,żeby grać w Wota nie trzeba być pro koksem .Nie którzy po prostu grają for fun :) .

Opublikowano

To była moja pierwsza bitwa tym TD-kiem. Trzecia była już lepsza. Jeden Frag i sam nie dedłem.

Opublikowano

Spoko .Dopiero się uczysz .Jak chcesz polepszyć staty to najlepiej graj kw-1 i T18 z haubicą (Howitzer) :).

Opublikowano

Najlepszy sposob ? Zagrac 10k bitew nie patrzac na staty , potem zagrac kolejne 10k patrzac na staty . Nastepnie zrobic nowe konto i grac pod staty.

Najwiecej effa dostaje sie za decapa , capa , frag a potem dmg i spot .

wiec czasem zamiast jechac po ostatni czolg z 6 hp lepiej zostac w capie

Moje nowe konto : 30 bitew i wydajnosc 1764 . te z 28k bitew 1544

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...