Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] Wiele sposobów zarobku

Lululek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
-Odrazu ogłosze ze jest to mój pierwszy poradnik oraz ze nigdzie na forum nie ma podobnego(przynajmniej nie znalazlem)-
----------------------------------------------------------------------------
Szczęście - Jak ja to nazywam.
Potrzebujemy do tego celu dużo szczęscia, jak i pieniędzy.
No więc jak to działa? Otóż stajemy przy NosBazarze, na targu. Odwiedzamy wszystkie sklepy na targu, patrzymy czy nie ma czegoś co chodzi po droższej cenie, jak juz mówilem do tego potrzeba szczęscia, wiec nie rezygnujcie po 5 minutach stania. Nastepnie itemy, najczesciej wystawiamy na nosbazar, mozna tez w sklepie, lecz ja osobiscie nie polecam.
2rnzrcz_th.jpg
Przyznam ze samemu na tej metodzie zarobilem w jeden dzien okolo 500k.
Sprzedawanie itemów z NM.
NAJLEPSZY SPOSOB
Potrzebujemy do tego celu duzo prawdziwych pieniędzy, bądź też znajomych/czasu.
Na samym poczatku, musimy zasilić swoje konto NosDollarami, oczywiscie samemu nie lubie tej metody lecz kiedys sprobowalem. NosDollary mozna zdobyc na bodajże 3 sposoby, kupic je, placac prawdziwymi pieniedzmi, mozemy rowniez zaprosic znajomych do grania, lub tez sami robic nupki (Za wbicie 30lvl i zrobienie 30cp otrzymasz 30ND). Mozna tez wyprobowac SponsorPay, oferty, za ktorych wypelnienie, otrzymujemy NosDollary. Nastepnie kupujemy interesujace nas na sprzedaz itemy, i sprzedajemy je za rozsadna cene. Do najbardziej oplacalnych zaliczam pudla sp.
MiniLandy
MiniLandy to rzecz, ktora moze zrobic nawet wasza mama, najlepiej robicie sobie z 10 nupków, wbijacie im 21 lvl, (badz 30 dla nosdolarów) i gracie w gry, jezeli sie wprawicie, to za 20x5 niektorzy daja az 10fm, a 1fm to gdzies 7k (Cena Avalonu)
jhdkax_th.jpg
Aktualnie wedlug mnie najlepszy sposob dla tych co nie lubia sie wysilac, mozesz nawet wbic 20x1 (na tartaku jablka) i sprzedawac za 1k niektore itemy.
BB
Chodzenie na BB to prawie wszystkim znane, wystarczy ze bedziemy afczyc. badz tez mozemy walczyc, na owym bb, najlepiej zrobic kilka nupkow, zainstalowac zegar BB, i kazdym wchodzic, potem przelewamy pieniadze z kont na wlasne, i mamy, przy okazji wleci nam kilka punktów reputacji. Jak i mozemy zyskac przedmioty.
Na bb chodzi kazdy wiec nie ma potrzeby dalszego rozpisywania sie.
Glaceron
Metoda raczej dla kazdego, chodzisz expic na Glaceron? Zarobek gwarantowany! Zdobyte z Enków i Bazyliszkow itemy/poty/oslonki(akurat mniej bo slabe wypadaja) sprzedajemy , czasami mozemy pobawic sie w hazardziste, i itemy te ulepszac, jak i robic dobre resy.
Najlepszy dla malych lvl chcacych poexpic (40-60).
Piórka
2# NAJLEPSZY SPOSOB
Idziemy na golabki/szopy, w mniejszych lvl na krem i wszystkie wystepujace tam potwory. dropimy tam piorka, jak i rozne smieci, jak owoce itp. ktore... No moga przydac sie dalej.
Hazardowanie/upanie
Idziemy do teomana, i u niego plusujemy dana bron, najlepiej jest tez ja zrobic bardziej unikalna (Przepraszam, nie wiem czy dobrze to napisalem.). Nastepnie dana bron sprzedajemy w sklepie/NosBazarze.
2nhdwsn_th.jpg
Do tego potrzebne jest szczescie, nie oplaca kupywac sie wszystkich amuletow, ktore ochraniaja.
Smieci - Moj unikalny sposob
Otoż jak wyzej wspomnialem, z roznych zwierzat, dropią owoce, warzywa, myslicie ze one sa do wyrzucenia, lecz po takich 5 godzinach dropienia, dostaniecie z 5x99 takich rzeczy, ktore sprzedaja sie u zwyklych handlarzy po 2k za 99 sztuk, moze i jest to malo, ale dzieki owocom, warzywom, mozna tez tworzyc jedzenie, ktore nastepnie mozna sprzedac w NosBazarze.
14uxid3_th.jpg
Resy
Do tego potrzebne jest szczescie... Nawet powiedzialbym ogromne. Idziemy do malcoma i sklejamy resy, niektore chodza nawet po 10kk, lecz pojedyncze buty/rekawiczki, 1kk, jest to tez jeden z lepszych pomysłów.
2mn2et4_th.jpg
Karty SP
Robimy SP na zamowienie, nastepnie wkladamy w pudlo i sprzedajemy. Tylko pamietaj, zeby zaczac musisz miec minimum 10kk lub troche ND na pudlo.
vxbtjc_th.jpg
Pieczęcie
Na malym lvl idziemy robic pieczecie kostki cuby, na wiekszym xysa, potem castre, pajaka, golema. Mozna tez robic pieczecie "kfc" co wydaje sie nieoplacalne.
To narazie tyle, przypominam, ze jest to moj pierwszy poradnik, i prosilbym o wyrozumialosc. Jak wpadnie mi cos do glowy to dodam.
Opublikowano

nie napisales 1 jak dla mnie najlepszego sposobu na zarobek ;p ale masz like :D

reskow nie oplaca sie robic bo moze jarac ciagle i straci sie np 50kk i nie miec nic ale mozna wydac 1kk i uda sie to masz zarobek 9kk ;s stracilem raz na tym 30kk xD

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Ten sposób na śmieci jest dobry ponieważ ja uzyskałem za 99 przedmiotów 18k, exp, jakieś eq (do teodorka i do nb), różne rzeczy i matsy.

Popraw kolorki bo nie da się rozczytać i w miarę możliwości dodawaj nowe sposoby i jakieś aktualizacje np. obrazki czy coś.

Poradnik nawet dobry, ale już ich trochę było.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Nostale] Wiele sposobów zarobku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...