Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIA]Kilka pytan o LoL'u.

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, gram w LoL'a przez dłuższy czas, idzie mi całkiem niezłe :D - moje najlepsze staty to 19/5 postacią co grałem 1 raz ( Hecarimem ) na normalu.

Normalnie to się pytam kolegi jak mam jakiś problem lub pytanie o LoL'a, przez wiekszosc czasu mi pomaga ale powiedział mi coś bardzo dziwnego w co nie wierze, spytałem się go czy staty 15/5/10 grając Amumu to dobrze na normalu a on powiedział że nie bo " tanki zbierają tylko asysty ", wiec to moje pytania:

1. Czy tanki zbierają asysty ?

2. Czy soraka to support czy tank ? (miałem o tym temat ale kolega nadal mówi że to tank )

Kolega ma z 3/4 konta 30 lvl i jest w lidze / dywizji Brąz II.

@DOWN

1 pytanko jest o Amumu i innych tankach, nie o Hecarimie ;>

Opublikowano

1. Hecarim nie jest tankiem, tylko off tankiem, więc kille mu się przydadzą. Aczkolwiek jak Ci chodzi ogólnie o tanka, to może on zbierać asysty i kille, zależy.

2. Soraka to support.

279981407253602336505.png
Opublikowano

1. Jak najbardziej się przydadzą. Nie ważne czy to amumu czy garen zawsze kille będą potrzebne do zakupu itemów. Gdyby tank miał mieć same asysty to top był by nie potrzebny

2.Na początku wiadomo, wardy i 100% support. Ale w late można pomyśleć o byciu bardziej tankowatym.

csyt2-signa.png

Opublikowano

1. Tank bez killi to jednak nie tank, bo gdy każdy ma itemki ty ledwo kleisz warmoga ;P jednak gdy ja mam 4/5 killi zbieram już tylko asysty, chodzi głównie o to żeby skleić buty i np thornmail/warmog czy co to tam chcesz.

2.Soraka jak dla mnie to support. Wardy Wardy Wardy, Aury, Aury, Aury. Na 18lv można już się w coś zaopatrzyć, jednak nie myślę o tanku bo taką sorakę i tak sklepiesz (bez skojarzeń) na 3hity ;P Może coś pod AP, albo nadal pod Aury, np Runiczny Bastion czy tam bulwark (nie pamiętam, Niebieska Egida ;P )

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

1. Jak najbardziej się przydadzą. Nie ważne czy to amumu czy garen zawsze kille będą potrzebne do zakupu itemów. Gdyby tank miał mieć same asysty to top był by nie potrzebny

2.Na początku wiadomo, wardy i 100% support. Ale w late można pomyśleć o byciu bardziej tankowatym.

W late soraka i tank nie będzie tankowata budowana pod Aura items (support). Chyba że złożysz na nią warmonga i Sunfire cape lecz to jest marnowanie potencjału. Soraka jedna z bardziej papierowych postaci na supporcie.

Supporty dzielą sie na tankowatych i papierowych.

Tankowate: Leona, Tresh

Papiery: Sona, Soraka.

Wymieniłem tylko kilka.

Powodzenia w zdobywaniu doświadczenia.

A i jeszcze jedno nie słuchaj się kolegów tylko czytaj poradniki.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Soraka to support więc powinien zgarniać same asysty. Amumu to jungler więc wbija na ganka, stunuje, a resztę robi twój gościu z lini... Nafeedowany jungler jest zly (zwlaszcza taki amumu bo to tank więc nie robi dmg), a taki ap carry robi b. duzy dmg. pozdrawiam

Opublikowano

1. Nie mają takiego obowiązku, aczkolwiek często bywa tak, że full tankiem ciężko ubic cokolwiek, toteż wtedy lecą asysty zamiast killi. Tank imo powinien brac to, co leci i nieważne czy to kill czy asysta.

2. Soraka to support i od zawsze była supportem, a tankiem nigdy nie była. Jeszcze w S2 modne było granie nią z dosyc tankowatym buildem ale i tak grano nią jako support, a nie tank.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...