Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Darius, Zed, Kha'Zix, Fiora, Draven, Varus

tRum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Chcę kupić postać najlepiej AD, zastanawiam się nad Dariusem, Zedem, Kha'Zix, Draven, Fiora, Varus ale nie wiem która będzie najlepsza. Bardzo proszę o wypisanie plusów i minusów danych postaci oraz którą preferujecie oraz proszę o wyjaśnienie terminów użytych w ważych wypowiedziach ponieważ jestem "świeżakiem" ^^ i nie wiem co dokładnie znaczą nie które. Ważne żeby nie były to papiery i były dobre w early game jak i w late game.

PS. NAGRADZAM LIKIEM KAŻDEGO KTO WNIESIE COŚ DO TEMATU LUB CZEGOŚ MNIE NAUCZY ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Hej. Chcę kupić postać najlepiej AD, zastanawiam się nad Dariusem, Zedem, Kha'Zix, Draven, Fiora, Varus ale nie wiem która będzie najlepsza. Bardzo proszę o wypisanie plusów i minusów danych postaci oraz którą preferujecie oraz proszę o wyjaśnienie terminów użytych w ważych wypowiedziach ponieważ jestem "świeżakiem" ^^ i nie wiem co dokładnie znaczą nie które. Ważne żeby nie były to papiery i były dobre w early game jak i w late game.

PS. NAGRADZAM LIKIEM KAŻDEGO KTO WNIESIE COŚ DO TEMATU LUB CZEGOŚ MNIE NAUCZY ;)

Riven

jedyna postać jaką znam dobrą w early i w late.

Albo mid early game albo mid late game.

Ale myślę żebyś nie pakował się w tych dariusów zedów i kha zixów bo to marnacja twojego czasu.

Sa po prostu za trudni.

Nie graj postaciami które noszą miano op bo po prostu takie nie sa.

Myśle żebyś kupił sobie Nasusa lecz nie wiem czy go przypadkiem nie posiadasz.

Dobry slow.

Bardzo dobry w late robiony pod fulltanka.

Aoe dmg.

Dobry na kilka pozycji

Wbudowany Lifesteal (leczy się z każdym uderzeniem skilla lub autoattacku).

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ok . Proszę wypowiedz się o pozostałych postaciach ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

Opublikowano

Darius:

Nawet nie jest taki trudny.

Bardzo dobry w early mid game.

Bardzo zły dla teamu bo jest zależny od ulta który się odnawia po zabiciu. (kradniesz kille, dostajesz Focus czyli każdy rzuca się na ciebie bo masz dużo fragów i team nic nie możesz zrobić bo tylko ty masz fragi a oni nie mają na itemy)

Bardzo dobry laining. (dobry na lini)

Kontruje postacie bazujące na lifesteal.

Wymaga troche obeznania w pasywce.

Ulta zadaje true dmg. Czyli nie zniwelujesz go armorem.

Zed.

Odradzam

Zbyt trudny

Kupisz go i nie będziesz nim grał bo w late walniesz nim Q + R + E i nie możesz nic zrobić przez 5 sekund bo nie masz energii.

Kha zix raczej na mida

Bardzo dobry w mid late game

Posiada evolucje, czyli wzmacnia skill i dodaje mu nowy efekt. Zevolujesz skok na 6 to twój skok będzie dłuższy i będzie się resetował po zdobyciu asysty lub fraga i tak jest z innymi skillami ( tylko oczywiście sie nie resetują heh.)

Bardzo dobry do farmienia (zabijania minionów)

Taki średni do ogarnięcia ale też trzeba się wiedzieć kiedy się wbić bo jest strasznie papierowy zaś darius nie.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ok. A Draven , Fiora , Varus ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

Opublikowano

Ok. A Draven , Fiora , Varus ;)

Draven bardzo trudna postać.

Z resztą jest papierowa.

Jest to ad który bije z daleka.

Dobry w early game i mid.

Bardzo trudna postać gdyż trzeba dobijać miniony i rónocześnie łapać Q.

Fiora.

Na początek polecam.

Nawet łatwa na niższych lvla.

Bardzo papierowa.

Dobra w early i w late.

Aoe dmg i staję się powiedzmy untarget czyli nie można jej zadać żadnego dmg przez czas trwania ulta.

Polecam.

Varus

Papierowy.

Dobry w late.

Tak jak Draven.

Bardzo dobry AOE ult.

Monożerny.

Jednak polecam Ci Nasusa albo fiorę.

Nawet łatwe postacie a mają duży dmg lecz fiora jest papierowa.

Opublikowano

Kolega wyżej wypisał wszystkie plusy i minusy, ja polecam Ci Dariusa, wcale nie jest trudny do ogarnięcia. Ogarnąłem go po ok. 5 grach. Jeśli go wybierzesz staraj się chodzić na solo top`a. I nie staraj się zabierać wszystkich killi swoim ultem. ^^ Tak jak już kolega napisał nie jest papierem.

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...