Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nidalee Off-tank AD Top

Wooozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam przedstawić w tym temacie build do Nidalee off-tanka na topa. Niektórzy uważają to za trolling, ale każdy, kto kiedykolwiek grał Nidalką wie, że:

1. Uleczenie zwiększa AS (Prędkość ataku)

2. Postać pumy ma potężny przelicznik na Q

Napiszę polskie nazwy, bo jestem na laptopie i nie mam dostępu do angielskich, a niektórych nazw nie pamiętam.

Na start: Amulet wróżki (takie coś za 180 na mana regen), po 3 potionki + ward

I Recall: Łza Bogini, Rozgrzany Klejnot, zwykłe buty

Teraz spamujemy skillami w postaci pumy i trochę mniej w postaci ludzkiej, aby stackować łezkę.

Dalej: Blash, Oblicze Ducha, Muramana (dopieuio gdy wystackujemy łezkę), Lodowa Rękawica, Pas Giganta, Plemienna Zbroja, Tabi Ninja (jeżeli przeciwni AP mocno biją to merkurki), Lodowy Młot/Anioł Stróż.

Czyli full build:

-Muramana

-Oblicze Ducha

-Lodowa Rękawica

-Plemienna Zbroja

-Tabi Ninja

-Lodowy Młot / Anioł Stróż

Jakby ktoś miał jakieś pytania dlaczego tak, a nie inaczej to proszę pisać.

Pozdrawiam, Wooozie.

Opublikowano

@2UP

To nie jest poradnik tylko build, czy to skomplikowane?

@UP

Lodowy młot jest głównie dla HP i AD, spowolnienie to przy okazji.

Jeżeli skille w postaci pumy nie zużywają many to dlaczego na AP Nidalee core item to Angel Staf?

Może dlatego, że pod AP główny dmg to dzida. A pod AD to zwiększony AS z E i aa.

Na AD Nidalee maksuje się E, aby mieć więcej attack speeda i jeżeli masz łezkę to możesz nie zchodzić z linii, tak samo jak AP Nida. W dodatku z włączoną muramaną dzida zadaje jakiś DMG.

EDIT:
Nie zauważyłem "[TuT]"w nazwie tematu, prawdopodobnie moderator zmienił nazwę. Ja napisałem tam "[build]".

Opublikowano

Ludzie ogar plox. Trinity ssie na nidzie od kiedy gauntlet dodali. Wiedzę że nie znacie roli nidy ad w late. Zostaje wtedy supportem. W early nie daje się nafarmić przeciwnemu topowi i psuje mu gre a w late mamy supporta z redukcją arm/resist (trapy) as boofem na 6 sec i slowem s gauntleta. Dodatkowo jest dosyć tanky. Po co muramana skoro skille nic nie kosztują w tygrysku? Bo i tak się łezka stackuje a na linii da ci dobry substain (mana na heale). Wiem że tobie nie brakuje burżuju jeden ale nie wszyscy mają całą stronę run na mana regen :>

bez yt.

Opublikowano

Przykro mi ale nidalee pod tanka jest useless...... Odkąd zabrali resy na ulcie tak naprawdę można w nią iść tylko jako ap, właściwie nawet jako support lepiej się sprawdzi.....

Opublikowano

@up widać ze nie znasz się... nidalee była kiedyś moim ulub. champ i budowałem ja pod ad z bardzo podobnym bildem. teraz zbudowałem jak kolega z tematy ;) i koncowe staty na ranku w golden V 14;6 wiec nei jest zle.

Opublikowano

Co prawda żadne staty nic nie udowadniają, bo lol to gra losowa i końcowe wyniki zależą od wielu czynników (skill gracza, jego przeciwnika i obaj junglerzy), ale mimo wszystko nidalee nawet po odebraniu resow dalej czuje sie dobrze, bo to nie one były jej największą siłą.

bez yt.

Opublikowano

poradnik slaby :s nic sie nie dowiedzialem ^^

Tabi Ninja (jeżeli przeciwni AP mocno biją to merkurki)

aha czyli jak enemy team jest hard cc to juz nie kupujemy " merkurek" bo ap malo bije ? ok dzieki bede pamietal

Opublikowano

Bo te 30-40 resow ro wystarczy na offtanka? (nie pamietam ile sie dostawalo) Sam warmog nigdy nie starczy chyba ze grasz op gownem garenem

+ bulwark/supporta dzunglera + runy i razem wychodzi po 60-70 więc tak, starcza

Opublikowano

A ja mam pytanie (Nie hejtować). Dlaczego AD jest niby lepsze od AP? Przecież wszystkie skille (oprócz q w postaci pumy) mają przeliczniki AP.

Opublikowano

Nie jest, to po prostu inny sposób gry. Ale ap nida nie da rady na topie np, a ad wycisnie spokojnie na jaxa, singeda, nawet garena. AP - caster, AD top - tank/support

bez yt.

Opublikowano

Poza tym nidalką AD się dużo fajniej gra, pod AP to tylko "Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q Q", a to jest nudne.

Off-tankiem się można trochę wjebać w teamfighta ;d

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...