Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ghost Recon Online tnie się mimo dobrego komputera.

CoJaNigdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem. Ghost Recon Online tnie się jak ch*j. NIe da się nic zrobić. Specyfikacja kompa:

Nvidia GeForce GTX 650 1GB

Intel Core Duo E4600 2,4Ghz

4GB RAM

Windows 7

Specialnie nawet komputer formatowałem, zęby dało się grać ale nic z tego, dalej chodzi na b.niskich i min. rozdzielczośći z max 5 FPS... Przed formatem na b.niskich i min. rozdzielczości dało się jakoś ledwo grać, ale dało. A teraz h*j z tego chodzi jak mucha w smole... Jest ja to jakiś sposób żeby ruszyło, bo nie mam już sił...

. .

Opublikowano

Przeczyść komputer CCleanerem i zrób ze skanuj antywirusem

''Specialnie nawet komputer formatowałem, zęby dało się grać ale nic z tego, dalej chodzi na b.niskich i min. rozdzielczośći z max 5 FPS.''

Masz najnowsze sterowniki ?

Tak.

. .

Opublikowano

CPU 40 Stopni

Płyta Głowna 39 Stopni

Grafika 32 Stopnie

Dysk Twardy 38 Stopni.

Niedawno czyściłem kompa, a w lutym wymieniałem podzespoły. ( Doładowałem RAM'u, i zmieniłem grafikę na GTX 650 bo wcześniej zintergrowana :D)

. .

Opublikowano

No to temperaturki jak najbardziej w porządku... Hmm, nie myśl że uważam cię za debila, ale muszę się upewnić ;) Masz klatkowanie, tak? Sprawdzaleś FPSy jakimś programem typu Fraps? Bo niektórzy mylą to z lagami, wiecznie trzeba poprawiać...

A jak wygląda sytuacja w innych gierkach?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dokładnie. Odrużniam lagi (cofanie, tepanie, zabijanie przez ściane itd.), a klatkowanie ( zacinanie się gry, wolno all chodzi xD). Sprawdzałem FPS tzw. ręcznie.. Potrafie odróźnić chyba około 5 FPS od 15 czy 10... ;d Battlefield 3 chodzi na średnio-wysokich, i rozdzielczości na pełny ekran. Z około 25-35FPS(Zależy od mapy). Dlaczego tak chodzi? Procesor do wymiany jeszcze jest po starym kompie :D W lutym jeszcze miałem takiego kompa

Grafika Intel 82945G Express Chipset Family

Procesor Taki jak wyżej

Ram 1 GB

I nic nie chodziło, ale dokupiłem grafike i ramu i lepiej jest. ;d Teraz coś przyspieszyło, na b.niskich już fajnie się gra, ale wg. mnie jak na takiego kompa na b.niskich chodzić nie powinno, tylko min. średnie... ;d

. .

Opublikowano

Na pewno lepiej byłoby wziąć Win8, bo bardziej oszczędza sprzęt i zwiększa wydajność w grach, ale po pierwsze to kosztuje, po drugie wzrost wydajności i tak nie byłby wystarczający.

Powiedziałbym, że masz zapchany system, ale po formacie to odpada. Na wirusa też to nie wygląda. Skoro BF3 tak śmiga, to musi być coś z grą, ewentualnie system się "obraził" na GRO (miałem tak kiedyś z inną grą xD). Nie grałem niestety w Ghost Recona, więc nie wiem jak się ma sprawa z optymalizacją... w końcu to gra F2P i takie rzeczy mogą się zdarzać. W BFP4F na przykład nie da rady ruszyć z pewną kartą dźwiękową, urok darmówek.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

miałem dziś to samo! przez jakieś 5 minut gry cięło jak cholera, nagle jak ręką odjął, gra chodziła płynniej niż zwykle (mam podobne parametry tylko kartę nieco gorszą GTS 250 1Gb) a tak to zawsze bez problemu na maksymalnych chodziło i żadnej najmniejszej zwieszki...

nie wiem co jest... :/ ich wina? wina serwerów, czy wina Tuska? :P

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...