Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter 4t - 80ccm .

Ventis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, zatarlem ostatnio silnik w skuterze... zdarza sie. i pytanie bo jak mam juz wymieniac cylinder,tlok,pierscienie i glowice... to prawie w jednej i tej samej cenie sa czesci chinskie 50ccm i 80ccm(72) . to czy lepiej nie zrobic go na 80? . A i jeszcze jedno, jak kupic cylinder 80 to trzeba dysze tez dac tak? i cos jeszcze?

http://www.mpcforum.pl/topic/965256-skuter-4t-80ccm/ co zrobić

X

by Me.

Opublikowano

50... no na tych chinskich zrobilem 4 lata jazdy ;) wiec nie jest tak zle poniewaz nie mam dlugich przyjazdow zeby sie motor bardzo katowac ;) . na tej 50, 75 mi lecial wiec zle nie bylo, do czasu. a floty nie mam na orginalne czesci

X

by Me.

Opublikowano

No jak w takiej samej cenie to 80 i lepiej kupić coś lepszego niż te chińskie "części"

btw. po co wymieniać głowicę ?

Edit: znam przypadek gdzie został wymieniony sam cylinder i żadnych problemów nie było. Z 50 na 60

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

nie mam kasy jak wspomnialem i nie bd mial narazie. hmm glowice musze. hmm ale jak cylek 80 to tez dysze trzeba 80 do gaznika tak? .

wariator i rolki juz sa od wrzesnia nowe ;) i duzo to dalo

Tuningowac, ale tak czy tak to musze kupic to lepiej kupic 80ccm - cyl,dysze,gliwice,pierscienie,tlok czy to samo tylko 50? . jest taki zestaw na allego 80 za 110zl. jesli wal poszedl to kupie go ale jego to nie chinola tylko za 90zl lepszy. razem wyjdzie mi do 200zl.

X

by Me.

Opublikowano

jak nie masz kasy na wymiane większości na 80cm to nie masz wyjścia ;c jak używasz go na co dzień to kupuj 50 cm ;c chyba, że masz kase to 80cm ...

jak wspomniał kolega up@ x2

59361337678322610843.png

Opublikowano

Dysza 90 i go zaleje tak? ;d.

Więc zrobiłem tak, zamówiłem przedchwilą ZESTAW 80CCM:

-Kompletna Głowica z sportowym wałkiem rozrządu

-Kompletny Cylinder z markowymi pierścieniami

-Komplet zabezpieczeń, uszczelek na cały silnik itd.-
-Dysza

-Wał wzmacniany z hartowanymi końcówkami .

Do tego mam już wymienione już:

- wartiator-rolki i sprzęgło sport.

- Moduł zapłonowy odblokowany.

- Tłumik przelotowy

ttttdj.jpg

Jego V-max to 70 . Jak myślicie, jak po założeniu tej 80 i dobrym dotarcu zwiększą się osiągi i przyśpieszenie? A i co sądzicie o filtrze stożkowym żeby dać ;)

X

by Me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...