Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobór obudowy

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chcę zasięgnąć opinii czy taka oto obudowa : http://www.agito.pl/obudowa-modecom-alien-czarna-red-led-fan-carbon-620w-91-557593.html?cid=220&attr=1-17512 Będzie pasowała i czy będzie dawała radę z taką specyfikacją.

Będzie pasowała i czy będzie dawała radę z taką specyfikacją

GeForce GTX260 OC ( 3 wiatraki )

Dysk twardy SATA 180 GB

Płyta główna ( nie wiem jaka ale działała pod procesorem podanym poniżej )

Intel Core 2 Quad Q9400 4x2.66

PRoszę o jak najszybsze i najpewniejsze odpowiedzi. Najbardziej martwię się czy ta gtx260 się zmieści bo na długość ma 30 cm, i czy ten Modecom ją da rade pociągnąć. Ewentualnie co sądzicie o tej obudowie ( choć bardziej podoba mi się ta pierwsza )

http://allegro.pl/silentiumpc-brutus-m23-2x120-ocz-core-500w-2xpci-i3299208601.html

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Ta 1 to szit. Ta druga bardzo dobra obudowa, zasilacz z niej starczy :) Jaki masz budzet i co z tą plyta

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Te części które podałem to są już zaklepane i czekam na to aż kupię.

Za kartę daje 230 zł

Za płytę główną + ten procesor daję 100 zł

No i ta obudowa z zasilaczem ( w takim razie OCZ ) 310zł

To będzie 640zł

Moje pytanie było po prostu jaką obudowę dobrać, ale jednak OCZ to OCZ :D Jedyne co mnie kusiło to ten wiatrak bo niestety należę do osób które lubią takie " gadżety " .

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

A ja bym nie brał obudowy za 300zł, jak masz taki mały budżet.

Jak nie masz zasilacza, to bierz tą z silentium, a jak chcesz coś ładnego to polecam zalmana z11 plus :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

ale brać pod uwagę wtedy że muszę wziąć zasilacz oddzielnie.

PS Budżet mam na obudowę i zasilacz łącznie max. 300 zł

@UP Właśnie wiem :) nie zdążyłem napisać że szukam takiej paczki zasilacz + obudowa. W takim razie spokojnie brać tą paczkę Silentium i ten OCZ ?

A co myślicie o reszcie części ? Chodzi mi cenowo ( mi sie wydaje że naprawde tanio udało mi się wszystko znaleźć, ale liczę na waszą opinię )

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Nigdy nie słyszałem o takiej firmie jak Deus, a co do corsaira 450W wątpie żeby pociągnął tą kartę. Dzięki za odpowiedzi ale chyba będę czuł się najpewniej z OCZ jeśli twierdzicie, że ta obudowa jest dobra.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Dzięki naprawdę wielkie dzięki, bo pewnie ratujecie mnie od kupna słabego zasilacza :) Myślę, że można CLS.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...