Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmniejszenie Pingu

pawelxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że dużo osob zakłada tematy z powodu dużego pingu... Macie tutaj sposoby na mniejszy ping:

1.

KOD

Dzieki edycji rejestru, mozemy usprawnic dzialanie sieci (windows 2000/XP/2003)

1. Uruchamiamy Edytor Rejestru (menu start/uruchom i wpisujemy "regedit"). W oknie programu przechodzimy kolejno przez klucze:

Kod:

HKYE_LOCAL_MACHINE >>> SYSTEM >>> CurrentControlSet >>> Services >>> lanmanworkstation

2. Nastepnie klikamy prawym przyciskiem myszki na klucz "parameters". Z menu kontekstowego wybieramy kolejno "Nowy" i "Wartosc DWORD". Utworzonej wartosci nadajemy nazwe "MaxCmds". Otwieramy nowo stworzona wartosc zaznaczamy "System Dziesiatkowy" i wpisujemy w "dane wartosci" 32.

3. Nastepnie wedlug pkt. 2 tworzymy dwie nastepny wartosci: "MaxCollectionCount" i "MaxThreads" i ustawiamy im taka sama wartosc jak w pkt. 2

4. Na koniec zamykamy Edytor rejestru i uruchamiamy ponownie komputer. Wprowadzone zmiany zwieksza przepustowsc naszej sieci.

2.

KOD

1. Pobierz i zainstaluj program Hl Toolz.

2. Wejdz na strone Speed Test - tester prędkości łącza zjedź na sam dół i kliknij w Begin Test

3. Poczekaj aż sprawdzi twoje lącze. W między czasie uruchom program HL Toolz

4. Przejdz do zakładki Ping Tweaks.

5. w STEP1 i STEP2 wypełnij pola My Upload i My Download tymi wartościami co wyszły nam z Begin TEST

Mamy juz prawidłowe komendy rate na twoje lącze

Rate = rate

Update Rate = cl_updaterate

Decals = mp_decals

Client Rate = cl_rate

Cmd Rate = cl_cmdrate

Cmd Backups = cl_cmdbackup

Komendy nalezy wpisac w konsoli [~] lub w pliku config.cfg Rate = rate

Jak znajde coś wiecej w necie to wrzucę.

Poradniki by ***

Przyda się podpiąć żeby temat był widoczny

Link do Hl Toolz Mój odnośnik

Znalazłem to w oddziale Counter Strike ale mi działa miałem 300 pingu teraz 230 xD

Opublikowano

Te informatyk (bez urazy ) co ty pierdolisz ? Nic nie kumam :D

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Jak zmniejszyć ping w Warrock

Naciskamy start i wybieramy uruchom:

Następnie w nowym oknie które nam wyskoczy wpisujemy ,,regedit,, i naciskamy uruchom

Wyskoczy nam kolejne okno w którym mamy zaznaczyć tak jak na scenerze

HKYE_LOCAL_MACHINE 1 >>> SYSTEM2 >>> CurrentControlSet 3>>> Services4 >>> lanmanworkstation5

Teraz w okienku ,,parameters,, Naciskamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje ,,Nowy,, następnie ,,Wartość DWORD,,

Nową wartość nazywamy ,,MaxCmds,, i naciskamy na tą wartość prawy przycisk myszy i wybieramy ,,Modyfikuj,,

Po naciśnięciu ,,Modyfikuj,, wyskoczy nam nowe okno w którym naciskamy 1,, System Dziesiętny,, a potem wpisujemy w 2 ,, Dane wartości,, 32

Naciskamy Ok i wyłączamy edytor rejestru

To jest mój poradnik zabraniam go kopiować na inne forum!!!

Opublikowano

dziala komuś? prosze niech ktoś sie na ten temat wypowie

ciekawe czy zmniejszy ping ;]

xniquinjectx.png

sygnaniqu.png

Opublikowano

no ja zrobiłem wszystko. Myśłe że dobrze ;P jak będe grał w WR to zobacze i dam edita

Edit mi to jakoś niedziała. No może drobne zmiany ale mało odczuwalne ;P Kombinuj dalej

1365881062-U68160.png

Opublikowano

dobra po dłuższym upływie czasu polecam ten poradnik. Naprawde zmniejsza ping ale trzeba troche więcej pograć

1365881062-U68160.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ctrl+c i ctrl+v z warrock.com.pl ale przyda się i tak ten poradnik.

pawelek95r- to pokaz gdzie to jest na warrock.com.pl bo spamować to kazdy umie,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...