Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] O jakim serwerze 4 story śnicie?

tomeczkooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy, który choć raz zagrał na Polskim 4story, pomyślał zapewnie "Nie chcę czegoś takiego, gdzie trzeba stracić wiele miesięcy na eq, lub władować dużo pieniędzy. Stąd rodzi się moje pytanie
do was drodzy gracze. Bądźcie głosem narodu i uśpionych!
Przemówcie teraz!
Mianowicie:

- Jaki server byście chcieli
- server miał by oferować
Macie okazje stworzyć server odgraczy dla graczy!

Z wykorzystaniem własnych pomysłów!

Przemówcie i dajcie swoje propozycje w odpowiedziach!

Opublikowano

Na pewno, żeby nie bylo takiej roznicy w eq jak na pl'u gdzie ja wale z auto ataku ledwo 600-700 a takie dziecko wpadnie z eq 22+ i wali z hita po 1.5k... No oczywiscie exp by był wiekszy drop. Zeby 1 2 3 miejsce w turnieju dostawalo nagrode. Moglo by tez byc nagrody na miecha za miejsce w rankingu. Dla mnie czekam na wypowiedzi innych ;x.

Opublikowano

Tomek nie ma co sie opierdalac, jebnij kowala 1,5x i exp 4x wiekszy ale is za darmo albo zeby z moba lecialy ulepszacze. Tylko exp moglby byc taki maly jak bylby pewniak, ze serw nie padnie. Bo ktos tydzien bedzie bil maxa i bedzie potem pupa, jak.wejdzie ddos.

Opublikowano

O DDosa sien ie martw. Ulepszacze leca na 2bitwie ;d, kowal jest ok exp tez jest ok maxa sie w 2 godzinki wklepie. Chyba, ze maxa na 80 ustawie tez tak mozna. Dalej U npc jest tylko styl i harakter, A terazp racuje nad nowymi kolorami jedno jest pewne na wakacje bedzie wysmigany serv ;P I NIEMCOM MOWIMY NIE!!!! Konkurencji dla just4s nei zrobie ale polacy rodacy moze pograja ;D
Myslcie co jeszcze byscie chcieli aj a nadal bede sie glowil jak podmienic u npc zeby zamast broni pvp na 34 lvl moza bylo robic ta na 42<3 to by byla kosa xD Chodzi mi o zbudowanie serva na ktorym musisz poswiecic troche czasu i takiego, ktory sie nie znudzi po tygodniu jak masz all za free pod reka

Opublikowano

"Nie chcę czegoś takiego, gdzie trzeba stracić wiele miesięcy na eq, lub władować dużo pieniędzy. Stąd rodzi się moje pytanie

do was drodzy gracze. Bądźcie głosem narodu i uśpionych!"

Dobre, gram półtora miesiaca nie wydalem grosza i mam set 18 pvp i bron 20

Opublikowano

Drop krytykow na td80 i wyzej, lub na narwie. Aby takie kryty 15+ i speedy 15+ dropily, rozgi to samo. Ja obecnie mam postac ladna na plu ale z checia zagram, szykujesz widze cos mocnego jak o ddosa sie nie martwisz. Wejde niedlugo na ts xD moze cie to zdziwi ale lapka mam juz 8tygodni w naprawie od 9kwietnia xD poki co zadawalam sie przedwojennym kombajnem

Ps. Mefiu, nie przesadzaj jak zaczales gre poltora miecha temu to nie wierze, ze wbiles 93lvl jak zaawansowany 4letni gracz w 2 tygodnie, pewno gre poznawales miesiac.. Zeby na to eq zarobic musiales miec max lvl bo gadanie,.ze dropie kase z.mobow na td, mnie irytuje, albo gadanie, ze z loterii zarobilem na eq. Na max lvlu, fakt idzie zarobic w miech na takie eq.

Opublikowano

Hmm. Serwer podobny do tego który postawiłeś wcześniej. Było w sumie ciekawie tak grać. Ale przydałaby się ogarnięta administracja w porównaniu z tą co była ostatnio... Jeżeli jeszcze kolorki ogarniesz to będzie gites :).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie przesadzajmy.. Wtedy jak kazdy mial eq.24 bylo nudnawo po kilku dniach i juz to nie jaralo choc sam bilem caly set 10h, potem sie dowiedzialem, ze rate kowala byl podobny do.pla :D

Opublikowano

Nie przesadzajmy.. Wtedy jak kazdy mial eq.24 bylo nudnawo po kilku dniach i juz to nie jaralo choc sam bilem caly set 10h, potem sie dowiedzialem, ze rate kowala byl podobny do.pla :D

Byl niższy o 50% :3

Opublikowano

No to oczywiście zacznijmy od rat

Up x2

Exp x5/x6

Drop x5/x6 te raty pewnie nie są najlepsze ja bym dał słabszego kowala ale pewnie inni się nie zgodzą :). Co do is to bym go dał za PB a pb dostawało by się albo za po albo za mobki eventowe ( oczywiście na start dać kilka set pb aby można wbić eq albo zrobić tak jak już było czyli na start 200 czeladów + tynki i szczęście). Co do mobków to można by zrobić coś takiego aby co tydzień albo co kilka dni pojawiały się np. w Ardir i miały tyle hp aby zabicie zajmowało z 20-30min ( oczywiście dla pełnego pt) wtedy by była bitka o mobka + wojenka ( jak grzybek). Z mobka leciały by np. itemki z is albo bronie na 40lv. Bym też wywalił ze sklepów kamyki bo za łatwo je zdobyć by były jedynie do wyprodukowania albo do dropniecia z mobka. Bony mogły by lecieć na czaso albo 2 bitwa lub na narwashi. Nowe kolorki nie są ważne ale by było fajnie jak by były.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

No to oczywiście zacznijmy od rat

Up x2

Exp x5/x6

Drop x5/x6 te raty pewnie nie są najlepsze ja bym dał słabszego kowala ale pewnie inni się nie zgodzą :). Co do is to bym go dał za PB a pb dostawało by się albo za po albo za mobki eventowe ( oczywiście na start dać kilka set pb aby można wbić eq albo zrobić tak jak już było czyli na start 200 czeladów + tynki i szczęście). Co do mobków to można by zrobić coś takiego aby co tydzień albo co kilka dni pojawiały się np. w Ardir i miały tyle hp aby zabicie zajmowało z 20-30min ( oczywiście dla pełnego pt) wtedy by była bitka o mobka + wojenka ( jak grzybek). Z mobka leciały by np. itemki z is albo bronie na 40lv. Bym też wywalił ze sklepów kamyki bo za łatwo je zdobyć by były jedynie do wyprodukowania albo do dropniecia z mobka. Bony mogły by lecieć na czaso albo 2 bitwa lub na narwashi. Nowe kolorki nie są ważne ale by było fajnie jak by były.

Co do kolorkow luknij na skrinka ;3 Dużo ciekawych pomyslów, ktore na pewno wproadze

Opublikowano

@Up No tak masz rację to może na początek pb lecące z bossów albo za zdobyte tereny. Można by też dać więcej hp patronom bo za łatwo się je bije z eq +24.

Opublikowano

Taki jak opora 4story lub just4story Na tym i na tym gralem i polecam Just4Story. Serwer normalnie dziala, Na start 20g po 250 tynek itp, kowal x3 drop x15 exp x20 dobre pvp Codziennie o 12:00/16:00/18:00 sa bosy w mapach ardir/hased/tyco/gebra

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Jakim cudem grałeś? Nie ma rejestracji i nie ma z kąd pobrać.

@4Up :) fajnie że kolorki są a czy zamiast podmieniać bronie (40lv) nie da się ich dodać?

Opublikowano

@UP

Dla mnie osobiście bronie oraz eq na 40lv robią tylko zamęt i jest to zbędny gadżet. Jak dla mnie z eg pvp na 34lv da się spokojnie grać.

Co dla mnie byłoby dobre? Lepsze nagrody za turniej grupowy (bronie 24 jak na PLu) i kowal gorszy niż na PLu lub taki sam (aby nie było dużej ilości itemów 24).

Opublikowano

Jakim cudem grałeś? Nie ma rejestracji i nie ma z kąd pobrać.

@4Up :) fajnie że kolorki są a czy zamiast podmieniać bronie (40lv) nie da się ich dodać?

Wolal bym, żeby to był rarytas trudny do zdobycia i można by było je produkować :D Zeby taka bron z pol miesiaca się zdobywalo i byla by ona nagrodą dla wyrtwalych no lifow!

Opublikowano

Ja bym chciał taki żeby łatwo było ulepszać ^.^ gdzieś 70% na sukces.

Duży exp i łatwy drop ;)

I dla zaczynających np całe eq +10 ^.^ na jakiś tam lv.

Sam dobrze napisałeś:"Nie chcę czegoś takiego, gdzie trzeba stracić wiele miesięcy na eq, lub władować dużo pieniędzy.

Opublikowano

Ja bym chciał taki żeby łatwo było ulepszać ^.^ gdzieś 70% na sukces.

Duży exp i łatwy drop ;)

I dla zaczynających np całe eq +10 ^.^ na jakiś tam lv.

Sam dobrze napisałeś:"Nie chcę czegoś takiego, gdzie trzeba stracić wiele miesięcy na eq, lub władować dużo pieniędzy.

Przy kowalu 70% uczniami wbiejezsz do 20 bez spalenia >.< bez sensu, ustawie takiego kowala ,zen ie bedzie trudno wbic eq 18 i broni 20 . Ulepszacze bedą dropily na zaproszeniu do 2 bitwy. Nie będzie trudno, ale nie też tak, że kowal 100% bo zmaiast tego już bym dał eq+24 do kupienia i bizu i lvl 90 na start ale to wtedy server tylko pvp, 0 mobow na mapakh, a czegos takiego nei zrobie.

Opublikowano

Ale bez przesady, jak kazdy wbije w dzien all na 24 to potem nudno sie.robi. A jesli jest tomek tak jak mowisz, ze kiedy bilem set na 24 10h i byl kowal gorszy niz na pl to jebnij jeszcze gorszego xD

Opublikowano

Z 21 może być 7%, ale suma sumaru to całkiem sporo :D. Możemy ogarnąć takiego kowala, żeby 24 wbijało się raz na pare dni nawet. Wiecie, wtedy będzie na pewno ciekawiej :P.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...