Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wolny internet.

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od jakiegoś czasu bardzo wolno mi działa internet.

Wszystko kiedyś działało ok ale teraz się pogorszyło.

Strony itd. ładują się szybko ale filmiki i pobieranie działają bardzo wolno.

Kiedyś miałem pobieranie 600 mb/s a teraz mam około 100 mb/s.

Mam internet 6 mb z tp.

Na speed teście pokazuje mi 6mb czyli jest wszystko ok.

Co z tym zrobić?

Bo nawet na 480p na yt mam lagi.

Opublikowano

Wyłącz zbędne programy, zadzwoń do dostawcy? Chociaż nie wiem w czym problem, wydaje mi się że zacinanie na 480p przy 6 Mb to norma... ja tak mam cały czas przy 6 - 7 Mb.

PS. Pobieranie 600 MB? Chyba KB :D

Skoro speedtest pokazuje 6Mb, to znaczy że ściągasz ze strony z przeciążonym transferem lub ktoś siedzi ci na łączu w momencie pobierania.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nikt nie siedzi na łączu bo nie zna hasła itd. (mam pewność.)

Kiedyś mogłem oglądać w HD i mi nie lagowało.

A i programy mam wyłączone.

Opublikowano

możliwe ze masz zapchany PC więc przeczyść go. (programy itp.)

A jeśli to nie pomoże to po prostu zadzwoń na infolinię gdzie masz założony internet.

Tak jest najprościej i zazwyczaj coś z tym zrobią ;)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Masz router? Jak tak to czy łączysz się przez WI-FI? Jeżeli tak to podłącz się przez kabel. W moim wypadku pomogło :). Również może być to spowodowane tym, że modem ci się sypie. Powinieneś to zgłosić do TP.

Opublikowano

Myślę że to problem leży po stronie YT, bo jak chcesz włączyć jakiś filmik to włącza się player i film się nie ładuje, ale rano jakoś chodzi więc przeciążone serwery raczej.

Opublikowano

A z jakiego hostu pobierasz? Bo np. bez premium na takim przykładowym hellshare to mi z netem 20mb pobiera po 60kb/s.

Opublikowano

Hehe też mam neta 6mb, też w speed teście pokazuje 6mb, też strony szybko się otwierają tylko filmiki na youtube wolno lub wcale się nie ładują. Na wrzucie czy innych szybko się ładują to chyba zależy od TP :)

Pobiera prawidłowo 750kb/s

Opublikowano

@UP

Identycznie jak u mnie, też TP, niby 10 Mb a jest 6. Pobieranie prawidłowe, ale YT trochę odstaje...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Od hostingu ode mnie to nie zależy bo np. na hostingu z premium z niby ograniczonym pobieraniem mam wolno jak i na darmowych typu speedyshare mam tyle co na płatnym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...