Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vayne na solo top

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Vayne nadaje się na solo top? Widziałem już paru ludzi nią na topie, i sprawuje się świetnie. Sam też nią grałem i mi się podoba. Jakie są warunki by nią pójść tam, i czy jest to wgl opłacalne?

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Myślę że Vayne spisuje się dobrze na topie. Jak wiemy na topie przeważnie są tankowate champy, a Vayne dzięki swojemu True DMG ich zmiata :) Trochę attack speedu i goodlike czeka :D

csyt2-signa.png

Opublikowano

jest mocna aczkolwiek nie przeciw kazdemu. Podstawowym warunkiem jest mocny tank w jungli, ktory utrzyma caly teamfight, jak sie da to najlepiej tanky mid (diana/cho itp) , a jezeli chodzi o topa to tylko i wylacznie przeciwko melee bruiserom bez gap closera np Cho gath, darius. Vayne zostanie zniszczona jezeli dostanie przykładowo irelie lub coś podobnego np jayce

Opublikowano

vayne opłaca się brać na topa jeżeli jest tam tank który musi podchodzić pps miniony wtedy jest już bez farmy natomiast nie polecam brać vayne np na wukonga czy też jayce linie da się wygrać ale już dużo ciężej

Opublikowano

nawet na mida nie jest aż taka zła. na topie ma tą przewage, że lepsze ma early.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Vayne jest dobra na topa gdy w przeciwnej druzynie na topie jest jakiś tank, wtedy pasywa z 'W' się przydaje. W tym wypadku najlepiej żeby na botlejnie był jakiś toper, chyba że masz tankowaty team wtedy 2ad czasami się sprawdza :)

Opublikowano

Jest opłacalna vs postacie z dużą ilością hp ~ Shen/Malph/J4 ~ Z borką ołni topa, ma genialny haras z W i AA.

Polecam ~ Adegz

No śmieszne, śmieszne ^^. Podałeś mobilne postaci. Wystarczy dobre kombo Vayne nie ma szans...

Jest zbyt papierowa w early.. gank na 2-3 lvl i pada.. A ona musi miec farme

Opublikowano

nawet na mida nie jest aż taka zła. na topie ma tą przewage, że lepsze ma early.

Ta w ciul mocne jest squishy jak ... na mida jest nia ciezko bo ciezej sie ustawic do dobrego "e"

Opublikowano

Ta w ciul mocne jest squishy jak ... na mida jest nia ciezko bo ciezej sie ustawic do dobrego "e"

dlatego walczysz przy bocznych buszach

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No śmieszne, śmieszne ^^. Podałeś mobilne postaci. Wystarczy dobre kombo Vayne nie ma szans...

Jest zbyt papierowa w early.. gank na 2-3 lvl i pada.. A ona musi miec farme

Od tego jest start z wardem.

Vayne na topie jest genialna ale tylko jako counter pick, jesli enemy ma dasha lub ranged cc to łatwo linię możemy przegrać, chyba najlepsza istniejąca kontra na singeda.

652601399840421198520.png

Opublikowano

dlatego walczysz przy bocznych buszach

Ogarniety mider bedzie wiedzial o co biega i za nic w swiecie nie da sie tak podejsc

Opublikowano

Veyne jest to dość dobra postać. Ale na solo top'a przeciwko Yorickowi lub teemo nie miałby żadnych szans.

To, że ma swój true dmg to nie wszystko.

Zapraszam do lajkowania!!! Pomgołem/Podoba Ci się moja treść? Daj Like i zostaw coś po sobie :)

thumb_pre_1374837071__884049964027144348

Opublikowano

NO a co powiecie garen vs vayne top? garen jest kompletnie outfarmiony, nie zdazy nawet pasywki wlaczyc, a jak bedzie cos chcial agresywnie zagrac to dostanie "E" i dziekuje.
Vayne viable top imo.

Opublikowano

Równie dobrze można zrobić switch'a i Vayne z np. Nami bądz tarikiem iść mid'a, a mid na dół. Mid defuje, a Vayne się feeduje heheszki. Mid będzie owniony poprzez stuna od Tarica bądź bąbelke od Nami. 1 combo i mid leży, a jak wpadnie jungler to E na pysk. Ostatniego rankeda gdy zrobiłem switcha a na midzie siedział Victor to w dupe dostawał :<

csyt2-signa.png

Opublikowano

Grac mozna wszedzie wszystkim, pytanie tylko czy sie oplaca. Vayne mozna zagrac na topie, jednak ja uwazam, ze bardziej nadaje sie na adc, juz predzej bym bral eza na topa ale jak kto woli. Vayne na topie tez da rade.

Opublikowano

Nie ma co porownywać early vayne od np riven czy renekektona bo to jasne że ma gorsze.

Imo średnio daje rade, większość solotoperów ma jakiś dash/doskok czy coś takiego, a wiadomo że w starciu 1v1 zawsze będzie gorsza.

xxx

Opublikowano

Moim zdaniem Vayne jest dobra na topa tylko przeciwko Championom bez doskoku, stuna lub innych. Garen , tak samo Volibear nie ma zbytnich szans z nią.Jest także świetną kontra na Singeda, który nawet do niej nie podejdzie bo zostanie niemiłosiernie obity :].

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...