Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Aplikacja ninja fruit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ;p chyba dzisiaj w nocy wyszedł patch do ninja fruit, bardzo fajny dodaje kilka ciekawych rzeczy, ale od razu po tym patchu jak odpalam grę to ciągle mi się laguje, po jakimś czasie (krótkim, z reguły 2-3 minuty) wyskakuje mi komunikat że aplikacja przestała odpowiadać i muszę ją zamknąć... też macie taki problem? ;/// chciałem sobie pograć jak są nowe rzeczy ;p ale jak ciągle mi się wywala to nie da się grać ;/// Jeszcze tak dodam, że teraz jak mi się wywala ta aplikacja to telefon jest też mocno nagrzany.

Opublikowano

Ale właśnie to że w poprzedniej wersji odblokowałem wszystkie ostrza i tła, i nie miałem już co robić ;p a zawsze wolę jak coś mogę odkryć w grze ;p a może znasz jakiś sposób żeby telefon się mniej przycinał?

Heh dziwne, właśnie sobie teraz gram, bez najmniejszych ścin, gra się nei wywala, telefon się nie nagrzewa ;p ale nadal szukam jakiegoś programu do zmniejszenia lagów ;p

Opublikowano

Covver task killery nic nie dadzą :D z tego co się orientuję, w andku odwrotnie jak na kompach jest zasada "Wolny RAM to RAM stracony" więc taskkillery mają niewielkie zastosowanie w tym. Za gry odpowiada procesor i oczywiscie w największym stopniu grafika, gdyby się ktoś znał, to teoretycznie można przerobić bebchy telefonu na lepsze, ale tylko teoretycznie :D. Polecam jakieś tweaki, itd, ale te są instalowane z poziomu CWM Recovery więć wymagany Root, a do niektórych z nich kernel który obsługuje init.d

Opublikowano

Pomaga na chwilę, bo system i tak buforuje sobie pamięć aplikacjami :D po 2 minutach znów będzie syf w pamięci więc to nie ma sensu, chyba że użyjesz aplikacji która wyłącza autostart niektórych aplikacji, wtedy możliwe że to coś pomoże :D

Opublikowano

Task killery moze?

Mam to :3 heh ogólnie odinstalowałem wszystkie inne alpikacje nie potrzebne mi, mam ich kilka, ale jakoś nadal mi się przycina i wywala, chociaż trochę mniej, czyli największe znacznie ma procesor i pamięć RAM tak? ;p jeszcze dodam bo może komuś się to przyda, mam Xperie J

Opublikowano

Już tłumacze. CWM to ClockWorkMod Recovery. W standardowym androidzie jest recovery E3, to jest coś podobnego jak BIOS, coś takiego pod systemem, można przez niego wgrywać kernele(możliwość overclocku czyli podkrecenia procesora, ja z 832 Mhz podkrecilem do ponad 900 ale nie na każdym się da ja kilka godzin łaziłem po XDA), ROM'y czy jakieś inne bajery. A wipe to nic innego jak przywracanie ustawień fabrycznych, tylko przez Recovery, można przez Stockowe recovery ale można i przez CWM. Wszystko znajdziesz w internecie i na XDA developers (angielski na poziomie 3 klasy podstawówki). Napisz jaki masz telefon, bo w każdym telefonie w recovery wchodzi się inaczej u mnie w Ace-i jest to kombinacja vol up + home + power

Opublikowano

Już tłumacze. CWM to ClockWorkMod Recovery. W standardowym androidzie jest recovery E3, to jest coś podobnego jak BIOS, coś takiego pod systemem, można przez niego wgrywać kernele(możliwość overclocku czyli podkrecenia procesora, ja z 832 Mhz podkrecilem do ponad 900 ale nie na każdym się da ja kilka godzin łaziłem po XDA), ROM'y czy jakieś inne bajery. A wipe to nic innego jak przywracanie ustawień fabrycznych, tylko przez Recovery, można przez Stockowe recovery ale można i przez CWM. Wszystko znajdziesz w internecie i na XDA developers (angielski na poziomie 3 klasy podstawówki). Napisz jaki masz telefon, bo w każdym telefonie w recovery wchodzi się inaczej u mnie w Ace-i jest to kombinacja vol up + home + power

Jak już pisałem wczesniej, mam Xperie J

Opublikowano

Wróciłem do domu, więc mogę się tym zając, ogólnie sam usunąłem z połowę aplikacji, które miałem na fonie, i się w ogóle już nie laguje :D więc na razie sobie to podkręcanie telefonu odpuszczę ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...