Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Morgana i Lux

Necek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak myślicie czy jak mam Morgane opłaca się kupić Lux. Według mnie są to podobne postaci i nie wiem. Waszym zdaniem, która jest lepsza?

Opublikowano

Sa to zupelnie inne postacie. Jedyne co maja wspolnego to snear i tyle... Warto kupic Lux, poniewaz jest to bardzo mocna postac na mida.

Poniważ jest bardziej ultility dla teamu.

Ma AOE SHIELDA który blokuje wszystkie rodzaje obrażeń zaś morgana rzuca tarczkę na jedną osobę niweluje cc podczas jej działania ale blokuje tylko obrażenia magiczne.

Morgana ma najdłuższego snare w grze zaś lux ma go na dwie osoby.

Morgana ma większe cd i ulta za którym musi podejsc zaś lux nie musi podchodzic.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Oczywiście, że kup. Morgana a Lux, to dwie różne postaci, mają tylko sneara i obaj są na mida.

Lux ma duży burst, tarcze, aoe slow, oraz jest dobra przez wszystkie fazy gry.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Oczywiście, że kup. Morgana a Lux, to dwie różne postaci, mają tylko sneara i obaj są na mida.

Lux ma duży burst, tarcze, aoe slow, oraz jest dobra przez wszystkie fazy gry.

Bardziej podobnych postaci w lolu nie widziałem.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ja tam i tak wolę Morgusie. Fakt, że teraz już jej nie wybierają, ale dla mnie i tak jest mega postać. Trzeba wiedzieć kiedy ulti użyć, dlatego wg. mnie jest trudniejszym champem od Lux, która ma bardzo mały cd na ulti. Wydaje mi się, że Morgi jest znacznie lepsza na mida 1 vs 1, oczywiście przeciwko postaci magicznej, dzięki jej tarczy, gorzej z gangami ;p

Ale kto, co lubi. Ta i ta postać jest dobra, jak każda inna. Kup Morganę i Lux. Zagraj tym i tym, sam stwierdzisz czym Ci lepiej i łatwiej gra się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...