Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ping

Pyshny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ostatnimi czasy mam dziwny problem z pingiem. Gdy odpalam LoL'a cały internet zaczyna mulić no i nie da się grać. Jak gra się skończy polaguje jeszcze troche i internet zaczyna znowu przyśpieszać. Odpaliłem komendę cmd, następnie wpisałem: ping wp.pl -t i tam pokazuje że w momencie ładowania graczy do gry ( po wyborze postaci ). Co może być tego przyczyną? Riot raczej tu nie ma nic do rzeczy skoro cały internet jak i gra muli.

Opublikowano

Możliwe, że to PandoMediaBooster Ci laguje internet, też tak miałem.

Jak włączysz LoL'a, w menadżerze zadań wejdź w procesy, wyszukaj PMB.exe i go zakończ, prawdopodobnie powinnno być OK.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Moim zdaniem jest to jakiś problem od strony serwerowni Lol'a ponieważ miałem ten sam problem i w sumie mam. Internet chodzi mi bardzo szybko gdy odpalam lola pink gwałtownie skacze. mi minimum około 400. i w tym czasie gdy LOL jest włączony przeglądarka tak laguje ... Filmy wgl się nie buforują prędkość w Speedteście wyności niecałe 20kb/s wyłączasz LOL'a wszystko wraca do normy. Może jakaś zła aktualizacja musimy czekać aż to naprawią bo to nie tylko ty i ja wiele osób się skarży na wysoki ping i problemy z internetem w czasie korzystania z aplikacji. Pozdrawiam. :)

Opublikowano

W Launcherze - tam gdzie klika się PLAY - to obok minimalizuj są 2 zębatki. Wchodzimy w to odznaczamy Allow Peer To Peer Transfer. U mnie to pomogło gdy miałem słabego neta.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu,

nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Stanisław Lem

sygna_hnhpqsw.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...