Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świeżak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Zdecydowałem się na Python'a ze względu na jego szerokie zastosowanie, czytelną składnię oraz wieloplatformowość. W przyszłości posłuży mi do tworzenia aplikacji webowej oraz prostych programów desktopowych (w późniejszym czasie może coś bardziej skomplikowanego).

Teraz zwracam się do Was z prośbą o umieszczenie ciekawych linków, tytułów książek, filmów, czasopism, w zasadzie wszystko co pomogłoby mi w nauce tego pięknego języka. Może jakieś cenne rady dla żółtodzioba?

No dobrze, ja się rozpisałem - teraz kolej na Was.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Tutaj masz kursy z oficjalnej strony Polskiego Pythona:

http://pl.python.org/kursy,jezyka.html

Tutaj także możesz znaleźć ciekawe poradniki:

http://www.python.rk.edu.pl/

Polecam także przeglądać Pythonowego forum, analizować kod. I trzymać dokumentacje pod poduszką ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

@HackNet dzięki za linki. Mam jeszcze do Ciebie takie jedno małe pytanie - długo już piszesz w pythonie?

Opublikowano

@HackNet dzięki za linki. Mam jeszcze do Ciebie takie jedno małe pytanie - długo już piszesz w pythonie?

Nie ma za co. Jak długo pisze? Około pół roku może więcej. Nie piszę niestety wiele i dalej jestem raczej na poziomie "script kiddle" ;) Znam trochę podstaw Asemblera co ułatwia mi korzystanie z WinAPI poprzez Pythona. Wydaję mi się, że dużo się nauczyłem analizując metinowe skrypty. Python jest łatwy i przyszłościowy i choć teraz piszę raczej hobbystycznie to jak skończę szkołę średnią to chciałbym się zająć właśnie programowaniem ;)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...