Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] C++ Praca na kliencie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Mam pytanie. Jak za pomocą CheatEngine sobie wyciagne adres "zmiennych" w grze takie jak poziom zycia, many lub level i nick to jak to mam wykorzystac ? jakas biblioteka ? chcialem zaczac pisac boty do gier a wiem ze jest tu kilku dobrych programistow ktorzy mi pomoga wiec prosze o pomoc :) z gory dzieki . za pomoc dam like :)

c935b2429e3b3c213e8349743c51fe24.png

Spociuś ma najlepsza sygnature ever <3

Opublikowano

1. Musisz otworzyć proces odpowiadający za grę.

2. Następnie sprawdzasz ilość życia wpisujesz a cheat engine aby wyszukało.

3.Następnie robisz coś by zmienić poziom życia (leczysz się lub walczysz) wpisujesz nową wartość i wybierasz następne szukanie (przeszuka tylko zmienne które pasowały poprzednio).

Ponawiasz krok nr. 3 aż znajdziesz tylko jedną zmienną (jeśli nie znajdziesz lub będzie zła zmień opcje wyszukiwania)

Opublikowano

mam te adresy .. w metinie za zycie jest to na przyklad 60022115 i 5ffecade ... co dalej moge z tym zrobic?

Opublikowano

co to jest ten enet? i właśnie na tym forum szukam odpowiedzi czego z winapi mam się nauczyć żeby dało się napisać bota. bo całe winapi jest ogromne.

Opublikowano

Winapi służy do pisania "okienkowego" jeśli masz Visual c++ to tam jest kreator okien. Rysujesz okno wraz z potrzebnymi elementami a program zamieni na kod programu. Więcej za bardzo ci nie pomogę bo sam dopiero się uczę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...