Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ask] Ile powinna wynosić średnia temperatura procka ? i5 3570k

tapne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie

//Nie, nie ma "tak jak w temacie" tylko przepisz, albo napisz jedno zdanie n/t problemu ~~Anoizm
Opublikowano

Na boxowym 46c

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Średnia temperatura ? Czegoś takiego nie da się wyliczyć, jeśli nie wiadomo ile siedzisz na komputerze, ile czasu proc jest w spoczynku, w jakich temperaturach, a ile pod obciążeniem :P

Opublikowano

obciążenie procka 0,1 - 10 % oraz 10 - 30 % załóżmy 2 - 4h pracy

Opublikowano

u mnie 10 - 30 to przy włączonych 2 grach, przeglądarce i ściąganiu gry ; ), 0,1 - 10 % mam ~ 30C a 10-30 % ~ 35-42C
bo strasznie głośnie mam wiatraki i chciałbym wiedzieć na ile mogę zmniejszyć ich pracę :)

Opublikowano

Nie lepiej kupić inne chłodzenie? Nawet na fere, bo już za 100 zł na morelach masz. Boxowe samo w sobie jest głośne, i możesz o trochę zmniejszyć jego głośność, zmniejszając prędkość w biosie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

mam jakiś programik SpeedFan, a chłodzenia nie kupie innego bo te ma 1 dzień :)

ale już odbiegłeś od tematu, chciałbym się dowiedzieć o ile mogę zmniejszyć te obroty

Opublikowano

mam jakiś programik SpeedFan, a chłodzenia nie kupie innego bo te ma 1 dzień :)

ale już odbiegłeś od tematu, chciałbym się dowiedzieć o ile mogę zmniejszyć te obroty

A co to za chłodzenie jest ?

Tylko sobie jaj nie rób, że wziąłeś ten badziewny zestaw z pro-line i zamiast 7950 dałeś 7870, a chłodzenia nie kupiłeś...

Opublikowano

Podejrzewam ze boxowe (orginalne dostarczone z procesorem), a jesli boxowe intela to jest bardzo ciche i niemozliwe zeby ono powodowalo halas.

Aż tak ciche to ono nie jest ;). Hałasu przy obciążeniu potrafi narobić.

Jeśli to rzeczywiście BOX, to Fortis/Macho i masz spokój przy O/C.

Opublikowano

W porównaniu do AMD'owskiego Boeing'a to jest bardzo cicho xDD

3570k na boxie grzać się może 75-80*C przy grach bardziej wymagających np. BF3, SC2

Zależy czy twoja mobo może sterować wejściami 3 pin. Jeśli tak to zwykły program typu SF da radę. Jeśli nie to pozostaje ci zdjąć wtyczki od wentylów i do molexa na 5/7V. Drugie wyjście to kupno kontrolera.

BTW. To nie ten gościu co w do zestawu za około 4.5k zł dał HD7870 i co gadał, że MSI jest awaryjna (jedynie MPower takie cyrki ma)?

Opublikowano

tak wziąłem 7870, chłodzenie jest to :

http://proline.pl/?p=XIG+ACHILLES+II

@UP tak to ja

i powiem wam że set spisuję się elegancko, dysk zapewnia mi szybką pracę windowsa oraz gierek/aplikacji, grafika mi jest wystarczająca, wszystko jest elegancko, tylko troszkę te wiatraki szumią :)

Opublikowano

tapne, dnia 08 Cze 2013 - 09:21, napisał:

tak wziąłem 7870, chłodzenie jest to :

http://proline.pl/?p=XIG+ACHILLES+II
@UP tak to ja

i powiem wam że set spisuję się elegancko, dysk zapewnia mi szybką pracę windowsa oraz gierek/aplikacji, grafika mi jest wystarczająca, wszystko jest elegancko, tylko troszkę te wiatraki szumią :)

Tylko że w tej samej cenie dałem Ci ciche chłodzenie CPU, na którym byś od razu coś podkręcił.

W tym momencie jedyne co Ci pozostaje to zakup chłodzenia Fortis/Macho. W Haswell'ach czy E z odblokowanym mnożnikiem w ogóle nie dają już chłodzenia (w większości przypadków) bo po co ? Jak masz zamiar podkręcać, to od razu to ląduje w koszu. BOX rozumiem, ale do procesorów, których nie da

A, teraz widzisz, czemu TR pcham do wszystkiego ? :DD

Set spisuje się elegancko, ale mógł lepiej - wydajniej i ciszej. No cóż, Twój wybór, twoje zmarnowane pieniądze.

Opublikowano

Tyle że hd7870 daje się do zestawu za 2.5k nie za 4.5...

Jeśli to rzeczywiście BOX, to Fortis/Macho i masz spokój przy O/C.

Mój box z i5 3350p przy 100% jest dopiero trochę słyszalny ;)

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Tyle że hd7870 daje się do zestawu za 2.5k nie za 4.5...

Mój box z i5 3350p przy 100% jest dopiero trochę słyszalny ;)

Dla każdego cisza to co innego.

Ja mam aktualnie zamontowany BOX z i5 Sandy i nawet w spoczynku jest to najgłośniejszy element mojego kompa.

przy 100% jest dopiero trochę słyszalny

Przy 100% masz wirującą suszarę, której nie wytrzymasz, a i w sąsiednim pokoju będzie dobrze słychać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...