Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Były technik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, ponieważ były technik serwera mści sie, ze go wywalilem. Ma jakies hacki i wbija na serwa i wpisuje /op i go OP'a poradzicie coś na to? Chwalił sie ze ma jakąś Console, która omija zabezpieczenia.... Jest to mozliwe?

Opublikowano

Jeśli jest ogarnięty - To mógł dać jakiegoś backdoora w pluginie.

Jeśli nie jest ogarnięty - To poprostu nadał sobie prawa do /op albo w ops.txt dopisał kilka nicków i szpanuje.

PS co do konsoli, nie nie jest to możliwe chyba że ma wieloletnie doświadczenie i wykrył lukę w zabezpieczeniach :D

Opublikowano

1. Zmień Hasło w FTP. 2. Przeinstaluj Pluginy. 3. Zobacz ops.txt. 4. W razie dalszego opowania po wypełnieniu tych punktów przeinstaluj serwer.

e387c4fc41318.png

Jestem grafikiem, więcej informacji na temat znajdziesz na moim FB: https://www.facebook.com/serinking/.

Opublikowano

mozliwe ze ma weepcrafta

daj mu permbana i daj mi ip tego serwa na PW

Poszukuje Współ własciciela na serwer minecraft

zglaszac sie prosze na pw

Opublikowano

I dalej to samo! Wchodzi na serw i sobie OP daje, nie wiadomo jak!?

Potrzebny mi na niego bardzo dobry i zaufany technik i znawca pluginów!

1.Wywalony z kont pukawki

2.Wywalony z OP Txt

3.Wywalone permisje

I co ja mam jeszcze zrobic?!

Opublikowano

Ja mogę pomóc :) Jeśli jesteś zainteresowany napisz na gg.

@Topic Usuń i od nowa wgraj wszystkie pluginy. Możliwe że jakiś poprostu wyedytował któregoś i dodał że komenda /op go opa. Albo wgraj coś, co pozwala opać się tylko z poziomu konsoli lub pliku konfiguracyjnego jakiegoś plugin. Weź np to: http://dev.bukkit.org/bukkit-mods/autodeop/

708121422388637873334.png

Opublikowano

Hah my se z kolega też kiedyś takie jajca robiliśmy.

Pewnie dał ci plugin Np NoCheatPlus.

Wpisz /opme jak zadziała to mój kolega. :D

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Możliwe że zrobił info bota z blokiem komend (wogonik) kiedy miał odpowiednie permissions mógł to sobie zrobić

Mógł też przez pex dać sobie * na nick

Jest bardzo wiele opcji bo osoba która miała dostęp do konsoli kiedykolwiek mogła się przecież odpowiednio zabezpieczyć

jak nie uda ci się go pozbyć są 2 opcje

1. pisz na skype kacperqs1 jestem doświedczonym Hakero-Programistą i miałem swoje 4 serwery gdzie sam sobie byłem technikiem oraz 4 adminów paru moderatorów itp . Pomoc techniczną moge ci załatwić za free ponieważ jak zacząłem swoją ,,kariere'' z bukkitem to też miałem podobną sytuację i wiem jak to jest

2. Zformatuj serwer ( Czyszczenie serva )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...