Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyciąć osobę lub twarz ze zdjęcia w GIMP ?

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Jak wyciąć twarz ze zdjęcia i wkleić ją na jakieś tło w GIMPIE ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Działania różdżki nie rozumiem (zawsze mi to jakoś dziwnie zaznacza). Nożyczkami umiem zaznaczyć to co chcę wyciąć, ale gdy klikam wytnij to znika mi cały obraz.. Kolejnym problemem jest to jak zakończyć zaznaczanie Inteligentnymi nożyczkami ? Jak zakończę zaznaczać teren i zmienię narzędzie na np. zaznaczenie prostokątne, to teren zaznaczony nożyczkami znika.

Na razie udało mi się zrobić to co chciałem lassem, ale jest to niewygodne i chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić inteligentnymi nożyczkami.

Jak zaznaczę nożyczkami i kliknę dwa razy na zaznaczony obszar to nic się nie dzieje. A jak zaznaczę lassem i kliknę dwa razy w zaznaczony obszar, to obwód zaznaczonego obrazu, jest biało-czarny oraz się porusza (wiadomo chyba o co chodzi). No i jak tak właśnie jest to spokojnie mogę go wyciąć i wkleić na inny obraz.

Gość kamil40013
Opublikowano

Nie pamiętam jak to było w gimpie ale daj mi zdjęcie to Ci je wytne.

Odpada. Chce samemu nauczyć się wykonywać takie operacje.

Już sobie poradziłem. Zrobiłem dość duże przybliżenie, zaznaczyłem obszar do wycięcia lassem, wyciąłem, wkleiłem tam gdzie trzeba i jest ok.

Z gimpem dopiero zaczynam (;

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...