Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]AD Carry.

nellomygames

Wybierz najlepszą postaciać AD Carry dla Ciebię!  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza posta? AD Carry na rankedy.

• Darven
      2
    • Vayne
      3
    • Varus
      5
    • Miss Fortune
      1
    • Corki
      1
    • Ezreal
      4
    • Twitch
      1
    • Kog'Maw
      1
    • Tristiana
      1
    • Quinn
      0
    • Graves
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję sensownej odpowiedzi na temat tego kto jaką postacią AD Carry gra na rankedach, mam dosyć duży problem z wyborem tej jedynej więc szukam osoby która zachęci mnie do gry wybraną przez niego postacią. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Przedstawie ci AD carry, których ja lubie i uważam, że są dobrzy.

Varus :

- slow

- aoe skille

- klatka, przechodzi z jednej osoby na drugą (ult)

- zmniejszanie heala

- duży zasięg skilli

- z W robi naznaczenie, kiedy po 3 aa użyje skilla naznaczenie wybucha zadając całkiem spory dodatkowy dmg

- za zabicie miniona ma boosta do as, za zabicie/asyste jeszcze większy boost

polecam Varusa, mam tą postać od kiedy wyszła, jest jednym z moich ulubionych AD carry, jest bardzo mocny, często widać go na rankedach.

Ezreal :

- skillshoty

- harras

- aoe, globalne ulti

- łatwa farma

- boost do as za użycie spella (musi trafić w cel)

- boost do as dla sojuszników z W

- free flash (E), pozwala nam uciec prawie każdemu

Jeśli nauczysz się nim grać masz wygraną linię, ostatnio popularny jest tak zwany "Blue Ezreal", jest to build polegający na jak największym boostowaniu naszego Q, tak aby zadawało ono jak największy DMG. Polecam ten build, jest on bardzo mocny do late, nasze Q bije bardzo duży dmg i mamy na niego 2,4k sec cd, do tego spowalniamy przeciwników.

Nie napisałeś Caitlyn więc podejrzewam, że ją masz, jeśli nie to ją również polecam.

- duży zasięg AA, nękamy przeciwników atakami, nic nie mogą zrobić

- klatka, free ward, jeśli przeciwnik w to wejdzie odkrywa go na całkiem długo

- slow

- całkiem sprawny system ucieczki, nie jest to co prawda to samo co u Ezreala, ale działa na podobnej zasadzie i dzieki temu możemy przechodzić przez sciany, wymaga lepszego opanowania od E Ezreala

- Łatwa farma z Q

- manożerność jeśli spamujemy Q

- co 8 aa mamy zwiększony dmg (od ostatniego patcha nie ładujemy na wieżach), stojąc w krzakach i bijąc przeciwnika dostajemy więcej bonusu do stackowania passywa

- duży zasięg ulta, służy nam głównie do dobicia uciekającego celu

- robi rozpierdol w late game

Polecam Caitlyn, potrafi pokazać w late przeciwnikom, gdzie jest ich miejsce, dzięki dużemu zasięgowi trzeba do nas dojść, a zanim przeciwnik dojdzie to zdążymy go porządnie obić. Dodatkowo jeśli jest w teamie jakiś tank, który nas chroni możemy spokojnie zabijać z daleka.

Miss Fortune :

- boost do as

- trutka

- aoe ulti, zadaje bardzo duży dmg w team fightach

- harras, bardzo mocny

- aoe spowolnienie

- boost do ms z passywa, w chwile dobiegamy na linię

Polecam MF, jest całkiem łatwym AD carry, jej ult robi team fighty jeśli dobrze się ustawimy, prócz tego ma boosta do as i trutkę, bardzo dobra z supportami typu Sona, które mają aoe skille (aoe stuny) i dobrze działają z naszym ultem.

Opublikowano

Draven

-ogromny burst z Q

-aoe slow

-as/ms bonus W

-aoe ult

-używanie jego Q przy itemku z krwiopijcy nas leczy

Opublikowano

Draven

-ogromny burst z Q

-aoe slow

-as/ms bonus W

-aoe ult

-używanie jego Q przy itemku z krwiopijcy nas leczy

odradzam, dla niedoświadczonego AD carry Draven to zły pomysł, musiałby umieć nim bardzo dobrze grać, jeśli przegramy w early to nie damy rady się podnieść i nie dotrwamy do late, do tego ciężko używać Q, trzeba dobrze to wyćwiczyć. Głównie większość Dravenów farmi przy użyciu Q, więc jeśli się zagapimy itp. to nie mamy go żeby się bić, żeby grać Dravenem trzeba umieć, poza tym są lepsi AD carry

Opublikowano

odradzam, dla niedoświadczonego AD carry Draven to zły pomysł, musiałby umieć nim bardzo dobrze grać, jeśli przegramy w early to nie damy rady się podnieść i nie dotrwamy do late, do tego ciężko używać Q, trzeba dobrze to wyćwiczyć. Głównie większość Dravenów farmi przy użyciu Q, więc jeśli się zagapimy itp. to nie mamy go żeby się bić, żeby grać Dravenem trzeba umieć, poza tym są lepsi AD carry

Łapanie Q wcale nie jest takie trudne parę meczy się zagra, ogarnie się mechanikę i później już z górki...(Tylko przy pogoniachjest z tym problem :( )

Co do tematu :

Wszystkie postacie, które wymieniłeś są dobre.

Jeżeli ode mnie zależałby wybór wybrałbym Varusa albo Draaaaven'a

HmYDFyW.png

Opublikowano

Łapanie Q wcale nie jest takie trudne parę meczy się zagra, ogarnie się mechanikę i później już z górki...(Tylko przy pogoniachjest z tym problem :( )

Co do tematu :

Wszystkie postacie, które wymieniłeś są dobre.

Jeżeli ode mnie zależałby wybór wybrałbym Varusa albo Draaaaven'a

"Ogarnia się" co nie znaczy, że będzie dobrze grał.

Trafi mu się przeciwnik z głową na karku i bez problemu rozwali Dravena bez umiejętności, jeśli bez odpowiedniego doświadczenia pójdziesz Dravenem na rankeda to ejnoy twój lose. Przegrasz na starcie, ponieważ taki ez wbije się na 2 lvlu z supportem i możesz od razu zginąć, stracisz farmę i już możesz wychodzić z meczu,bo i tak cię zwyzywają od zer i nie odzyskasz przewagi

Opublikowano

A ja polecam Kog'Mawa

+Obnizenie pancerza i obrony magicznej z q po aktywacji a bierne as

+Obrażenia magiczne % od hp przeciwnika i większy range (Wiekszy ma tylko twich z ulti)

+Slow z e

+Używasz ulti jak czołg (Dimtri ładuj pocisk :D)

+Pasywka, po śmierci masz jeszcze szanse kogoś zabić masz na to 4s (treu dmg)

+Nie jest wcale taki papierowy

- Manożerne ulti

-zależny od team'u

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

A gdzie jest napisane, że ten pan nie potrafi grać -.-

Po za tym ciekawe który adc wygra z dravenem 1vs1 i który ma takiego bursta jak on na początku

Opublikowano

Vayne jest najlepszym adc ponieważ ma niesamowity dmg!

Miałem krty 100%

i waliłem 2100 dmg !!!

Wszystkich na 2 hity ;)

Polecam

Tak napewno to w tej grze?

Vayne jest bardzo łatwa do pozycjonowania w tf.

Q co 3 sekundy

Nie jest monożerna

Bardzo dobre late game.

Dobre escape

Stun lub odrzut.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...