Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] o serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam do was takie pytanie:

Mam serwer taki testowy na swoim kompie, i chciałem wgrać plugin Survival Games no i go wgrałem skonfigurowałem i wgl. wszystko działa tylko takie pytanie, jak wgrać jakieś mapy (Areny)?

chodzi o to, że mam ściągniętą mapę, ale nie wiem gdzie ją wgrać i jak skonfigurować aby ją serwer czytał i jak się na nią przenieść?

Z góry Dzięki za odp. ;>

Opublikowano

Jesli masz serwer na wlasnym kompie to jest banalna sprawa. Wgrywasz plugin Multiverse-Core tworzysz nowy swiat pod nazwą np: NowySwiat

nastepnie wchodzisz w folder ze swiatem ktorego chcesz wrzucic na serwer kopiujesz pliki znajdujące sie w tym folderze

wchodzisz w folder z serwerem potem z folder NowySwiat i usuwasz wszystkie pliki w tym folderze i wklejasz te skopiowane. Na koniec

Reloadujesz lub Restartujesz serwer.

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

zrobiłem tak jak napisaliście, teleportowalo mnie na tą mape i wywaliło gdzies daleko a areny nigdzie nie widac, da się zmieńić Koordy spawnu na tej mapie?

Opublikowano

Jak nie wiesz jakie są kordy to najlepiej odpal sobie mapkę w MCEdit, poszukaj tam i zmień miejsce spawnu i wgraj na serwer i po problemie. Jak znasz kordy to /tppos X Y Z.

Opublikowano

Łatwo aren szuka się na singlu, bo praktycznie prawie zawsze, gdy wgrasz mapę na single pojawiasz się w arenie, potem zapamiętujesz koordynaty i na multi teleportujesz się do nich:

/tppos x y z

Aby użyć powyższej komendy musisz mieć wgrany plugin Essentials.

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...