Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Jeżeli poruszę myszką to Minecraft strasznie laguje czemu?

karol098

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem że gdy stoje normalnie w MC i nie ruszam myszką to mam 200fps (optifine i minimalne ustawienia) a gdy poruszę myszką to odrazu takie lagi że nawet nie da sie grać, czym to jest spowodowane? Niedawno na tym samym kompie mogłem grać w MC na średnich wymahaniach czyli tam fancy i render distans normal bez żadnych lagów wszystko pięknie śmigało i dało się grać. Proszę o pomoc. Jak coś mogę podać jakiego mam kompa.

Opublikowano

Może wyłącz niektóre programy w tle np. GG, Skype, przeglądarkę jeżeli ją masz włączoną :P

Może pomoże.

Opublikowano

AMD 64 X2 Dual Core 4400+ 2.21GHz

1.5 GB RAM

NVIDIA Geforce GT430

I na SP i na MP dzieje sie to samo nawet na SP na nowo wygenerowanej mapie, ale to jest dziwne bo wcześniej nic takiego się nie działo z MC wszystko śmigało i w ogóle to jest dziwne bo jak stoje to jest sporo FPS a tylko gdy poruszę myszką to spadek do 0-2 FPS że nie da sie grać. W tle niemam ani GG ani Skype ani przeglądarki.

Opublikowano

Usuwałem już cały .minecraft i nic ale zmienilem mysz i troche się polepszyło ale nadal sie nie da grać ale już ciut mniej laguje WTF? bez jaj. Dziwne Mam obydwie zrąbane myszki? xD niemożliwe przecież tak to one normalnie działają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...